17 Μαρτίου 2014

Η Αρκούδα βγήκε σαν Κυρία και Ξήλωσε όλα τα εμπόδια...Αλλά και ο Δράκος είναι σε ετοιμότητα.


Όπως είπε ο σκληρός Κίσσιγνκερ, "Πόσο καιρό η Κίνα και η Ρωσία θα παρακολουθούν την Αμερική να "καθαρίζει"; Η μεγάλη Ρωσική Αρκούδα, και το Κινέζικο δρεπάνι θα σηκωθούν από την αδράνεια και τότε είναι που το Ισραήλ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όσα περισσότερα όπλα διαθέτει για να εξοντώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορέσει!!!!
Έτσι συστηματικά οι ΗΠΑ και σύμμαχοι της, έκαναν άνω κάτω την Αίγυπτο (που ελέγχει την διώρυγα Σουέζ), την Λιβύη (πετρελαιοπαραγωγός χώρα), την Νιγηρία, το Ιράκ, την Συρία, και κούτσου κούτσου έφθασαν στην αυλή της Ρωσίας.

Η τραγωδία της στρατηγικής τους είναι η υποτίμηση των δυνατοτήτων της Ρωσίας και της Κίνας. Γιατί όταν ο Κίσσινγκερ μίλησε ανοικτά για τον ερχόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο, και όταν οι κινήσεις
των ΗΠΑ δείχνουν προθέσεις παγκόσμιας κυριαρχίας, η Ρωσία θα περίμενε το τέλος της;

Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι είναι γνωστοί για δύο παραμέτρους: α) την ικανότητα τους στην στρατηγική β) την ικανότητα τους να αντιμετωπίζουν ισχυρότερους αντιπάλους γ) την βαθειά τους φιλοσοφία σε όσους τομείς δραστηριοποιούνται.

Και έτσι πριν αλέκτωρ λαλήσει, τα γεράκια των ΗΠΑ και των συμμάχων έπαθαν σοκ από τις κινήσεις της "αρκούδας" και του "δράκου".

Η μεν "αρκούδα", με σκακιστική τελειότητα και με σεβασμό στις διεθνείς συμβάσεις, μπήκε στην Κριμαία μετά από πρόσκληση της τοπικής Βουλής που ζήτησε την ανεξαρτησία της Κριμαίας και την προσάρτηση στην Ρωσία. Η Αρκούδα χρησιμοποιεί το όπλο της Δημοκρατίας που λέγεται δημοψήφισμα προκαλώντας ρίγη απελπισίας στους Δυτικούς Ηγέτες και τον Ομπάμα γιατί τους στερεί όπλα από την επιχειρηματολογία τους.

Όμως η Αρκούδα δεν νίκησε μόνο στο τρόπο που πήρε το πάνω χέρι στην Κριμαία. Δεν οπισθοχώρησε στις απειλές των Αντιπάλων της και επέδειξε πρόσθετα ατού:

1-Η Ρωσία εγκατέστησε στην Κριμαία τον «δολοφόνο των αεροπλανοφόρων». Σημειολογικά λέει στους Αμερικάνους: Στέλνετε Αεροπλανοφόρα για να κάνετε αεροπορικές επιδρομές; Θα σας βυθίσουμε το αεροπλανοφόρο και ότι κινείται στην Μαύρη Θάλασσα. Θα χρησιμοποιήσετε βάσεις σε συμμαχικές χώρες; Να σας δούμε πως θα προσπελάσετε τις συστοιχίες των αντιαεροπορικών μας συστημάτων. Θέλετε να μας κτυπήσετε σε άλλα μέτωπα (με την βοήθεια Ρουμανίας, Νορβηγίας, Πολωνίας); ήδη είμαστε έτοιμοι και σας περιμένουμε...

2-Επίσης η Ρωσία έκανε μια εκπληκτική απαγωγή ενός αμερικάνικου UAV σε ύψος 4000 μέτρων!!! Και το προσγείωσε σαν ήταν παιχνιδάκι....Μήπως έγινε κάτι παρόμοιο στην πτήση των Μαλαισιανών αερογραμμών για επίδειξη ισχύος του σύγχρονου ηλεκτρονικού πολέμου; Που δεν θα το μάθουμε;

3-Στην απειλή για κυρώσεις προς την Ρωσία, η Δύση πήρε πολύ έξυπνες απαντήσεις. Η μεν Ρωσία απάντησε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στις Αμερικάνικες Τράπεζες και επίσης δεν θα επιτραπεί η συνέχιση των δραστηριοτήτων των ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία. Και επειδή σε αυτό το επίπεδο, οι σφαλιάρες πρέπει να είναι αποτελεσματικές, ενεπλάκη και ο "Δράκος" απειλώντας με μείωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε δολάρια και σε υποχρέωση αποπληρωμής των αμερικάνικων ομολόγων σε χρυσό!!!

Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, η κλιμάκωση των κινήσεων μεταξύ των αντιπάλων, μπορεί να προκαλέσει ένα παγκόσμιο οικονομικό εφιάλτη...σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!!! Και εξηγούμε:

1-Οι ΗΠΑ είναι ήδη στο κατώφλι της Χρεωκοπίας. Η μη αποπληρωμή των Αμερικάνικων Τραπεζών από τους Ρώσους, θα οδηγήσει σε κατάρρευση πολλές Τράπεζες και σε πτώση το δολάριο. Αν οι Κινέζοι απαιτήσουν αποπληρωμή των ομολόγων σε χρυσό και σε μείωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε δολάρια, τότε το δολάριο θα γκρεμιστεί. Είναι απορίας άξιο, η εμμονή του Ομπάμα να το παίξει σκληρός όταν οι ΗΠΑ παραπαίουν...Δεν σας προκαλεί την σκέψη ότι απλά είναι μια μαριονέτα που την καθοδηγούν κάποιοι; Μήπως αυτοί οι κάποιοι είναι οι Εβραίοι; που επιθυμούν την παγκόσμια κυριαρχία που ευαγγελίζεται ο εβραίος Κίσσιγκερ;;

2-Η ΕΕ είχε αρχίσει να δείχνει κάποια σημάδια σταθεροποίησης. Μια πολεμική αναμέτρηση, θα εκτινάξει τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα οδηγήσει σε ταχύτερη φτωχοποίηση την Ευρώπη και όλο το Κόσμο. Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ, και μάλιστα η Γερμανία, οδηγούν σε σύγκρουση με την Ρωσία; Μπορούν να τα βάλλουν με την Ρωσία; και με τι κόστος; Γιατί αν πετύχουν μια πύρρεια νίκη σε βάρος της Ρωσίας, και σβήσει η μισή Ευρώπη, ποιό θα είναι το νόημα; Η διαγραφή των χρεών τους; Απλά η αλλαγή των γεωστρατηγικών ισορροπιών; Ειδικά η Γερμανία ξεκίνησε δύο παγκόσμιους πολέμους και τους έχασε. Γιατί οδηγεί σε ένα τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Με βάση τα ανωτέρω, πιστεύουμε ότι η Αρκούδα έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει δυναμικά τους αντιπάλους της. Διαθέτει ισχύ...διαθέτει εφιαλτική τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα...και τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι είναι σκληροί με εξαιρετικές στρατηγικές ικανότητες. Απέναντι τους έχουν γιαπίστες Ηγέτες, που είναι καλοί για οικονομικά παιχνίδια αλλά όχι για σκληρές πολεμικές αναμετρήσεις...

Ας ευχηθούμε να σταματήσει η κλιμάκωση στο επίπεδο ενός ψυχρού πολέμου και μόνο.
 

ΠΗΓΗ

Τι να κάνετε για να απελευθερώσετε την αρνητική ενέργεια σας! kai alla


http://images.newsnowgr.com/27/272210/ti-na-kanete-gia-na-apeleftherosete-tin-arnitiki-energeia-sas-1-315x236.jpgΔώστε μια δεύτερη ευκαιρία στη θετική ενέργεια και απομακρυνθείτε από κάθε άσχημη σκέψη! Η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα με στιγμές θυμού, θλίψης και πόνου… αλλά υπάρχουν τρόποι για να μη γίνετε «σκλάβοι» των συναισθημάτων σας. Πολλοί καταπιέζουν τις σκέψεις τους, εγκλωβίζοντας όλη την αρνητική ενέργεια μέσα στο σώμα τους, με αποτέλεσμα να "αυτοκαταστρέφονται" με τον καιρό. Όμως, η φύση του εγκεφάλου είναι τόσο ελαστική που καταφέρνει και αντιστρέφει τη διάθεσή σας, αρκεί να κινηθείτε μέσα από τις παρακάτω τεχνικές... Θυμηθείτε, όλα βρίσκονται μέσα στο μυαλό σας!

Πάρτε βαθιές αναπνοές… αυτοσυγκεντρωθείτε

Πολλές φορές για να μη δείξετε τα συναισθήματά σας, κρατάτε την αναπνοή και σφίγγετε το σώμα σας. Κάθε φορά που είστε φοβισμένοι ή οργισμένοι, χρησιμοποιήστε την αναπνοή σας για να κάνετε τον εαυτό σας ισχυρό! Πάρτε βαθιές αναπνοές, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και την κοιλιά και γεμίστε το σώμα σας με οξυγόνο, ηρεμία και λογική σκέψη. Αυτοσυγκεντρωθείτε και δώστε προσοχή στον τρόπο που εισπνέετε και εκπνέετε. Πρόκειται για μια τεχνική διαλογισμού που μπορεί να φέρει την ισορροπία στον εγκέφαλό σας.

Βάλτε κάποιον να σας κάνει μασάζ

Το μασάζ θα απελευθερώσει την αρνητική ενέργεια του σώματός σας… και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε! Αγγίξτε κοφτά τους ώμους σας, όταν είστε αναστατωμένοι, ώστε να ηρεμήσει το μυαλό αλλά το σώμα σας και να απελευθερωθούν όλες οι αρνητικές σκέψεις. Μετά από 10 λεπτά μασάζ θα είστε σε θέση να σκεφτείτε πιο λογικά και θετικά.

Φέρτε ευχάριστες εικόνες στο μυαλό σας!

Η φαντασία μπορεί να γεμίσει με όμορφες εικόνες το μυαλό σας και να απελευθερώσει κάθε άσχημη εμπειρία. Το υποσυνείδητο δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας. Έτσι, μπορείτε να «εξαπατήσετε» το μυαλό και να απελευθερώσετε τη θλίψη ή το θυμό σας. Δημιουργήστε μια ιστορία και δείτε τα συναισθήματά σας να οδηγούνται σε ένα μακρινό μέρος π.χ. στο φεγγάρι ή στο κέντρο της γης. Φανταστείτε ένα τρεχούμενο ποτάμι και δείτε τις ανησυχίες σας να παρασύρονται μακριά.

Εκφράστε δημιουργικά τα συναισθήματά σας

Το τραγούδι και το μαγείρεμα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο θετικά. Ακόμα και η ζωγραφική ή ο χορός μπορούν να σας βοηθήσουν να γεμίσετε με θετικότητα όσα προβλήματα και αν έχετε. Πρόκειται για έναν τρόπο γεμάτο από διασκέδαση που θα σας κάνει να ξεχάσετε τις δυσκολίες. Όταν τελειώσετε από τις ευχάριστες δραστηριότητες παρατηρήστε το αποτέλεσμα και δείτε ποιες ενδείξεις κρύβουν τα συναισθήματά σας.

Μιλήστε σε ένα φίλο για τα προβλήματα σας

Δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα, όταν πρόκειται για ένα πρόβλημα. Μιλήστε με ένα φίλο ή ένα συγγενή για το θυμό ή τα συναισθήματά σας, για να νιώσετε πιο ανάλαφροι ψυχολογικά και να ακούσετε μια νέα γνώμη. Ένα έμπιστο άτομο μπορεί να σας βρει τη λύση και να σας κάνει με τον τρόπο του να απομακρυνθείτε από τις αρνητικές σκέψεις. Είναι σαν ένα είδος ψυχανάλυσης, μόνο που ο γιατρός αυτή τη φορά είναι ένας αγαπημένος σας άνθρωπος.

Κάντε γυμναστική για παραπάνω εκτόνωση

Η έντονη φυσική δραστηριότητα μπορεί να απελευθερώσει το θυμό σας, καθώς απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε περισσότερο γαλήνια. Η άρση βαρών, το τρέξιμο και τα σπορ είναι μερικοί από τους τρόπους που θα σας εκτονώσουν. Είναι σαν να ρίχνετε μια γροθιά στο μαξιλάρι... ο θυμός σας απελευθερώνεται άμεσα από το σώμα σας!

Κλάψτε όσο θέλετε… δεν είναι ντροπή

Το κλάμα λειτουργεί υπέροχα, όταν αισθάνεστε βαθιά λυπημένοι. Η αρνητική ενέργεια βγαίνει από μέσα σας μέσα από τα δάκρυα… αφού μετά από το κλάμα θα νιώσετε πιο χαλαροί και έτοιμοι για να σκεφτείτε καθαρά. Ουσιαστικά, το κλάμα διώχνει την αποθηκευμένη ενέργεια που έχετε στο εσωτερικό σας και όσα προβλήματα τη συνοδεύουν. Άρα όποτε νιώθετε ότι θέλετε να ξεσπάσετε σε κλάματα… κάντε το! Μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Κάντε μια συζήτηση… με τον εαυτό σας

Η συζήτηση με τον εαυτό σας μπορεί να «σπάσει» κάθε αρνητική σκέψη και να σας βοηθήσει να δείτε με άλλο μάτι την πραγματικότητα. Προσπαθήστε να μπείτε στο ρόλο του προπονητή… με τον εαυτό σας να χρειάζεται μια συμβουλή. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι πρέπει να αναπνέει και να διατηρεί τη ψυχραιμία του. Φωνάξτε του: «Σταμάτα να σκέφτεσαι αρνητικά»… και θα δείτε ότι σε λίγη ώρα θα αλλάξετε διάθεση. Δείτε τον εαυτό σας, όπως εσείς θα θέλατε να γίνετε, και αντιληφθείτε τη διαφορά.

Γράψτε σε χαρτί τα συναισθήματά της ημέρας

Το γράψιμο βοηθά να απελευθερώσετε τις σκέψεις από το κεφάλι σας και να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Γράφοντας τα γεγονότα της ημέρας ή τα προβλήματά σας θα καταφέρετε να αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Αγοράστε ένα ειδικό βιβλίο ή ένα ημερολόγιο και «καταθέστε» όσες σκέψεις σας κάνουν να νιώθετε άβολα ή σας αναστατώνουν. Πρόκειται για μια ασφαλή λύση, ειδικά για όσους δεν μπορούν να εκφραστούν με ευκολία!

 
 ----------------------------------------------
 
 

Τα 15 "όχι" της ζωής που οδηγούν στην ευτυχία

knows-it-allΒασιζόμαστε στη ζωή μας σε τόσα πράγματα που τελικά μας προκαλούν πόνο, άγχος και ανησυχίες κι αντί να προσπαθήσουμε να απελευθερωθούμε, καταλήγουμε να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη από ό,τι είναι. Παρακάτω διαβάστε μια λίστα με 15 πράγματα στα οποία πρέπει να πείτε «όχι», κάνοντας έτσι τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο ευχάριστη. Αρχίζοντας από σήμερα κιόλας, μπορείτε να αλλάξετε οτιδήποτε δεν σας αρέσει και να το κάνετε καλύτερα.

1. Πείτε «όχι» στην ανάγκη σας να έχετε πάντοτε δίκιο
Τόσοι πολλοί άνθρωποι νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε πάντοτε δίκιο και δεν αντέχουμε στην ιδέα ότι μπορεί να κάνουμε λάθος. Μάλιστα, είναι τόσο έντονη αυτή η ανάγκη μας που δεν αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που ελλοχεύει να καταλήξουν άδοξα διάφορες σχέσεις μας, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι το άγχος που έχουμε και μεταδίδουμε. Πραγματικά, δεν αξίζει. Οποτεδήποτε νιώσετε ξανά την ανάγκη να πεταχτείτε σε μια κουβέντα βγάζοντας την άκρη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναρωτηθείτε το εξής: «Προτιμώ να έχω δίκιο ή να έχω φίλους;». Αλήθεια, πόση σημασία έχει; Είναι τόσο μεγάλος ο εγωισμός μας τελικά;

2. Πείτε «όχι» στην ανάγκη σας να ελέγχετε τα πάντα
Δεν χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο για οτιδήποτε συμβαίνει με όλους, τους φίλους, την οικογένειά σας, τη σχέση σας. Είτε πρόκειται για συναδέλφους είτε για τους γονείς σας είτε για το/τη σύντροφό σας, απλώς ηρεμήστε κι αφήστε να παίρνουν κι άλλοι ευθύνες για όσα συμβαίνουν. Επιτρέψτε σε όλους να είναι ο εαυτός τους, αλλά προπαντός, κάντε αυτό το δώρο σε εσάς και θα δείτε πόσο ανάλαφροι θα αισθανθείτε ξαφνικά.

3. Πείτε «όχι» στις κατηγορίες
Ξεπεράστε την ανάγκη σας να ρίχνετε το φταίξιμο στους άλλους για όσα έχετε ή όσα δεν έχετε, για όσα νιώθετε ή για όσα δεν νιώθετε. Σταματήστε να μεταθέτετε τις ευθύνες και αναλάβετε όσες σας αναλογούν για πράγματα στα οποία φταίτε.

surreal-self-portraits-noell-oszaid-1

4. Πείτε «όχι» στην αυτολύπηση
Πόσοι άνθρωποι δεν υποβαθμίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους επειδή σκέφτονται αρνητικά και θεωρούν ότι δεν αξίζουν σαν άνθρωποι ή δεν θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν; Μην πιστεύετε οτιδήποτε σας υπαγορεύει το μυαλό σας, ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό και σας οδηγεί στην αυτολύπηση. Αξίζετε πολύ περισσότερα από αυτό.

5. Πείτε «όχι» στους περιορισμούς του μυαλού σας
Διώξτε μακριά τις σκέψεις σας ότι δεν είστε ικανοί να κάνετε οτιδήποτε υπάρχει στο νου σας. Μην σκέφτεστε τι νομίζετε ότι μπορείτε ή δεν μπορείτε να κάνετε, τι είναι δυνατό και τι αδύνατο. Από εδώ και μπρος, μην επιτρέψετε ξανά στον εαυτό σας να περιορίσει τις δυνατότητες σας, γιατί θα είστε πάντα κολλημένοι στο λάθος σημείο. Ανοίξτε τους ορίζοντες σας και πετάξτε!

6. Πείτε «όχι» στη γκρίνια
Εγκαταλείψτε την ανάγκη σας να παραπονιέστε για τόσα πολλά πράγματα καθημερινά. Για ανθρώπους, καταστάσεις, γεγονότα που σας έκαναν δυστυχισμένους, λυπημένους και κατηφείς. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε έτσι και καμιά περίσταση δεν μπορεί να σας δημιουργήσει αυτά τα συναισθήματα αν δεν το επιτρέψετε εσείς. Δεν είναι οι καταστάσεις που υποδαυλίζουν αυτά που νιώθετε, αλλά ο τρόπος που επιλέγετε να βλέπετε τα πράγματα. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχει η θετική σκέψη απέναντι στα πράγματα.

7. Πείτε «όχι» στην κριτική
Ξεφορτωθείτε το κομμάτι του εαυτού σας που ζει και τρέφεται από την κριτική που ασκεί σε ανθρώπους που είναι απλώς διαφορετικοί από εσάς ή από ό,τι περιμένατε να εξελιχθούν. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, κι όμως στη βάση μας είμαστε όλοι ίδιοι. Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, όλοι θέλουμε να αγαπάνε και μας αγαπήσουν κι όλοι θέλουμε να μας καταλαβαίνουν οι συνάνθρωποί μας. Όλοι κάτι αναζητάμε στη ζωή κι όλοι κάτι ευχόμαστε, γι αυτό ας μην κρίνετε κανέναν, γιατί κάποιος άλλος θα βρεθεί να κρίνει εσάς.

8. Πείτε «όχι» στον εντυπωσιασμό

Σταματήστε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να εντυπωσιάσετε τους άλλους και να παριστάνετε ότι είστε κάτι που δεν είστε για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Τη στιγμή που θα σταματήσετε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να γίνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είστε, όταν θα ρίξετε όλες τις μάσκες, τότε θα αποδεχτείτε ουσιαστικά τον εαυτό σας και θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι πρέπει να σας αγαπούν για τον πραγματικό σας εαυτό, όχι για έναν ιδανικό μεν, αλλά ψεύτικο εαυτό που τους παρουσιάζετε.

Sebastião-Salgado-Genesis2

9. Πείτε «όχι» στην αντίσταση προς τις αλλαγές
Οι αλλαγές είναι καλές, μας βοηθούν να προχωρήσουμε μπροστά, ακόμα και αν στην αρχή φαίνονται επώδυνες και δύσκολες. Οι αλλαγές όμως μας οδηγούν να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Συνεπώς, ακολουθήστε το ένστικτό σας, αγκαλιάστε τις αλλαγές, μην αντιστέκεστε σε αυτές και θα ανακαλύψετε το πραγματικό νόημά τους.

10. Πείτε «όχι» στις ταμπέλες
Σταματήστε να βάζετε ταμπέλες στους ανθρώπους, στα πράγματα και στα γεγονότα που δεν καταλαβαίνετε, λέγοντας ότι είναι περίεργα ή διαφορετικά. Αντί αυτού, προσπαθήστε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας δειλά δειλά. Άλλωστε, το μυαλό δουλεύει καλύτερα όταν είναι ανοιχτό.

11. Πείτε «όχι» στους φόβους

Ο φόβος δεν υπάρχει, είναι απλώς μια ψευδαίσθηση που έχετε δημιουργήσει στο μυαλό σας. Διορθώστε τις λάθος αντιλήψεις που έχετε για τα πράγματα μέσα σας και θα δείτε τρομερές αλλαγές και στους εξωτερικούς παράγοντες που σας επηρεάζουν, γιατί πλέον δεν θα σας φοβίζει τίποτα.

12. Πείτε «όχι» στις δικαιολογίες
Αφήστε κατά μέρους τις δικαιολογίες, γιατί δεν τις χρειάζεστε πια. Πολλές φορές περιορίζουμε τους εαυτούς μας, καθώς προβάλλουμε συνεχώς δικαιολογίες. Αντί να ψάχνουμε πώς θα βελτιώσουμε τον εαυτό μας μεγαλώνοντας, λέμε ψέματα ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό, χρησιμοποιώντας όλες τις δικαιολογίες που μπορεί κανείς να σκεφτεί, δικαιολογίες που στο 99,9% δεν είναι αληθινές.

13. Πείτε «όχι» στα φαντάσματα του παρελθόντος
Είναι δύσκολο, φυσικά και είναι δύσκολο να ξεκολλήσουμε από το παρελθόν, πόσο μάλλον αν το παρόν μας φαίνεται δύσκολο και το μέλλον τρομακτικό. Ωστόσο, ας θυμηθούμε ότι το παρόν είναι στην ουσία το μόνο πράγμα που έχουμε, γιατί το παρελθόν πέρασε και το μέλλον δεν έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα. Επίσης, το παρελθόν που τόσο επιζητάτε και επικαλείστε δεν ήταν ονειρικό όταν ήταν η καθημερινότητά σας. Γι’ αυτό σταματήστε να παραπλανάτε τον εαυτό σας. Δηλώστε παρών σε ό,τι κι αν συμβαίνει τώρα στη ζωή σας, χαρείτε την παρούσα στιγμή, γιατί έτσι κι αλλιώς, η ζωή είναι ένα ταξίδι κι όχι απλώς ένας προορισμός. Έχετε στο νου σας μια ξεκάθαρη εικόνα του μέλλοντος που επιθυμείτε, αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε το παρόν σαν να μην υπάρχει αύριο!

14. Πείτε «όχι» στην προσκόλληση

Η έννοια της προσκόλλησης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην προσκολλάται κανείς στα πράγματα, στους ανθρώπους, στα μέρη, στο χρόνο. Ωστόσο, τη στιγμή που θα αποκολληθείτε από όλα αυτά και θα μάθετε να ζείτε ελεύθεροι από παντός είδους εξαρτήσεις και προσκολλήσεις, θα μάθετε να αγαπάτε πραγματικά, μιας και αυτές οι δυο έννοιες δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Η προσκόλληση συνδέεται με το φόβο, την αγωνία που μας κυριεύει να μην χάσουμε όλα όσα θεωρούμε πολύτιμα, που στην ουσία όμως δεν είναι. Από την άλλη μεριά, η αγάπη, η πραγματική αγάπη είναι αγνή, ευγενής και ανιδιοτελής, γιατί όπου υπάρχει αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει φόβος και προσκόλληση. Διαχωρίζοντας αυτά τα δυο και ζώντας απαλλαγμένοι από την προσκόλληση, θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, ήρεμοι, ψύχραιμοι και ανεκτικοί. Θα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τα πάντα χωρίς την παραμικρή προσπάθεια, κι αυτή είναι μια κατάσταση που δεν περιγράφεται με λόγια.

15. Πείτε «όχι» στο να ζείτε τη ζωή που θέλουν οι άλλοι για εσάς
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν ζουν τη ζωή που ονειρεύτηκαν, αλλά τη ζωή που θέλουν οι γύρω τους για αυτούς. Ζουν σύμφωνα με τις απόψεις των γονιών, των δασκάλων, των φίλων, των συντρόφων τους, αγνοώντας τα δικά τους θέλω και τις δικές τους επιθυμίες. Δεν ακούν τη φωνή της καρδιάς τους που φωνάζει, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι προσπαθώντας να ικανοποιήσουν όλους τους άλλους, ζώντας σύμφωνα με τις προσδοκίες των τρίτων κι όχι τις δικές τους. Ξεχνούν τι είναι αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους, αυτό που θέλουν πραγματικά, αυτό που χρειάζονται και τελικά φτάνουν να ξεχνούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Ξυπνήστε! Ζούμε μια φορά και η ζωή που ζούμε πρέπει να είναι δική μας κι όχι των άλλων. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και ζήστε την όπως εσείς θέλετε!

Πηγήhttp://www.news.gr

πηγη
 
 
 
 
 

κλειδιά για να ανοίξετε τη θύρα των ευκαιριών στη ζωή σας

Της Ιουλίας Πιτσούλη
Αλλαγή εποχής, στη ζωή σας
Στο παλιό βιβλίο με τη μυθολογία των πόλεων υπάρχει μια ιστορία για μια σημαντική ηρωίδα, μια νέα, όμορφη γυναίκα που κάποια μέρα άρχισε να ακούει κάτι σαν ψίθυρο στην καρδιά της. Ήταν μια απαλή, σιγανή φωνούλα που επανερχόταν όλο και πιο συχνά μέχρι που μια μέρα έγινε κάλεσμα. Κάτι μέσα της την καλούσε να κάνει μια αλλαγή πορείας. Να κατευθύνει το βήμα της προς ένα νέο ορίζοντα κι ένα καινούργιο πεπρωμένο. Η ηρωίδα αυτού του μύθου ήξερε ότι η αλλαγή ήταν αναγκαία και επιθυμητή. Αλλά δεν ήταν σίγουρη τι ακριβώς έπρεπε να κάνει. Και τότε η σιγανή φωνή μέσα της την καθοδήγησε: ψάξε στο μεγάλο μπαούλο που υπάρχει στην αποθήκη.

Εκεί θα βρεις 7 συμμάχους που θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις αυτό που θέλεις, αυτό που είναι σημαντικό για σένα. Η ηρωίδα του μύθου κατέβηκε στην αποθήκη της, έψαξε στο μπαούλο κι εκεί συνάντησε το Βιβλίο των Αλλαγών. Όχι, δεν ήταν το Ι Τσινγκ, η παλιά Κινέζικη τεχνική εσωτερικής μαντείας. Ήταν το προσωπικό της Βιβλίο των Αλλαγών που αποτελείτο όλο κι όλο από 7 εικόνες – οδηγούς. Στην πρώτη απεικονίζονταν Κεφαλές των Ερμών, στην άλλη το Αθέατο Ρολόι, στις επόμενες σελίδες είδε τη Λίστα με τα Χελιδόνια, την Εσωτερική Πυξίδα, τον Πάγκο του Αργυραμοιβού, το Χάρτη Πορείας και την Οθόνη του Μέλλοντος. Χάρη σ’ αυτά τα εργαλεία κατανόησε καλύτερα αυτό που της ψιθύριζε η καρδιά της και διέκρινε το είδος της αλλαγής που έπρεπε να κάνει και, κυρίως, το βαθύτερο λόγο.

Όταν κουρδίζονται τα όργανα
Η ηρωίδα αυτή υπάρχει μέσα μας. Αναδύεται κάθε φορά που αλλάζει ο ανεμοδείκτης στη ζωή μας καλώντας μας σε μια αλλαγή εποχής. Την προσέγγιση αυτής της επερχόμενης μεταβολής τη νιώθουμε. Έρχεται σαν το ξαφνικό δροσερό αεράκι που προηγείται μιας καθαρτήριας βροχής. Ακούγεται σαν το κούρδισμα των οργάνων μιας ορχήστρας λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία. Είναι οι προπομποί, τα προμηνύματα. Πάντα υπάρχουν. Η αλλαγή, όσο κι αν την ονομάζουμε ξαφνική, ποτέ δεν είναι. Το σύμπαν μας στέλνει οιωνούς και σήματα.
Πολλά από αυτά τα προσπερνάμε. Άλλοτε από το φόβο γι αυτή την αλλαγή και τις ανατροπές που θα φέρει κι άλλοτε επειδή δεν τα προσέχουμε εξαιτίας της αποσύνδεσής μας από τα συναισθήματα και τις βαθύτερες ανάγκες μας. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι περίοδοι όπου όχι μόνο δεν φοβόμαστε την αλλαγή αλλά την επιζητούμε. Ως λύση, ως ευκαιρία κι ως πτήση ελευθερίας. Άλλωστε, οι φυσικοί νόμοι αυτού του σύμπαντος επιβάλλουν την περιοδικότητα: Κάθε τόσο κι ένας διαφορετικός τομέας οδηγείται στην ανανέωσή του. Άλλοτε είναι κάποιες σχέσεις μας που μοιάζουν να έχουν εξαντλήσει όλα τα αποθέματα χαράς και επικοινωνίας (ή τα αποθέματα υπομονής μας) και απλώς ανακυκλώνουν την ανία ή τον πόνο. Άλλοτε η αλλαγή φαίνεται αναγκαία σε επαγγελματικό επίπεδο ώστε να ξεκολλήσει η καριέρα μας ή να απελευθερωθεί ένα νέο είδος δημιουργικότητας. Άλλοτε πάλι η όποια μεταβολή αφορά καθαρά πρακτικά ή εξωτερικά ζητήματα όπως μια μετακόμιση. Μερικές φορές η αλλαγή αφορά στο σώμα μας και ξεκινά από ένα νέο κόψιμο μαλλιών ή μια δίαιτα και φτάνει ως την αισθητική χειρουργική. Όσες μορφές κι αν έχουν οι μεταβολές που εκδηλώνονται στη ζωή μας στην πραγματικότητα έχουν πάντα το ίδιο υπόβαθρο: την ανάγκη για εσωτερική μεταβολή. Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύουν είτε πρόκειται για αλλαγή της στόφας των καναπέδων είτε για αλλαγή του συντρόφου μας. Σε εσωτερικό επίπεδο, σε επίπεδο ψυχής, τα πράγματα μετράνε αλλιώς.

Οι 7 Σύμμαχοι της Αλλαγής
Δεν έχει σημασία αν τη θέση του Κώστα την παίρνει ο Γιάννης στην καρδιά μας ή και ο κανείς αλλά τι μαθαίνουμε και κατά πόσο εξελισσόμαστε μέσα από τις σχέσεις μας. Κατά πόσο διευρύνουμε την κατανόηση, την καλοσύνη και τη συγχώρεση. Η ψυχή μας ποσώς ενδιαφέρεται αν θα μετακομίσουμε στη Φιλοθέη, στο Παγκράτι ή στη Λάρισα, αλλά πόσο μπορούμε να μετατοπιστούμε σε επίπεδο πεποιθήσεων και ιδεών και σε ποιες νέες εσωτερικές πραγματικότητες μπορούμε να μεταβούμε αποχαιρετώντας το παλιό και προχωρώντας στο νέο. Έτσι τα πάντα έχουν τη συμβολική τους σημασία. Τη δική τους σημειολογία. Γι αυτό καθώς το φθινόπωρο προσεγγίζει σιγά-σιγά φέρνει μαζί του το αίτημα της αλλαγής, όπως και κάθε νέα σαιζόν. Κάντε λοιπόν μια παύση και σκεφτείτε: διαισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε ένα σημείο καμπής; Είστε στα πρόθυρα μιας μεταβολής που αν και την επιθυμείτε ίσως και να τη φοβάστε λιγάκι; Αν νιώθετε έτσι σίγουρα έχετε ψυχανεμιστεί πως η πυξίδα της ζωής σας στρέφεται προς άλλη κατεύθυνση. Όμως, προς τα πού νιώθετε να σας ωθεί η εσωτερική σας καθοδήγηση; Τι θέλετε να γίνετε, να κάνετε, να πείτε ή να ολοκληρώσετε στη ζωή σας; Ιδού οι 7 σύμμαχοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να «περάσετε απέναντι».

1. Οι κεφαλές των Ερμών. Στις αρχαίες μεγάλες οδούς υπήρχαν οδοδείκτες. Στήλες, στην κορυφή των οποίων απεικονιζόταν η μορφή του Ερμή. Ήταν κάτι σαν προσκυνητάρια (αντίστοιχα με τα σημερινά εκκλησάκια στους δρόμους). Ο ρόλος τους ήταν προστατευτικός καθώς ο Ερμής ήταν προστάτης των διαβατών και των ταξιδιωτών. Με κάποιο τρόπο αυτές οι κεφαλές των Ερμών εξακολουθούν να υπάρχουν . Μπορούμε να τις δούμε να παρουσιάζονται κάθε φορά που χαράζουμε μια νέα πορεία. Εμφανίζονται σαν οδοδείκτες για να μας κάνουν σινιάλο προς τα πού να πορευτούμε και να επιβεβαιώσουν αν βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι μορφές τους είναι πολλές. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο που κάποιος μας χαρίζει. Ένα γκράφιτι στον τοίχο ή το όνομα ενός ανθρώπου που κάποιος φώναξε ενώ είχαμε στο νου μας την κατάσταση αλλαγής με την οποία είμαστε αντιμέτωπες. Κάθε στιγμή είναι κατάμεστη από μηνύματα και οιωνούς. Εάν υψώσουμε τις εσωτερικές μας κεραίες θα πιάσουμε τα μυστικά σήματα να έρχονται από παντού. Σαν ένα ενορχηστρωμένο τραγούδι που το σύμπαν έχει συνθέσει για μας. Αυτού του τύπου τα προμηνύματα απαιτούν συνεχή εγρήγορση αλλά προσφέρουν λύσεις, ιδέες ακόμα και καθοδήγηση ιδίως όταν βρισκόμαστε αντιμέτωπες με διλήμματα και δεν ξέρουμε τι να αποφασίσουμε και προς ποια κατεύθυνση να στρέψουμε τον άνεμο της αλλαγής που πνέει μέσα μας.

2. Το Αθέατο Ρολόι. Πίσω από τα γεγονότα υπάρχει ένα αθέατο ρολόι που ρυθμίζει τη χρονική στιγμή ωρίμανσης των καταστάσεων. Όσο κι αν βιαζόμαστε προσπαθώντας να επιταχύνουμε ή αντίθετα να καθυστερήσουμε ορισμένες καταστάσεις τα πράγματα θα συμβούν ακριβώς στην ώρα τους. Με ωρολογιακή ακρίβεια. Γράφει για μια μικρή πεταλούδα ο Καζαντζάκης που τη βρήκε τυλιγμένη στο κουκούλι της ως κάμπια. Κι εκείνος ανυπομονώντας, θέλοντας να επιταχύνει τη διαδικασία και να βοηθήσει, όπως νόμιζε, την πεταλούδα να ελευθερωθεί την πήρε στις φούχτες του και ζεσταίνοντάς την με την ανάσα του ανάγκασε το κουκούλι να ανοίξει πριν την ώρα του. Από μέσα αποκαλύφθηκε μια μικρή ατελής πεταλούδα με μικρά ατροφικά φτερά. Την είδε και έφριξε. Και κατανόησε. Δεν μπορούμε να εκβιάσουμε τα πράγματα να ολοκληρωθούν πριν την ώρα τους. Όσο καλή πρόθεση κι αν έχουμε. Πρέπει να σεβαστούμε τον εσωτερικό τους ρυθμό, αυτόν που τα οδηγεί να έρθουν σε ύπαρξη την κατάλληλη στιγμή. Η δύση το ονομάζει timing. Η ανατολή «Ρολόι του Θεού». Αν αφουγκραστείτε θα το ακούσετε και θα ξέρετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε το μεγάλο βήμα.

3. Η Λίστα με τα Χελιδόνια. Αν η μεταβολή δεν έρχεται προς εσάς πηγαίνετε εσείς προς αυτήν.Εφόσον έχετε αποφασίσει ότι η ζωή σας έχει άμεση ανάγκη από αλλαγή αλλά δεν ξέρετε τι ακριβώς θέλετε, ξεκινήστε από αυτά που ξέρετε. Από τις εκκρεμότητες. Κάντε μια λίστα με 10 πράγματα από αυτά που αναβάλλετε από το σήμερα στο αύριο ή από το πέρυσι στο φέτος. Μπορεί να είναι η τακτοποίηση των χαρτιών σας ή ενός συρταριού. Η ταξινόμηση των ανακατεμένων φωτογραφιών. Ένα αναγκαίο αλλά ίσως όχι τόσο επιθυμητό τηλεφώνημα που ξέρετε ότι πρέπει να κάνετε. Το ξεκαθάρισμα μιας αποθήκης. Η ανασκαφή στο πατάρι ή το πρόγραμμα ειδικής διατροφής που όλο λέτε ότι πρέπει να υιοθετήσετε. Μπορεί να ήρθε η στιγμή να ασχοληθείτε με εκείνα τα βιβλία, τα περιοδικά και τις εφημερίδες που έχετε στοιβάξει προς ανάγνωσιν ή να πάρετε απόφαση για τις ιατρικές εξετάσεις που έπρεπε να έχουν γίνει προ καιρού. Αφήστε το νου σας να σας παρουσιάσει όλα εκείνα που έχετε συγκεντρώσει στη λίστα αναμονής της ζωής σας και διαλέξτε 10 από αυτά. Είναι τα χελιδόνια σας! Θα σας φέρουν την άνοιξη βάζοντάς σας σε μια ατμόσφαιρα αλλαγής και δράσης. Ξεκινήστε με ένα στόχο τη φορά κι αφού τον ολοκληρώσετε βάλτε προς εφαρμογή τον επόμενο. Καθώς θα κινήστε δυναμικά ξεκαθαρίζοντας τις εκκρεμότητες θα αλλάξετε τα δεδομένα σας και θα προσελκύσετε ευρύτερες αλλαγές στη ζωή σας για να σας ανανεώσουν.

4. Ο Πάγκος του Αργυραμοιβού. Κανένα τέλος εποχής ούτε και καμιά αλλαγή δεν έρχονται χωρίς κόστος και χωρίς κέρδος. Μερικές φορές παρά τη δυσφορία και τα παράπονά μας συντηρούμε καταστάσεις που φαίνονται δυσάρεστες μόνο και μόνο γιατί στον τελικό απολογισμό το κέρδος είναι μεγαλύτερο από το κόστος. Έστω κι αν τα φαινόμενα δείχνουν το αντίθετο. – Πρόσφατα μια φίλη θεραπεύτρια έλεγε για μια πελάτισσά της που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Παρά την ταλαιπωρία της και τις κινητικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ήταν κατά βάθος ικανοποιημένη επειδή εξαιτίας της ασθένειάς της ο άντρας της είχε στρέψει όλη του την προσοχή σ’ αυτήν διαλύοντας μια ερωτική σχέση που είχε δημιουργήσει παράλληλα. Επιζητώντας λοιπόν την αλλαγή στη ζωή σας σε όποιο τομέα κι αν ορίσετε ότι τη χρειάζεστε πρέπει πρώτα να περάσετε από τον πάγκο του αργυραμοιβού, δηλαδή να παζαρέψετε μέσα σας τι θα δώσετε και τι θα λάβετε ως αντάλλαγμα.

Τι θα χάσω με τη συντήρηση του παλιού;
Τι θα κερδίσω με την αλλαγή;
Ποιο από τα δυο είναι σημαντικότερο για μένα;
Ιδού τρεις καίριες ερωτήσεις που αν τις απαντήσετε με ειλικρίνεια θα ξέρετε αν είστε έτοιμες για την αλλαγή. Στην αντίθετη περίπτωση θα την υπονομεύσετε δίχως καν να το συνειδητοποιήσετε.

5. Χαρτογράφηση της Πορείας. Όπως ήδη αναφέραμε αν η ίδια η αλλαγή δεν έρθει προς εσάς καλώντας σας για ένα ταγκό, θα πρέπει να την επιδιώξετε εσείς εφόσον νιώθετε ότι τη χρειάζεστε. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι: για να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή, τη μορφή σας, τη δουλειά σας, για να τονώσετε τα οικονομικά σας ή για να οδηγήσετε σε νέους ορίζοντες το πνεύμα σας. Σε κάθε περίπτωση όση ορμή κι αν έχετε να ανοίξετε τα παράθυρα στη ζωή σας για να μπει ο αέρας της ανανέωσης θα χρειαστείτε συμμάχους. Καταστρώστε ένα χάρτη πορείας και σκεφτείτε ποιοι θα μπορούσαν να σας υποστηρίξουν, να σας ανοίξουν το δρόμο, να σας προσφέρουν τις γνώσεις και τις γνωριμίες, τις πληροφορίες ή και τα υλικά μέσα ώστε να διευκολύνετε την ανάδυση μιας νέας πραγματικότητας. Η χαρτογράφηση της πορείας προς την οποία θέλετε να κατευθυνθείτε έχει τη σπουδαιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού μιας μάχης. Μην επιτρέψετε στην παρόρμησή σας να σας ωθήσει σε βεβιασμένες κινήσεις και μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κάθε δυνατή βοήθεια που μπορείτε να εξασφαλίσετε. Πάνω απ’ όλα μην μείνετε μόνη. Η παρουσία βοηθών και συμμάχων θα είναι η ασπίδα προστασίας σας στο καινούργιο μονοπάτι που χαράζετε.

6. Η Εσωτερική Πυξίδα. Ο υποσυνείδητος νους μας κρύβει πληροφορίες για τις οποίες ο συνειδητός δεν έχει ιδέα, ούτε λογική εξήγηση. Ο δεξιός λοβός του εγκεφάλου, λένε οι ειδήμονες, είναι σε μεγαλύτερη επαφή με το υποσυνείδητό μας γι αυτό και μιλάει μια γλώσσα που ο συνειδητός νους δεν καταλαβαίνει. Τόσο το καλύτερο, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις οι φόβοι και οι αντιρρήσεις του θα μπορούσαν να παρέμβουν μπλοκάροντας τις πολύτιμες πληροφορίες που έχει να μας προσφέρει ο εσωτερικός μας εαυτός. Όπως αυτή της εσωτερικής πυξίδας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο που συνδέεται απευθείας με τη διαίσθησή μας και μπορεί να δώσει σπουδαίες πληροφορίες για την καλύτερη επιλογή ιδίως όταν υπάρχουν διλήμματα ή ελλιπείς πληροφορίες. Ο εσωτερικός μας εαυτός έχει επαφή με τη συμπαντική δεξαμενή γνώσεων καθώς, όπως επιβεβαίωνε και ο Πλάτωνας, η γνώση είναι ανάμνηση ! Μέσα μας βρίσκονται όλες οι απαντήσεις. Οι επιστημονικές μελέτες επισημαίνουν πως ο δεξιός λοβός του εγκεφάλου δεν εκφράζεται με λόγια αλλά με άλλους τρόπους επικοινωνίας όπως η ζωγραφική, η μουσική και η εσωτερική πυξίδα που μας δίνει αίσθηση αντίληψης του χώρου. Αν βρίσκεστε λοιπόν με το βήμα μετέωρο μη ξέροντας αν θα πρέπει ή όχι να προχωρήσετε σε μια αλλαγή εποχής στη ζωή σας ή αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιος από τους δυο, τρεις ή και περισσότερους δρόμους (ή δεσμούς !) που ανοίγονται μπροστά σας είναι ο καλύτερος, η εσωτερική σας πυξίδα μπορεί να σας καθοδηγήσει με άηχο αλλά αλάνθαστο τρόπο. Για να επικοινωνήσετε μαζί της προτιμήστε μια ώρα που θα είστε μόνη κι απερίσπαστη. Φέρτε στο νου σας τη ζωή σας όπως είναι τώρα και σταθείτε όρθια κοιτώντας προς μια κατεύθυνση του ορίζοντα, όποια θέλετε. Ύστερα ορίστε με το νου σας μια άλλη κατεύθυνση που θα αντιπροσωπεύει την αλλαγή που θέλετε να κάνετε. Αν υπάρχει και άλλη εναλλακτική ορίστε ένα τρίτο σημείο στο χώρο που θα αντιπροσωπεύει και αυτή την εκδοχή. Κατόπιν κλείστε τα μάτια και στρέψτε το σώμα σας προς την κατεύθυνση που αντιπροσωπεύει την παρούσα κατάσταση. Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα παρά μόνο να παρατηρήσετε προσεκτικά πώς νιώθετε.

  • Ποιο είναι το κυρίαρχο συναίσθημά σας και κυρίως πώς νιώθει το σώμα σας;
  • Πόσο καλά πατάτε στη γη;
  • Αισθάνεστε κάπου σφίξιμο ή πόνο; Οι ώμοι σας είναι χαλαροί ή σφιγμένοι;
  • Πόσο ασφαλείς νιώθετε σ’ αυτή τη θέση;

Ύστερα, μετακινηθείτε προς την κατεύθυνση που έχετε ορίσει ότι αντιπροσωπεύει την αλλαγή. Νιώστε πάλι τα συναισθήματά σας και το σώμα σας. Τι πληροφορίες σας έδωσαν; Κάντε το ίδιο και για την τρίτη ή όσες άλλες εκδοχές υπάρχουν. Παρατηρήστε, σε ποια από τις διάφορες θέσεις αισθανθήκατε καλύτερα; Μην αναζητάτε απαντήσεις από το χώρο της λογικής. Απλώς αφεθείτε στην καθοδήγηση της εσωτερικής σας πυξίδας.

7. Η Οθόνη του Μέλλοντος. Αν ξαφνικά κάποιος σας ρωτούσε τι ακριβώς θέλετε να αλλάξει στη ζωή σας για να νιώθετε περισσότερη πληρότητα ίσως και να δυσκολευόσαστε να το προσδιορίσετε με ακρίβεια λεπτομέρειας. Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους. Μπορεί λ.χ. να λένε ότι επιθυμούν μια καλύτερη σχέση αλλά δεν την έχουν προσδιορίσει επακριβώς. Τι σημαίνει στην πράξη και στην καθημερινότητα αυτή η σχέση; Με ποιο τρόπο παρεμβάλλεται στις συνήθειές σας; Το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα για μια αλλαγή με νόημα είναι να αποφασίσουμε τι ακριβώς ζητάμε από αυτήν. Για να διευκολυνθείτε σ’ αυτό αφήστε το νου σας να μετατραπεί σε μια οθόνη που πάνω της θα απεικονιστεί με λεπτομέρειες η ζωή σας πέντε χρόνια μετά. Αναλογιστείτε
Πώς θα θέλατε να έχετε ζήσει σ’ αυτό το διάστημα; Καταγράψτε συγκεκριμένες συμπεριφορές και ενέργειες που να είναι υλοποιήσιμες. Ύστερα μεταφερθείτε στο μέλλον και οραματιστείτε μια μέρα σας, πέντε χρόνια μετά.
  • Πού θα ζείτε;
  • Με ποιους;
  • Τι εισόδημα θα έχετε; Ποια εργασία;
  • Πώς θα είναι οι σχέσεις σας με τους άλλους;
  • Ποια ψυχολογική κατάσταση θα επικρατεί μέσα σας; Ποιο κυρίαρχο συναίσθημα; Κι ακόμα
  • Πώς συμπεριφέρεστε, πώς νιώθετε, τι σκέφτεστε;
  • Αφού ρίξετε αυτή τη ματιά στο μέλλον σημειώστε σε ένα χαρτί τις λεπτομέρειες και ύστερα κλείστε τα μάτια και ρωτήστε την καρδιά σας: Πόσο έτοιμη νιώθω να ξεκινήσω αυτή την 5ετία; Πόσο ειλικρινά την επιθυμώ;
Οι απαντήσεις που θα δώσετε θα σας είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Θα φωτίσουν με πολύ ξεκάθαρο τρόπο τα πώς, πότε και γιατί της νέας εποχής που θέλετε να εγκαινιάσετε στη ζωή σας και θα σας δώσουν την αναγκαία σιγουριά για να βαδίστε αποφασιστικά προς τη νέα σας πραγματικότητα. Καλή Αρχή!

 
 -----------------------
 

8 τύποι ανθρώπων που πρέπει να απομακρύνετε από δίπλα σας


http://www.astrology.gr/media/k2/items/cache/cab7fc86fbaf2f5442e5bf49c236ec71_L.jpgΕίμαστε ότι τρώμε, αλλά σίγουρα και ότι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνδεόμαστε.

Αυτοί που βρίσκονται δίπλα μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά – είτε με καλό είτε με κακό τρόπο. Πραγματικά είναι δύσκολο να βρούμε αξιόλογους ανθρώπους για να προσθέσουμε στον εσωτερικό κύκλο μας. Ανθρώπους που θα μας στηρίξουν, βοηθήσουν, ενθαρρύνουν, παρακινήσουν και εμπνεύσουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπίσουμε αυτούς που είναι ήδη στο στενό κύκλο μας και μας κρατάνε πίσω.

Αν κάποιοι εμπίπτουν στους παρακάτω τύπους ανθρώπους, αναρωτηθείτε μήπως πρέπει να τους απομακρύνετε από δίπλα σας:

Συνήγορος του διαβόλου

Οι συνήγοροι του διαβόλου σπάνια υποστηρίζουν και αποδέχονται οτιδήποτε άλλο εκτός από το δικό τους εγώ και τις δικές τους απόψεις. Η γνώμη τους είναι συνήθως η φωνή ενός ατόμου που προσπάθησε και απέτυχε, και ως εκ τούτου θεωρεί ότι κανείς άλλος δεν μπορεί – και πιθανώς δεν θα έπρεπε- να πετύχει.

Κρατήστε κοντά σας τα άτομα που μοιράζονται μαθήματα και εμπειρίες ζωής, θέτουν εύστοχους προβληματισμούς, αναφέρουν τρόπους να κάνετε διαφορετικά κάποια πράγματα, και είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν όταν σας παρουσιαστεί ένα πρόβλημα.

Απαλλαγείτε από τα άτομα που μονίμως προβλέπουν καταστροφές και αποτυχίες, βασιζόμενοι αποκλειστικά στις δικές τους κακές εμπειρίες. Τα δικά σας αποτελέσματά μπορεί να διαφέρουν επειδή απλά επειδή δεν είστε αυτοί.

Ενθουσιώδης οπαδός

Στο άλλο άκρο βρίσκεται το άτομο που θεωρεί κάθε σκέψη και πράξη σας ως εκπληκτική και απίστευτη. Ο διαρκής και ανεξέλεγκτος έπαινος είναι κάτι που αρέσει σε όλους, αλλά σπάνια είναι χρήσιμος. Κανείς μας δεν είναι τόσο έξυπνος, διορατικός, ή ταλαντούχος. Όλοι κάνουμε λάθη. Όμως κάποιες φορές μπορεί να μην το συνειδητοποιήσουμε μέχρι να μας το επισημάνουν.

Είναι εύκολο να πεις σε κάποιον ότι είναι σπουδαίος. Είναι πολύ πιο δύσκολο – και πρέπει να είσαι πραγματικός φίλος – για να του πεις ότι πρέπει να βελτιωθεί και ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα.

Η υπερβολή είναι ο εχθρός της βελτίωσης. Να είστε καλοί με τους οπαδούς σας, αλλά μην δίνετε μεγάλη σημασία στο τι λένε.

Ας είναι η μητέρα σας ο μόνος ενθουσιώδης οπαδός που χρειάζεστε.

Κουτσομπόλης

Είναι δύσκολο να αντισταθούμε στις εμπιστευτικές πληροφορίες και κουτσομπολιά. Το να μάθουμε τους λόγους πίσω από τις αποφάσεις των άλλων, τα κίνητρα πίσω από τις ενέργειες τους αλλά και τη κρυφή ατζέντα τους, είναι πραγματικά πειρασμός.

Το πρόβλημα είναι ότι το άτομο που κουτσομπολεύει τους άλλους σε εσάς, κάνει το ίδιο και για εσάς στους άλλους.

Οι άνθρωποι που καλό είναι να βρίσκονται στο στενό κύκλο σας, θα πρέπει να θέλουν να μοιράζονται τις δικές τους σκέψεις και συναισθήματά, και όχι να σας μεταφέρουν τις σκέψεις των άλλων (και μάλιστα εσφαλμένα τις περισσότερες φορές).

Εγωκεντρικός

Πριν από τον Κοπέρνικο, οι άνθρωποι πίστευαν ότι η γη βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού συστήματος. Κρίμα που δεν υπήρξε κάποιος "Κοπέρνικος" για αυτούς που πιστεύουν ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω τους.

Δεν χρειάζεται να γίνεται ο Γαλιλαίος και να προσπαθήσετε να τους αλλάξετε απόψεις. Απλά απομακρυνθείτε. Είναι πιο εύκολο.
Άλλωστε, ίσως να μην παρατηρήσουν ότι φύγατε...

Μάντης κακών

Ο προφήτης όλων των δεινών έχει την παράξενη ικανότητα να προβλέπει μια μακρά λίστα πιθανών εμποδίων και προβλημάτων, που τα περισσότερα είναι υπερβολή και δεν θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσετε.

Ασφαλώς, κανείς μας δεν θέλει να κάνει κάποιο λάθος που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αλλά όταν κάποιος "ψειρίζει" το παραμικρό και καταλήγει με μια ατελείωτη λίστα με πιθανούς λόγους για τους οποίους θα αποτύχετε, τότε αποτελεί ο ίδιος εμπόδιο για εσάς. Θα ήταν χρήσιμος μόνο αν μαζί με την απαρίθμηση των πιθανών προβλημάτων που πιθανώς θα συναντήσετε , βοηθούσε και στην εξεύρεση τρόπων για να τα αντιμετωπίσετε.

Δημοσιοσχεσίτης

H δημιουργία σχέσεων με άλλα άτομα είναι πολύ σημαντική. Όμως δεν είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Οι γνωριμίες δεν είναι το τέλος, αλλά μόνο η αρχή. Και δεν είναι εφικτό να οικοδομήσουμε σημαντικές σχέσεις με δεκάδες ή εκατοντάδες ανθρώπους.

Διατηρείστε επαφή μαζί του, αλλά κρατήστε τον έξω από το στενό κύκλο σας. Νοιάζεται μόνο για την πραγματοποίηση γνωριμιών. Δεν θέλει πραγματικά να δεθεί μαζί σας.

Απαιτητικός

Είναι λογικό ότι θα πρέπει να κάνουμε σέρβις στις συσκευές σας, ώστε να μη χαλάσουν. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι όταν χρειάζεται να φροντίζουμε διαρκώς κάποιες προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις για να μην καταρρεύσουν.

