29 Απριλίου 2014

Προκήρυξη για την πρόσληψη τριών (3) ατόμων ειδικότητας ΔΕ Φύλαξης-Πληροφορικής .....

Προκήρυξη για την πρόσληψη τριών (3) ατόμων ειδικότητας ΔΕ Φύλαξης-Πληροφορικής με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ (8) μηνών από το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Εισερχόμενα
x

Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα

23 Απρ (Πριν από 6 ημέρες)

προς Εμένα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                    Θεσσαλονίκη, 17-04-2014
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                                         Αρ. Πρωτ.: 721
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ.
Ταχ. Δ/νση : Β. Όλγας 68
Ταχ. Κώδ. : 546 42
Πληροφ. : Ιωάννα Αμίτσα
Τηλέφωνο : 2310-889 848
FAX : 2310-844 848
e-mail : lemm-th@otenet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ANAΚΟINΩΣΗΣ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2014
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης που εδρεύει στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι θα προβεί στην πρόσληψη τριών (3) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με το αρθ.21 του Ν.2190/94,όπως ισχύει σήμερα, με ειδικότητα: ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ άτομα τρία (3) για 8 μήνες αποδεκτοί τίτλοι σπουδών

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

1. Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

2. Καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής ή Ιταλικής γλώσσας.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
1. Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
2. Καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής ή Ιταλικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία της Υπηρεσίας μας, Βασ. Όλγας αριθ. 68, κατά τις ώρες από 10.00-13.00 εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, που αρχίζει από την επομένη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας. Ολόκληρη η ανακοίνωση διατίθεται στα γραφεία της Υπηρεσίας και στην ιστοσελίδα του Μουσείου http://www.lemmth.gr.
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων έως και Παρασκευή 02-05-2014
Για το πλήρες κείμενο της Προκήρυξης πατήστε
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Μαριάννα Βιλδιρίδη Χατζητόλιου

Ανακοίνωση του Δήμου Χαλκηδόνος για την πρόσληψη ενός (1) ατόμου ειδικότητας .....

Ανακοίνωση του Δήμου Χαλκηδόνος για την πρόσληψη ενός (1) ατόμου ειδικότητας ΔΕ Οδηγού - Χειριστή press container με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών για την αντιμετώπιση αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας



Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα

24 Απρ (Πριν από 5 ημέρες)

προς Εμένα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
************                                                                                                                  Κουφάλια, 17 Απριλίου 2014
                                                                                                                                          Αριθμ. Πρωτ.: 7266
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Γραφείο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού
και Διαφάνειας
Ταχ. Δ/νση: Εθν. Αντίστασης 36-38
Ταχ. Κωδ.: 571 00
Πληροφορίες: Αναστασία Δραγανίδου
Τηλέφωνο: 23913 30151
Φαξ.: 23913 30151
e-mail: s.draganidou@n3.syzefxis.gov.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας:
ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΔΕ ΟΔΗΓΟΣ – ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ                                             
για την επάνδρωση του press container
ΕΝΑΣ (1)                                       ΔΥΟ (2) ΜΗΝΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ – ΧΕΙΡΙΣΤΗ
Α) Απολυτήριος τίτλος: Λυκείου
Β) Ισχύουσα Επαγγελματική άδεια οδήγησης Ε΄ κατηγορίας
Γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις
Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν).

Επικουρικά προσόντα Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με τα προσόντα της προηγούμενης παραγράφου, επιτρέπεται η πρόσληψη με προσόν διορισμού τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τίτλο τριταξίου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Ε΄ κατηγορίας. Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν).

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να γίνουν δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών «Περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις
επαγγελματικές άδειες οδήγησης ημεδαπής».

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ (σύμφωνα με την απαιτούμενη κατά τα ανωτέρω άδεια οδήγησης αυτοκινήτου)

Υποψήφιοι οι οποίοι απέκτησαν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου της κατηγορίας Ε’ από την 10η Σεπτεμβρίου 2009 και μετά απαιτείται να προσκομίσουν πλέον της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) μεταφοράς επιβατών, σύμφωνα με το π.δ. 74/2008 (ΦΕΚ 112/18.6.2008 τ. Α΄). Σύμφωνα με το ίδιο π.δ. όσοι υποψήφιοι απέκτησαν μία από τις ανωτέρω άδειες οδήγησης μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου 2009 εξαιρούνται από την υποβολή του
ανωτέρω πιστοποιητικού μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου 2014 την επομένη της οποίας απαιτείται το ανωτέρω πιστοποιητικό.

