4 Μαΐου 2012

Ήρθε ο βουλευτής στο... χωριό!

Του Νίκου Γραικούση*

Οι επισκέψεις υποψήφιων βουλευτών τις παραμονές των εκλογών σε όσο περισσότερους μπορούν εργασιακούς χώρους ή φορείς του Δημόσιου τομέα, οι οποίοι  συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, είναι φαινόμενο...
απογοητευτικό και οπωσδήποτε αντιαισθητικό.
Με  αφορμή την ‘’ενημέρωση’’ αποκλειστικό σκοπό οι επισκέψεις αυτές έχουν την άγρα ψήφων και την επίδειξη - διασπορά των έντυπων βιογραφικών τους.
Οι υποψήφιοι ΔΕΝ είναι πολιτειακοί παράγοντες.
Θα γίνουν αφού εκλεγούν και τότε και μόνο τότε έχει νόημα ή οποιαδήποτε πραγματική και επιτόπια ενημέρωσή τους.
Αντί του φαινομένου αυτού θα μπορούσαν να προβληθούν, οι ίδιοι και οι ιδέες τους, μέσα από τις προσωπικές ή κομματικές ιστοσελίδες τους, χωρίς ρύπανση και …φασαρία.
Επειδή ίσως να ζητάω πολλά, για συμβολικούς και μόνο λόγους, η επίσκεψη σε ένα φορέα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, για να καταδείξει το ενδιαφέρον του υποψηφίου σε κάποιον τομέα.
Για τον παραπάνω λόγο, αποφάσισα και εγώ να επισκεφτώ έναν (και μόνο έναν)  φορέα, στην υπό διεκδίκηση εκλογική μου περιφέρεια, που συνδυάζει παράλληλα την εκπαίδευση και την παραγωγή.
Πρόκειται για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, η οποία αποτελεί ένα άρτιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, διαμορφώνει  τους πλέον εξειδικευμένους αποφοίτους  και στελεχώνει την μεγαλύτερη βιομηχανία του τόπου.
Την ναυτιλιακή βιομηχανία.
Κανείς Έλληνας πολιτικός δεν ασχολήθηκε σοβαρά μέχρι τώρα με αυτόν τον τομέα,  στον οποίον οι Έλληνες έχουν την παγκόσμια πρωτιά και που θα μπορούσε να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και άλλων τομέων της παραγωγής εντός των Ελληνικών συνόρων.
Η Ακαδημία, παρά τα σοβαρά προβλήματά της σε υλικό και μέσα, παράγει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Δεν ξέρω αν κατάφερα να …αποσπάσω πολλούς ψήφους,  αλλά η περιήγηση και η συναναστροφή με τους ανθρώπους της σχολής με κάνει να νιώθω τον εαυτό μου κερδισμένο.
http://www.thestival.gr/
* Ο Νίκος Γραικούσης είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά στην Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου