24 Μαρτίου 2011

Πως «ταξιδεύει» η ραδιενέργεια; Τι πρέπει να προσέχουμε;

Οι μέρες περνούν και η ανησυχία αυξάνεται. Η κατάσταση στους αντιδραστήρες παραμένει ασταθής και η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα... Πως όμως ταξιδεύει η ραδιενέργεια; Ηδη, έχουν εντοπιστεί μολύνσεις σε λαχανικά, γάλα και νερό στις περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό.
Είναι απλώς ένα τοπικό φαινόμενο; Ή μήπως πρέπει να ανησυχούμε. Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά ή τουλάχιστον δεν έχει κάνει σαφή πρόβλεψη. Κυρίως γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς το «δρόμο» που θα ακολουθήσουν τα ραδιενεργά υλικά που απελευθερώνονται.
Ενας παράγοντας είναι ο καιρός, προς τα πού θα φυσά ο άνεμος, από το αν θα βρέξει οπότε και θα πέσουν στη γη και θα απορροφηθούν και ο κατάλογος συνεχίζεται...
Η έρευνα που είχε γίνει στο Τσερνομπίλ έχει προϊδεάσει τους επιστήμονες για το τι πρέπει να περιμένουν. Για δεκαετίες θα ανιχνεύουν ραδιενέργεια δεκάδες μίλια μακριά από τη Φουκουσίμα. Είναι όμως επικίνδυνη για τον άνθρωπο;
Ο F. Ward Whicker από το Colorado State University, έχει αναπτύξει ένα μοντέλο για να παρακολουθεί τους δρόμους της ραδιενέργειας στη διατροφική αλυσίδα. Όταν η ραδιενέργεια απελευθερώνεται οι άνεμοι που φυσούν τη μεταφέρουν και κάποια στοιχεία κατακάθονται στη γη, εξηγεί. Από κει και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται. Μπορεί να βρει κανείς σημεία πολύ μακριά από το ατύχημα όπου τα επίπεδα μόλυνσης να είναι υψηλά και στην ενδιάμεση περιοχή να μη συμβαίνει τίποτα.
Μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί iodine 131 και cesium 137. Το δεύτερο θεωρείται πιο επικίνδυνο γιατί αργεί πολύ να απενεργοποιηθεί και μπορεί εύκολα να εισέλθει στη διατροφική αλυσίδα. Στο Τσερνομπίλ παρότι έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια το στοιχείο είναι ακόμα ανιχνεύσιμο στους οργανισμούς άγριων ζώων και μάλιστα σε επίπεδα που μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Από την άλλη το iodine 131 παρότι «ξεθωριάζει» πιο γρήγορα απορροφάται με μεγάλη ευκολία από το θυρεοειδή. Όπως αναφέρει ο Whicker μια εβδομάδα μόλις μετά τις πυρηνικές δοκιμές που είχαν γίνει στην Κίνα, ανιχνεύθηκε στο θυρεοειδή των ελαφιών που ζουν στο Κολοράντο. Κάποια φυτά απορροφούν πολύ πιο εύκολα τη ραδιενέργεια λέει ο ίδιος. Είναι κυρίως αυτά που έχουν μεγάλα φυλλώματα (σπανάκι, λάχανο κλπ). Αντιθέτως τα μήλα, τα πορτοκάλια, οι πατάτες, το ρύζι και τα καλαμπόκια μολύνονται πολύ πιο δύσκολα.
Μετά από αρκετές εβδομάδες, τα ραδιενεργά υλικά θα εισέλθουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διατροφική αλυσίδα και ειδικά το cesium 137 μπορεί να είναι ενεργό για δεκαετίες.
Την περασμένη Δευτέρα πάντως η Ιαπωνία παραδέχθηκε ότι ανιχνεύθηκε στον ωκεανό, γεγονός που μπορεί να καθιστά τα ψάρια επίσης επικίνδυνα, αφού απορροφούν σε μεγάλο βαθμό το cesium 137. Το πλέον απαισιόδοξο σενάριο λέει ότι στοιχεία θα μεταφερθούν στο Κόλπο της Αλάσκα αλλά ευτυχώς δεν είναι το πιο πιθανό.