Προκειμένου για την απόδειξη κατοχής του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) απαιτείται : είτε η κατοχή Δελτίου Επιμόρφωσης Οδηγού, το οποίο να είναι σε ισχύ και το οποίο εκδίδεται από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ν.Α. στην περιοχή της οποία βρίσκεται η κατοικία του ενδιαφερομένου.
είτε η καταχώρηση επί του εντύπου της άδειας οδήγησης του κοινοτικού αριθμού «95» δίπλα σε μία ή περισσότερες εκ των κατηγοριών ή υποκατηγοριών που κατέχει ο υποψήφιος και απαιτούνται από την ανακοίνωση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Σε περίπτωση που η Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν έχει προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής για τις εξετάσεις του ανωτέρου πιστοποιητικού (ΠΕΙ), ο υποψήφιος προκειμένου να γίνει δεκτός για τη θέση του Οδηγού της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, πρέπει να προσκομίσει απαραιτήτως σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας αυτής, στο οποίο να αναφέρεται η αδυναμία έκδοσης του ανωτέρου πιστοποιητικού εξ’ αφορμής της  συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής.

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση) με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικώς τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των 2 όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Β) Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/07.
Γ) Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
Δ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου.
Ε) Υπεύθυνη δήλωση προϋπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο Χαλκηδόνος,

Για την Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων, στην έδρα του Δήμου, Εθνικής Αντίστασης 36, Κουφάλια, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού, αρμόδιος υπάλληλος Νακόπουλος Σωτήριος (τηλ. 2391330161).

Για την Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου στο πρώην Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου (στον Άγιο Αθανάσιο) - Πληροφορίες στα τηλέφωνα (231-3-300134, 231-3-300173) στον υπάλληλο Πυρετζή Γεώργιο.

Για την Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνας στο πρώην Δημαρχείο Χαλκηδόνας στην Χαλκηδόνα - Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2391-3-30210, 2391330251 στους υπαλλήλους Τσιουρίδη Δημήτρη και Καρκαμάνη Ελένη αντίστοιχα.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από την 22η-04-2014 έως και την 29η-04-2014.
Για το κείμενο της Προκήρυξης πατήστε
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΟΣ

Ανακοίνωση του Δήμου Χαλκηδόνος για την πρόσληψη.......

Ανακοίνωση του Δήμου Χαλκηδόνος για την πρόσληψη δεκατεσσάρων (14) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων ΠΕ, ΔΕ για τις ανάγκες λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου



Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα

24 Απρ (Πριν από 5 ημέρες)

προς Εμένα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
************                                                                                                            Κουφάλια 17 Απριλίου 2014
                                                                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.: 7267
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Γραφείο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού
και Διαφάνειας
Ταχ. Δ/νση: Εθν. Αντίστασης 36-38
Ταχ. Κωδ.: 571 00
Πληροφορίες: Αναστασία Δραγανίδου
Τηλέφωνο: 23913 30151
Φαξ.: 23913 30151
e-mail: s.draganidou@n3.syzefxis.gov.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), διάρκειας δύο (02) μηνών, σύμφωνα με την 89/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκηδόνος Νομού Θεσσαλονίκης και για τις παρακάτω ειδικότητες:

1. Ένας (01) ΔΕ - Υπεύθυνος λειτουργίας κολυμβητηρίου
2. Ένας (01) ΔΕ - Συντηρητής θερμοϋδραυλικός
3. Έξι (06) ΠΕ - Καθηγητές Φυσικής Αγωγής - Προπονητές Κολύμβησης
4. Έξι (06) ΔΕ - Ναυαγοσώστες
ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: 14 Άτομα

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, που αρχίζει από 22 Απριλίου 2014 μέχρι και 12 Μαϊου 2014, στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου όπως παρακάτω:

  •  Για την Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος (Έδρα του Δήμου στα Κουφάλια) στο Γραφείο Προσωπικού και στα τηλέφωνα (2391-3-30161 & 2391-3 30151 Νακόπουλος Σωτήρης και Δραγανίδου Αναστασία, αντίστοιχα.

  •  Για την Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου στο πρώην Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου (στον Άγιο Αθανάσιο) - Πληροφορίες στα τηλέφωνα (231-3-300154, 231-3-300176, 231-3-300173, 231-3-300134) κ. Χριστάνη Παναγιώτα, κ. Ζάννη Κυριάκο, κ. Χατζόπουλο Κωνσταντίνο και Πυρετζή Γεώργιο αντίστοιχα.

  •  Για την Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνας στο πρώην Δημαρχείο Χαλκηδόνας στην Χαλκηδόνα - Πληροφορίες στα τηλέφωνα (2391-3-30205, 2391-3-30251, 2391-3- 30210) κ. Καρατζοπούλου Σουλτάνα, Καρκαμάνη Ελένη και Τσιουρίδη Δημήτρη αντίστοιχα.
Μαζί με την αίτηση θα προσκομίσουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά :
1. Φωτοτυπία της ταυτότητας
2. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας όπου θα φαίνεται ο Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ
5. Βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α)
6. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση ότι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
7. Πτυχίο ΠΕ – Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Προπονητών κολύμβησης
8. Απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχης βαθμίδας για τον υπεύθυνο κολυμβητηρίου τους ναυαγοσώστες και τον Θερμοϋδραυλικό
9. Πτυχίο ΔΕ - Ναυαγοσωστών για τους Ναυαγοσώστες.
10. Φωτοτυπία 1ης Σελίδας Λογαριασμού Τραπέζης, όπου 1ο όνομα θα είναι το δικό τους.