Αυτά τα άτομα, επιζητούν τακτική επαφή και φροντίδα, ώστε να μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι ότι ακόμα τους νοιάζεστε. Όταν δεν ασχολείστε μαζί τους, σας κάνουν να αισθάνεστε ότι τους έχετε παραμελήσει. Με λίγα λόγια, είναι απαιτητικοί .

Οι άνθρωποι που πραγματικά θέλετε στο στενό κύκλο σας, είναι δίπλα σας όταν πραγματικά τους χρειάζεστε – ακριβώς όπως είστε και εσείς γι "αυτούς.

Ζόμπι

Μερικοί άνθρωποι απλά περιφέρονται άσκοπα σαν ζόμπι, χωρίς σχέδιο, χωρίς σκοπό, χωρίς στόχο.

Περιβάλλεται τον εαυτό σας με ανθρώπους που έχουν φιλόδοξα σχέδια και μεγάλους στόχους. Ακόμα κι αν οι στόχοι τους είναι διαφορετικοί από το δικό σας – και πιθανώς θα είναι – εσείς θα αναζωογονείστε από την ενέργεια τους, και αυτοί από τη δική σας.

Και μείνετε μακριά από τα ζόμπι. Δεν θα σας σκοτώσουν, αλλά σίγουρα θα σκοτώσουν τα κίνητρα και τον ενθουσιασμό σας.

πηγη
 
 
 
 
 
 

Σε τι είστε καλύτερος; – Κάντε το τεστ για να μάθετε ποιο είναι το δυνατό σας σημείο


Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει και άλλες τόσες απόψεις υπάρχουν αναφορικά με τα εγκεφαλικά ημισφαίρια το ποια χρησιμοποιεί ο κάθε άνθρωπος.
Τα εγκεφαλικά ημισφαίρια είναι τα δύο τμήματα στα οποία χωρίζεται μορφολογικά αλλά και από άποψη λειτουργιών ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Τα δύο ημισφαίρια δεν έχουν συμμετρική λειτουργία, δηλαδή το καθένα φιλοξενεί κέντρα για διαφορετικές δεξιότητες και αντιληπτικές ικανότητες.
Επίσης είναι γνωστό ότι το κάθε ημισφαίριο ελέγχει την «χιαστί» αντίθετη πλευρά του σώματος· δηλαδή, το δεξί ημισφαίριο δέχεται τα ερεθίσματα από το αριστερό τμήμα του σώματος, και ελέγχει τις κινήσεις αυτού του τμήματος. Το αντίστροφο ισχύει για το αριστερό.
Στο βίντεο που ακολουθεί καλείστε να κάνετε μερικές κινήσεις προκειμένου να βρείτε το ημισφαίριο που υπερισχύει σε εσάς ενώ παρακάτω ακολουθούν και οι διευκρινίσεις.
Αν οι περισσότερες απαντήσεις ήταν «Α», τότε υπερισχύει το αριστερό ημισφαίριο:
Στο αριστερό ημισφαίριο γίνονται κυρίως οι λεκτικές, αναλυτικές και λογικές νοητικές διεργασίες. Είναι υπεύθυνο για την αντίληψη του χρόνου, την ομιλία, τη γραφή, την αντίληψη του λόγου, τον συμβολισμό, τη λεκτική μνήμη, την αναλυτική σκέψη. Επίσης για την επικοινωνία με λέξεις κατά κυριολεξία, την επεξεργασία των ακουστικών ερεθισμάτων και της αφηρημένης πληροφορίας, την πρόκληση ελεγχόμενης συμπεριφοράς και τη δευτερογενή ερμηνεία συμπεριφοράς. Σε αυτό εκτελούνται διαδικασίες σχετικές με τα μαθηματικά και τη γραμματική.
Αν οι περισσότερες απαντήσεις ήταν το «Β», τότε υπερισχύει το δεξί ημισφαίριο:
Το δεξί ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για την οπτική αντίληψη του χώρου, την κατανόηση των μεταφορικών εννοιών και του χιούμορ, συσχέτιση, σύνθεση λεγομένων, συναισθηματική φόρτιση και μελωδία λόγου, οπτική μνήμη, την επικοινωνία, τόσο με τόνο φωνής όσο και με εκφράσεις του προσώπου και εξωλεκτική κινησιολογία («γλώσσα του σώματος»). Επίσης για την προσοχή, την διάκριση πολύπλοκων ακουστικών τόνων, την πρόκληση παρορμητικής συμπεριφοράς, τα αισθήματα, τις συγκινήσεις, την δημιουργικότητα, την φαντασία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Εγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη



Εγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, καθώς για πρώτη φορά στα ιατρικά δρώμενα της χώρας η ειδική επιτροπή Ιοντιζουσών και Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του Υπουργείου Υγείας η οποία είναι υπεύθυνη για την έγκριση νέων θεραπειών στην Ελλάδα, κλήθηκε να γνωμοδοτήσει στο φάκελο που κατέθεσε ο Αλέξης Κοκολάκης με θέμα ‘Έγκριση πρακτικής για την θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη’.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της θεραπευτικής πρακτικής του καρκίνου με πρωτόνια για την Ελληνική επικράτεια σύμφωνα με το τεκμηριωμένο αίτημα και την πρόταση του κ. Κοκολάκη

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία και πρόκληση για το νησί μας αλλάζει τα δεδομένα στην θεραπεία του καρκίνου στην χώρα και ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση κέντρου θεραπείας με πρωτόνια στην Κρήτη, τεχνολογικά της πιό σύγχρονης και ιατρικά πιο αποτελεσματικής μεθόδου ακτινοθεραπείας στον κόσμο.
Το έργο αυτό, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε πολλά ερευνητικά πεδία και στις ιατρικές επιστήμες. Θα προσδώσει κύρος και υπεραξία στον τόπο μας αλλά θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις για την ένταξη της Κρήτης στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού και χειμερινού τουρισμού όπου και άλλοι τομείς υγείας μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.
Στο άκουσμα αυτής της είδησης ο επιστημονικός διευθυντής του Ιταλικού ογκολογικού κέντρου για αδρονική θεραπεία (CNAO) στην Παβία, και συντονιστής του Προγράμματος ULICE (Union of Light Ion Centres in Europe- Ένωση Ευρωπαϊκών Κέντρων με ελαφρά ιόντα), καθηγητής Ρομπέρτο Ορέκια δήλωσε χαρακτηριστικά ‘Ένα κέντρο σωματιδιακής θεραπείας στην Κρήτη όχι μόνο θα κάλυπτε μερικώς η πλήρως τις ανάγκες της Ελλάδας, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει κέντρο αναφοράς για τη Νότια Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική’.
Η επιτροπή Ιοντιζουσών και Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του Υπουργείου Υγείας αποτελείται από τους παρακάτω κορυφαίους επιστήμονες:
Νικόλαο Κελέκη, Καθηγητή Ακτινοδιαγνωστικής, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΤΤΙΚΟΝ», ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή του, τον Παναγιώτη Παντελάκο, Δ/ντή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Ανδρέα Φωτόπουλο, Καθηγητή Πυρηνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Βιολογίας, ως εκπρόσωπο της, με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Κούτσικο, Πυρηνικό Ιατρό στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και Γενικό Γραμματέα της Εταιρείας, ομοίως.

Δημήτριο Καρδαμάκη, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ως εκπρόσωπό της, με αναπληρωτή του τον Γρηγόριο Γεωργακόπουλο, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ και Γενικό Γραμματέα της Εταιρείας, ομοίως.
Βιργινία Τσαπάκη, Ακτινοφυσικό ΕΣΥ, στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ», ως εκπρόσωπο της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας, με αναπληρώτριά της την Άννα Μακρίδου, Ακτινοφυσικό ΕΣΥ, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», ομοίως.
Βασιλική Καμενοπούλου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αδειών και Ελέγχων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, με αναπληρωτή της τον Σωτήρη Οικονομίδη, Ακτινοφυσικό, του Τμήματος αδειών και ελέγχου της ΕΕΑΕ, ομοίως.
Σταύρο Κυριαζή, Τεχνολόγο Ακτινολόγο, ως εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Χειριστών Εμφανιστών, με αναπληρωτή του τον Ευθύμιο Αγαδάκο, ομοίως.
Κωνσταντίνο Πιπερίδη, υπάλληλο κλάδου ΤΕ Ακτινολόγων Ραδιολόγων, που υπηρετεί στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ως εκπρόσωπο των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Καλογερόπουλο υπάλληλο κλάδου ΠΕ Ιατρών, που υπηρετεί στη Δ/νση Υγειονομικής Μηχανικής & Υγιεινής Περιβάλλοντος, ομοίως.
Νικόλαο Μπατάκη, Ακτινοδιαγνώστη, Διευθυντή ΕΣΥ στο Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ –ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ., ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο, Ακτινοδιαγνώστη, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», ομοίως.
Παναγιώτη Σκανδαλάκη, Καθηγητή Χειρουργικής Ανατομικής-Ανατομίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ., ως εκπρόσωπο του ΚΕ.Σ.Υ., με αναπληρωτή του τον Βλασταράκο Μιχαήλ, Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ομοίως.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr

mykriti.gr/

Έργα και ημέρες Κώστα Σημίτη: Πως η Goldman Sachs μέσω της titlos plc κέρδισε 400 εκ.ευρώ σε ένα βράδυ!