Αυτά μέχρι στιγμής...

Σοφία Βεργοπούλου

Πηγή OTENET Portal

Πιτάκια μπακαλιάρου στο τηγάνι


Προετοιμασία: Πάνω από 6 ώρες, Μαγείρεμα: 0-15 λεπτά


Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο
      Για το χυλό:
250 γρ. αλεύρι
2 αυγά
2 κουτ. σούπας δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
λίγο νερό

Τρόπος παρασκευής
Από βραδύς βάζουμε τον παστό μπακαλιάρο σε μια μεγάλη γαβάθα με νερό να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας 3-4 φορές το νερό. Πριν το μαγείρεμα, το βάζουμε σε σουρωτήρι και τον ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση.
Ψιλοκόβουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε ξύλο κοπής. Ψιλοκόβουμε και το φρέσκο δυόσμο.
Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τον χυλό, βάζοντας αλεύρι μέσα στο οποίο σπάμε τα 2 αβγά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο λάδι, χτυπάμε με ένα χτυπητήρι να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά, προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει λείος ο χυλός. Βάζουμε και το δυόσμο με τον τεμαχισμένο μπακαλιάρο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα, βάζουμε μια πρέζα αλάτι, και ρίχνουμε μερικές κουταλιές χυλό με ψάρι, σαν μπουκίτσες. Αφήνουμε να χρυσίσουν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε από το λάδι πάνω σε χαρτί κουζίνας. Όταν ψηθούν όλες οι πιτούλες, τις σερβίρουμε ζεστές σε μια πιατέλα πασπαλισμένες με λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο.
Καλή όρεξη!

23 Μαρτίου 2011

Firefox 4: Κυκλοφορεί επίσημα. Τι νέο υπάρχει;


Κυκλοφορεί σήμερα  ο Firefox 4 από τις 15:50 ώρα Ελλάδας, επίσημα από την Mozilla. Η πολυαναμενόμενη έκδοση αυτή πιο γρήγορη από τις προηγούμενες προσθέτει επίσης νέα χαρακτηριστικά για τους φίλους του Firefox.

Καρτέλες


Η πρώτη έκπληξη όταν ξεκινάς τον Firefox 4 έρχεται από τη νέα θέση των καρτελών. Είναι πλέον, όπως στον Google Chrome, τοποθετημένες πάνω από το πεδίο διεύθυνσης.

Firefox 4


Επίσης τώρα οι καρτέλες, αν θέλετε, μπορούν να ομαδοποιηθούν από σας ώστε αν αρέσκεστε να ανοίγετε πολλές καρτέλες να διευκολυνθείτε και να τις βλέπετε όλες στην οθόνη σας. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη από την Ομαδοποίηση καρτελών(Tab Manager). Αυτή η λειτουργία ανάλογα και με το πλήθος των προσθέτων που έχετε μπορεί να μην εμφανιστεί αρχικά σαν κουμπί κάτω από το μενού. Τότε, δεξί κλικ αριστερά του πεδίου διεύθυνσης και επιλογή Προσαρμογή. Σείρετε το εικονίδιο με το ποντίκι όπου θέλετε δίπλα στο πεδίο.

Όταν κάνετε κλικ στην ομαδοποίηση, και ας πούμε έχετε ανοιχτές 3 καρτέλες εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο όπου σέρνεται μέσα έξω τις μικρογραφίες των καρτελών για να ομαδοποιήσετε:

Firefox 4 tab manager



Οι νέες "καρτέλες εφαρμογών"(app tabs) στο Firefox 4 σας επιτρέπουν να καρφιτσώσετε στην αριστερή πλευρά της λίστας καρτελών, εφαρμογές web όπως είναι το GMail ώστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτά. Πχ αν κάνετε δεξί κλικ στην καρτέλα GMail, επιλέγετε "Ορισμός ως καρτέλα εφαρμογών":

Ορισμός καρτέλας GMail ως καρτ. εφαρμογής

Τότε εμφανίζεται η πρώην καρτέλα GMail ως:


Σε όποιον και όποια, παρόλα αυτά δεν αρέσει η νέα διάταξη με τις καρτέλες no problem :). Δεξί κλικ σε σημείο που δεν υπάρχει καρτέλα και αποεπιλογή "καρτέλες στο πάνω μέρος"!

Μενού


Υπάρχει μόνο ένα νέο κουμπί-μενού στην αριστερή πάνω πλευρά με πορτοκαλί χρώμα για τους υπολογιστές Windows 7. Ενώ πχ στο XP έχουμε και το κλασσικό μενού. Η "Εργαλειοθήκη πλοήγησης" μπορεί να αφαιρεθεί με δεξί κλικ, οπότε σε XP εμφανίζεται το κουμπί μόνο.




Απόρρητο


Το Firefox 4 υποστηρίζει τη λειτουργία Do not track(μην με εντοπίζετε). Κλικ στο μενού Εργαλεία>Επιλογές>Για προχωρημένους. Κλικ στο κουτάκι "Γνωστοποίηση στις ιστοσελίδες ότι δεν θέλω να γίνεται ο εντοπισμός μου". Ουσιαστικά, αν επιλεγεί λέει στο site που επισκέπτεστε να μην παρακολουθεί τις κινήσεις σας για να χρησιμοποιηθούν ώστε να σας δείξουν σχετικές διαφημίσεις με τα γούστα σας. Το κακό είναι, για να λειτουργήσει αυτό χρειάζεται να συνεργάζεται και το site που επισκέπτεσαι. Άρα δεν ισχύει για όλες τις ιστοσελίδες.

Κρασαρίσματα-παγώματα


Ένα αναμενόμενο με ανυπομονησία χαρακτηριστικό του νέου Firefox 4 είναι το ότι πλέον αν κρασάρει(παγώσει, σταματήσει να ανταποκρίνεται) μια καρτέλα πχ διότι κράσαρε το Flash, θεωρητικά δεν θα επηρεάζεται πια όλος ο περιηγητής και με απλό reload(επαναφόρτωση) της καρτέλας θα επανέρχεται.

Ταχύτητα-Απόδοση


Το Firefox 4, λόγω και της νέας και γρήγορης  SpiderMonkey JavaScript engine, έχει γρηγορότερο χρόνο εκκίνησης, βελτιωμένη ταχύτητα φόρτωσης και επίδοσης  ιστοσελίδων και web εφαρμογών.

Υποστηρίζει επίσης  HTML5, CSS3 και WebGL(3D), και WebM και HD Video.

Συγχρονισμός


Μπορείτε τώρα να συγχρονίσετε μεταξύ διαφόρων υπολογιστών αλλά και συσκευών mobile, ιστορικό περιήγησης, τους κωδικούς, τους σελιδοδείκτες, ακόμα και τις ανοιχτές καρτέλες που έχετε σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Klik Εργαλεία>Ρύθμιση Sync.

Τα πλήρη χαρακτηριστικά του Firefox 4 είναι εδώ.

Η επίσημη κυκλοφορία του Firefox 4 έγινε σήμερα 22 Μαρτίου 2011 από τη Mozilla αλλά από χθες διάφοροι ανακάλυψαν στους FTP Servers της εταιρίας την υποτιθέμενη τελική βερσιόν. Αυτή η έκδοση είναι ακόμη RC(release candidate) και αυτόματα θα ενημερωθεί σε αυτούς που το κατέβασαν. Ο όρος RC σημαίνει ότι το πρόγραμμα είναι έτοιμο για κυκλοφορία εκτός κι αν προκύψουν κάποια bugs ή αλλαγή τελευταίας στιγμής. Ο Mike Beltzner,Καναδός , director της Mozilla για το Firefox, μετά από τον κατακλυσμό των εξυπηρετητών από ενθουσιώδης χρήστες δήλωσε στο Twitter
"C'mon Internet, we do this every time. We are seeding our FTP mirrors, but Firefox 4 isn't ready until www.mozilla.com/firefox says so!" 

Δεν μπορεί κανείς να μη παρατηρήσει ότι όπως και οι Chrome, Opera, και ο Firefox 4 διατίθεται και για τα μηχανήματα με Windows XP και linux και δεν περιορίζεται όπως ο νέος και πολύ καλός Internet Explorer 9 σε υπολογιστές με Vista και Windows 7 μόνο.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Προς πώληση η Tbank, την θέλουν Ρέστης και Ρώσοι

Αλλαγή ιδιοκτησίας ή απορρόφηση από το ΤΤ είναι οι δύο λύσεις που απομένουν για τη διάσωση της Τbank/Aspis, καθώς η Κομισιόν δεν εγκρίνει τη συμμετοχή του ΤΤ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, η οποία είναι απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου να επανέλθουν οι δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας στα ελάχιστα αποδεκτά όρια. Καθ' υπόδειξη της ΤτΕ η Tbank πρέπει να πραγματοποιήσει ΑΜΚ τουλάχιστον 70 εκ. ευρώ. Tο ΤΤ που κατέχει το 33% ζήτησε να συμμετάσχει, καλύπτοντας το ανάλογο ποσοστό. Ομως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δίνει το "πράσινο φως", επειδή το ΤΤ έχει λάβει κρατική ενίσχυση 225 εκατ. ευρώ έναντι προνομιούχων μετοχών, μέσω του προγράμματος στήριξης.
Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει το θέμα και η Διοίκηση του ΤΤ, εκτιμώντας ότι αντί να εισφερθούν κεφάλαια σε μία ανταγωνιστική τράπεζα που δύσκολα θα "ορθοποδήσει" και θα γίνει κερδοφόρος, θα ήταν ίσως προτιμότερη η απορρόφηση της. Η κίνηση αυτή δεν απαιτεί εκταμίεση κεφαλαίων, αλλά θα επιδείνωνε τη συνολική εικόνα και τους χρηματοοικονομικούς δείκτες του ΤΤ, επιβαρύνοντας το ενδεχομένων και με δαπάνες για κλείσμο καταστημάτων, μείωση προσωπικού κλπ.
Κυβέρνηση και ΤτΕ θεωρούν ως καλύτερη λύση την πώληση του πακέτου (33%) της Tbank που κατέχει το ΤΤ σε στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα αναλάμβανε να καλύψει και την αναγκαία ΑΜΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έχει εκφράσει ο όμιλος Ρέστη, ο οποίος ελέγχει την First Business Bank (FBB). Ο όμιλος προτείνει να εξαγοράσει ποσοστό της Tbank (20%-33%) και εν συνεχεία να την συγχωνεύσει με την FBB. Ετσι η τράπεζα του θα βρεθεί στο ΧΑ και παράλληλα θα έχει αποκτήσει εκταταμένο δίκτυο, με δυναότητες ταχείας ανάπτυξης εργασιών.
Στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνεται επίσης ρωσικό τραπεζοασφαλιστικό γκρουπ, που διατίθεται να αγοράσει ολόκληρο το ποσοστό του ΤΤ, να καλύψει ολοσχερώς την ΑΜΚ και εν συνεχεία να εισφέρει πιπλέον κεφάλαια για ενίσχυση-αναπτυξη της Tbank.
Οι τελικές αποφάσεις για την τύχη και το ιδιοκτησιακό μέλλον της τράπεζας θα ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο, σε συνεργασία με την ΤτΕ

Παπανδρέου: Η αναδιάρθρωση χρέους θα γκρέμιζε τις τράπεζες

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα οδηγούσε πιθανότατα στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Γερμανικό περιοδικό Stern, επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters. "Η αναδιάρθρωση θα οδηγούσε πιθανότατα σε κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στο πλαίσιο συνέντευξης που θα φιλοξενηθεί στο αυριανό τεύχος του Stern, προδημοσίευση της οποίας μετέδωσε το Reuters.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της δανειακής στήριξης που παρέχεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα υπάρξει όφελος και για τους Γερμανούς φορολογουμένους.

18 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ι.Κ.Α. Αριθμ. πρωτ. Σ54/34/16.3.2011

Διευκρινίσεις για ανάκληση ή αναθεώρηση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων των ασφαλισμένων μητέρων ανηλίκων τέκνων, στην περίπτωση που η αίτηση συνταξιοδότησης είχε υποβληθεί πριν την ισχύ του Ν. 3863/15.7.2010

Αθήνα, 16 / 3 /11
Αριθ. Πρωτ. Σ54/34

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)
Πληροφορίες: M.Παναγοπούλου
Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215191
FAX: 2105230046
e-mail : diefpar@ika.gr

ΓΕΝ. ΕΓΓΡΑΦΟ
 
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: « Διευκρινίσεις για ανάκληση ή αναθεώρηση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων των ασφαλισμένων μητέρων ανηλίκων τέκνων, στην περίπτωση που η αίτηση συνταξιοδότησης είχε υποβληθεί πριν την ισχύ του Ν. 3863/2010».
ΣΧΕΤ.: εγκύκλιο 77/10

Με την ως άνω σχετική εγκύκλιο δόθηκαν οδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 10 παρ. 17 περ. β του Ν. 3863/2010, σχετικά με την συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων μέχρι 31/12/92 μητέρων ανηλίκων τέκνων.

Επειδή υπήρξαν ερωτήματα υποκαταστημάτων για το θέμα της ανάκλησης της συνταξιοδοτικής απόφασης μετά από σχετική αίτηση των ενδιαφερόμενων μητέρων, προκειμένου να εφαρμοστούν οι προαναφερόμενες διατάξεις στις περιπτώσεις που η αίτηση συνταξιοδότησης είχε υποβληθεί πριν την 15/7/2010, σαςδιευκρινίζουμε τα εξής:

α. Σε ανάκληση της συνταξιοδοτικής απόφασης με έντοκη επιστροφή των ήδη καταβληθεισών συντάξεων θα προβαίνετε μόνο στην περίπτωση που η απόφαση συνταξιοδότησης είχε εκδοθεί πριν την 15/7/2010.

β. Σε αναθεώρηση της συνταξιοδοτικής απόφασης με έναρξη των οικονομικών αποτελεσμάτων από την ισχύ του ν. 3863/2010, δηλαδή από 15/7/2010, θα προβαίνετε στην περίπτωση που η απόφαση συνταξιοδότησης εκδόθηκε μετά την 15/7/2010, δεδομένου ότι η φύση της κοινωνικής ασφάλισης επιβάλλει στα αρμόδια όργανα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να αναγνωρίζουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση την συμφερότερη για τον ασφαλισμένο διάταξη.

Όσον αφορά τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μετά την 15/7/2010, εξακολουθούν να ισχύουν τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο 77/10.





Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΕΛΛΑΣ


ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

17 Μαρτίου 2011

Εξωφρενικά....ά......ά......ά




Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Time 2 say ouuuuuuuuuuuuuchhhhhhhh.....

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

LOL...(Laugh out loud..!!!!!!)

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

Really Crazy Pictures of The Day

http://www.funzug.com

Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου



 1 ICE HOTEL (ΣΟΥΗΔΙΑ)




Απλώνεται σε μία έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο- και το αυθεντικό- παγωμένο ξενοδοχείο στο κόσμο.... Όλες του οι εγκαταστάσεις, ακόμα και τα κρεβάτια είναι φτιαγμένα από χιόνι και πάγο. Οι πελάτες τους μπορούν να απολαύσουν τον υπνάκο τους μέσα σε θερμικό sleeping bag στο ειδικά σχεδιασμένο, παγωμένο κρεβάτι, υπενδεδυμένο με δέρμα τάρανδου. Το πρωί, το προσωπικό του ξενοδοχείου σου φέρνει στο κρεβάτι ζεστό χυμό για να ζεσταθούν τα κοκαλάκια σου, αφού η μέση θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια είναι -8 βαθμοί Κελσίου. Όσο για το βραδάκι, αν ακόμα δε μπορείς να συνέλθεις από τον παγετώνα, μπορείς να επισκεφτείς το Absolut μπαρ και να ζεστάνεις.. το συκώτι σου με λίγη βότκα.














2 POSEIDON UNDERSEA RESORT (FIJI)

Οι επισκέπτες των νησιών Φίτζι  έχουν την ευκαιρία να διαμείνουν υπό τη θάλασσα.Το ξενοδοχείο αυτό είναι «βυθισμένο» δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, και το 70% των σουιτών είναι υπενδεδυμένο με ειδικές τζαμαρίες για να μπορεί ο επισκέπτης να έχει ατελείωτη θέα στο βυθό. Με ένα πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να ταΐσεις τα ψάρια, ακόμα και τη νύχτα, εφόσον έχουν τοποθετηθεί προβολείς για καλύτερη ορατότητα. Τις τιμές θα μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις... τσουχτερές καθώς για ένα δεκαήμερο περίπου θέλεις 15 χιλιάδες ευρώ!











3 Gamirasu Cave Hotel (Τουρκία)

 Πώς θα σας φαινόταν αν περνούσατε τις διακοπές σας μέσα σε ένα ηφαίστειο; Το ξενοδοχείο Gamirasu είναι χτισμένο σε μια σπηλιά μέσα σε ηφαιστειογενή βράχο, και παλιότερα ήταν Βυζαντινό μοναστήρι. Η σπηλιά, ηλικίας χιλίων ετών, μέχρι πρόσφατα αποτελούσε καταφύγιο για Χριστιανούς καλόγερους και μάλιστα κάποια από τα δωμάτια του χρησιμοποιούνταν ως κελιά.













4 GREEN MAGIC TREEHOUSES (ΙΝΔΙΑ)


     
Αν όταν ήσασταν μικροί είχατε ζαλίσει τον πατέρα σας να σας φτιάξει ένα σπιτάκι πάνω στο δέντρο, ζηλεύοντας τις αμερικάνικες νεανικές ταινίες, η Ινδία μπορεί να σας χαρίσει έστω και καθυστερημένα αυτό το όνειρο. Χτισμένα μέσα σε δάσος και εξ' ολοκλήρου επάνω σε ψηλά δέντρα, τα σπίτια του Green Magic Treehouses προσφέρουν όλες τις βασικές ανέσεις συν ανεμόσκαλα, σε περίπτωση που ξυπνήσει μέσα σας ο Ταρζάν. Χωρίς ηλεκτρισμό, το οικολογικό ξενοδοχείο εκμεταλλεύεται άλλες πηγές ενέργειας και υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες. Τιμές: Το δίκλινο κυμαίνεται από 90 έως 180 ευρώ την ημέρα.










ΠΑΡΑΞΕΝΑ - Γιγάντιο καλαμάρι έπιασαν ψαράδες στην Κρήτη!



Έκπληκτα έμειναν τα μέλη μιας παρέας ψαράδων από την Ιεράπετρα όταν ψαρεύοντας με το σκάφος τους σε περιοχή κοντά στην Χρυσή έβγαλαν ένα απροσδόκητο «θήραμα». Ο λόγος για ενα καλαμάρι μήκους 1,68 μ. και βάρους 12 κιλών.

Παλιοί ψαράδες λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί τόσο μεγάλο καλαμάρι και όπως είναι φυσικό έγινε πρώτη είδηση στους κύκλους των αλιέων!

Οι ερασιτέχνες ψαράδες που το έπιασαν αφού το φωτογράφησαν, το έκαναν δόλωμα για τις επόμενες ψαριές, αφού λόγω του μεγέθους του δεν μπορούσε να μαγειρευτεί και να φαγωθεί!