Απο σχολιο του Vigilante
…Τελικός κερδισμένος, οι Τράπεζες, δια μέσου της Titlos plc.
Οποία χαρά για τούς Τραπεζίτες !!!
Ποιός πληρώνει;
ο Ελληνας πολίτης!
Δυστυχώς για μιά ακόμη φορά !!!
Οι εταιρείες οι οποίες δημιουργηθήκαν, είχαν όλες έδρα στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, και κατά περίεργο τρόπο όλα τα Δ.Σ. των εταιρειών αυτών του Ελληνικού δημοσίου συγκροτούνται απο τα ίδια πρόσωπα τους αλλοδαπούς A. Kamarowsky, Federigo Cannizzaro και Jean-Marc Debaty.
Οι εταιρείες ήταν οι εξής :
1. Hellenic Securitisation : Η πρώτη σύμβαση υπεγράφη το 2001 και είχε ώς
αντικείμενο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων του Ταμείου
Παρακαταθηκών και Δανείων, συνολικού ποσού 740.000.000 Ευρώ. Οι
προμήθειες
πέραν των τόκων, υπολογίζονται σε 15,4 εκατομμύρια Ευρώ, και η λήξη
των πληρωμών προσδιορίστηκε μεταξύ του έτους 2009 και 2011.
2. Ariadne S.A. : Δημιουργήθηκε στίς 13 Δεκεμβρίου 2000 και τιτλοποίησε
έσοδα ύψους 650.000.000 Ευρώ απο τα κρατικά λαχεία.Οι προμήθειες που
πληρώθηκαν εκτός των τόκων, ξεπέρασαν τα 16,3 εκατομμύρια Ευρώ και η
λήξη των πληρωμών προσδιορίστηκε το έτος 2013.
3. Atlas S.A. : Η σύμβαση υπεγράφη στίς 23 Οκτώμβρη του 2001 και
τιτλοποίησε έσοδα συνολικού ποσού 2 δισεκατομμυρίων Ευρώ απο
μελλοντικές εισπράξεις του Ελληνικού Δημοσίου απο το Γ! Κοινοτικό
Πλαίσιο.Οι προμήθειες οι οποίες πληρώθηκαν ανήλθαν στο ποσόν των 19,2
εκατομμυρίων Ευρώ, και οι λήξεις των πληρωμών είχαν προσδιοριστεί για
το έτος 2005 και το 2007.
4. Aeleos S.A. : Δημιουργήθηκε στίς 13 Δεκεμβρίου του 2001 και τιτλοποίησε
έσοδα ύψους 355 εκατομμυρίων Ευρώ από μελλοντικές εισπράξεις του
δημοσίου απο το Eurocontrol (τέλη αεροδρομίων).Οι προμήθειες
ανήλθαν στο ποσόν των 17,8 εκατομμυρίων Ευρώ και η λήξη των πληρωμών
ορίστηκε στίς 13 Δεκεμβρίου του έτους 2019.
Η Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), “ανακάλυψε”, ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε συνάψει 13 αντίστοιχες συμφωνίες με τίς οποίες η αμερικανική Τράπεζα Goldman Sachs, κέρδιζε πακτωλό εκατομμυρίων δολλαρίων, ενώ η χώρα κατόρθωσε να “εξωραίσει” το δημόσιο χρέος, μόνον, κατά το ποσόν τών 5,3 δισεκατομμυρίων Ευρώ.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό της γνώσης του Θέματος απο όλους, εντός και εκτός της ΕΕ, απο το ότι, σε έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε η Eurostat το έτος 2008 για την ύπαρξη και διαχείριση αυτών των παραγώγων “προιόντων”, ο τότε Υπουργός οικονομικών κ. Αλογοσκούφης, διαβεβαίωσε εγγράφως την Eurostat, ότι η Ελλάδα δεν πραγματοποίησε τέτοιου είδους συναλλαγές.
Οί παραπάνω offshore εταιρείες, είχαν την Ελληνική κρατική σφραγίδα και έδρα το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Το διαβάσαμε από το: Έργα και ημέρες Κώστα Σημίτη: Πως η Goldman Sachs μέσω της titlos plc κέρδισε 400 εκ.ευρώ σε ένα βράδυ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/03/goldman-sachs-titlos-plc-400.html#ixzz2wCcoRXMJ


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/03/goldman-sachs-titlos-plc-400.html

Ποια πόλη ψηφίστηκε ως η πόλη του μέλλοντος για το 2014;


Ως καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος, αναδείχτηκε η Θεσσαλονίκη στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό «European Cities of the Future 2014», του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times.
Η «νύμφη του Θερμαϊκού» αναδείχτηκε πρώτη ανάμεσα σε 468 περιοχές, μεταξύ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους, στην κατηγορία «Best Mid- Sized city for human capital and lifestyle».
 
Κριτήρια για τον διαγωνισμό, αποτέλεσαν το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, το εργασιακό περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, ο αριθμός των γιατρών κ.ά., αλλά και η παράμετρος του πληθυσμού τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια για τη συμπρωτεύουσα.
 
Δείτε φωτογραφίες από τη όψη της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης που μετρά λίγους μήνες στη διάθεση των πολιτών της. 
 
 
 
 
 
 

11 Μαρτίου 2014

Έως 17 Μάρτη καταχώριση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ 2012 στο taxisnet


Διευκρινίσεις σχετικά με την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος, για αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2013 έδωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων με σχετική εγκύκλιο.
Οδηγίες ενόψει της έναρξης της υποβολής των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις του 2013.Οδηγίες ενόψει της έναρξης της υποβολής των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις του 2013.
Συγκεκριμένα οδηγίες για την ολοκλήρωση της καταχώρησης αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που υποβλήθηκαν το 2013 και τις τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικού αρχείου που θα υποβάλλεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτος δίνει ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
ΠΟΛ 1071/2014
Θέμα: Οδηγίες για την ολοκλήρωση της καταχώρησης αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που υποβλήθηκαν το 2013 και τις τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικού αρχείου που θα υποβάλλεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτος.
1. Ενόψει της έναρξης της υποβολής των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2013 παρακαλούμε για την ολοκλήρωση της καταχώρησης στο σύστημα TAXIS των αιτήσεων επιστροφής που έχουν υποβληθεί κατά το έτος 2013 (πωλήσεις 2012) άμεσα και όχι αργότερα από τις 17.3.2014.
2. Επισημαίνεται ότι με την ενημέρωση των σχετικών εφαρμογών με τα νέα δεδομένα για το έτος 2013 δεν θα είναι πλέον δυνατή η καταχώρηση των αιτήσεων του προηγούμενου έτους, στην περίπτωση που αυτές έχουν υποβληθεί μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων.
3. Σημειώνεται ότι εφόσον έχει γίνει η αρχική καταχώρηση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δεν υπάρχει πρόβλημα με την εν συνεχεία εκκαθάριση των αιτήσεων, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ακόμη και αν η εκκαθάριση αυτή και η επιστροφή πραγματοποιηθούν μετά την ανωτέρω ημερομηνία.
4. Με σκοπό την απρόσκοπτη εφαρμογή, το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την εν λόγω ημερομηνία, κατά συνέπεια, ενδεχόμενες αιτήσεις που θα παραληφθούν μπορούν να καταχωρηθούν μετά την ημερομηνία αυτή.
5. Επισημαίνεται ότι εντός των επομένων ημερών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών νέο έντυπο της αίτησης επιστροφής, στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός ΙΒΑΝ του δικαιούχου αγρότη. Ειδικά για αιτήσεις που έχουν ήδη συμπληρωθεί, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν εκ νέου οι εν λόγω αιτήσεις και οι μεν μεμονωμένοι αγρότες μπορούν να συμπληρώνουν επί του εντύπου της αίτησης τον αριθμό αυτό, ενώ για τους συνεταιρισμούς αρκεί η αναφορά του αριθμού αυτού στο ηλεκτρονικό αρχείο που προσκομίζουν.
6. Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτρονικού αρχείου που προσκομίζουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις, σας γνωρίζουμε ότι η μορφή του προς αποστολή αρχείου θα πρέπει να είναι η ακόλουθη:

-ΑΦΜ αγρότη
-Αιτούμενο ποσό προς επιστροφή -0,00
-Ακαθάριστα Έσοδα -ΙΒΑΝ

Προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αρχείο από το σύστημα Taxis, σας εφιστούμε την προσοχή στα κάτωθι:
-Το αρχείο πρέπει να είναι τύπου csv.
-Οι  στήλες θα πρέπει  να είναι  διαχωρισμένες με ελληνικό ερωτηματικό -Δε θα πρέπει να υπάρχει κενή γραμμή. -Κανένα πεδίο σε καμία γραμμή να μην είναι κενό. -Οι ΑΦΜ να έχουν μήκος 9. -Οι ΙΒΑΝ να έχουν μήκος 27.
-Τα αριθμητικά πεδία θα πρέπει να έχουν 2 δεκαδικά, τα οποία θα διαχωρίζονται με κόμμα (',') και δεν θα πρέπει να διαχωρίζονται οι χιλιάδες με την τελεία
Το αρχείο θα προσκομίζεται στις Δ.Ο.Υ. (π.χ. δισκέτα, cd, usb flash memory) με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο, το οποίο θα παραμένει στη Δ.Ο.Υ.
Με την προσκόμιση του ανωτέρω αρχείο δεν απαιτείται η προσκόμιση του «βιβλίου μεταγραφής αιτήσεων και αναλυτικών καταστάσεων δικαιολογητικών για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος».

http://www.agronews.gr