Οι υπάλληλοι των Δ.Ε. Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας που θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις θα τις συγκεντρώνουν και θα τις στέλνουν αυθημερόν με τον οδηγό Γιαννακούλα Χρήστο στο γραφείο προσωπικού στα Κουφάλια.

Υπόδειγμα της αίτησης στέλνεται μαζί με το αποδεικτικό τοιχοκόλλησης και να γίνει αναπαραγωγή.

Οι κ.κ. Πυρετζής Γεώργιος και Καρατζοπούλου Σουλτάνα θα υπογράψουν μαζί με δύο μάρτυρες το σχετικό αποδεικτικό τοιχοκόλλησης που τους αποστέλλεται και θα το προσκομίσουν στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου, προκειμένου να τεθεί στον φάκελο.
Για το κείμενο της Ανακοίνωσης πατήστε
Ο Δήμαρχος
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΟΣ

Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα

Υποτροφίες της Κυβέρνησης της Σλοβακίας σε Έλληνες υπηκόους για το θέρος 2014

Εισερχόμενα
x

Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα

25 Απρ (Πριν από 4 ημέρες)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


Ταχ. Δ/νση: Aνδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
Τηλέφωνο: 210-3443469




ΘΕΜΑ: Υποτροφίες της Κυβέρνησης της Σλοβακίας σε Έλληνες υπηκόους για το θέρος 2014

              Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 15014/2014-GRW Ρηματική Διακοίνωση της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Αθήνα, θα προσφερθούν υποτροφίες από την κυβέρνηση της Σλοβακίας σε Έλληνες υπηκόους για θερινό σεμινάριο γλώσσας και πολιτισμού κατά το θέρος 2014.
          Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για επιπλέον ενημέρωση στην Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Αθήνα καθώς και να επισκέπτονται τoν ακόλουθο ιστότοπο, προκειμένου αντλήσουν περαιτέρω πληροφορίες σε ηλεκτρονική μορφή:
                                  www.fphil.uniba.sk/sas
       Η 1η Μαΐου 2014 είναι η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία οι ενδιαφερόμενων οφείλουν να έχουν καταθέσει την αίτησή τους τόσο στην  Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Αθήνα όσο και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://office.studyin.sk/sas

           
                                                                       Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

                                                                                                  ΕΥΗ ΖΗΓΡΑ

ΕΛΙΞ στην Γαλλία, Αρμενία, Λιθουανία, Τσεχία, Βέλγιο και Μαρόκο

Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps από την



Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα

25 Απρ (Πριν από 4 ημέρες)

προς Εμένα
1. ένα workcamp που μόλις παρουσιάστηκε στην Γαλλία: CONC 131 CHALONNES SUR LOIRE από 07/07 έως 28/07/2014, για 12 εθελοντές ηλικίας 18+, τύπος εργασίας: εργασίες συντήρησης (RENO)

2. ένα workcamp που επίσης μόλις παρουσιάστηκε στην Γαλλία: CONC 130 - BLOIS, από 03/07 έως 23/07/14 για 12 εθελοντές ηλικίας 18+, τύπος εργασίας: περιβαλλοντικό και κοινωνικό (ENVI&SOCI)

3. στην Αρμενία HUJ5 BOTANICAL GARDEN, από 30/07 έως 12/08/14 για 14 εθελοντές ηλικίας 18-28, τύπος εργασίας: περιβαλλοντικό (ENVI), έξτρα fee: 35€

4. στην Λιθουανία, CYVA 05 - BOTANICAL GARDEN III, από 21/07 έως 02/08/14 για 8 εθελοντές ηλικίας 18-30, τύπος εργασίας: περιβαλλοντικο (ΕNVI)

5. στην Τσεχία - SDA 305 ONE FLEW OVER THE SWALLOW'S NEST, από 20/07 έως 02/08/2014, για 9 εθελοντές ηλικίας 18+, τύπος εργασίας εργασίες συντήρησης & περιβαλλοντικό (REΝΟ&ΕΝVI)

6. στο Βέλγιο - JAVVA08 - ECO-CENTRE AT THE LIEGE LIGHT FESTIVAL από 29/09 έως 09/10/2014, για 7 εθελοντές ηλικίας 18+, τύπος εργασίας: περιβαλλοντικό και φεστιβάλ (ENVI & FEST),

7. στο Μαρόκο - CJM04 - FÈS1, από 03/08 έως 17/08/2014, για 20 εθελοντές ηλικίας 18+, τύπος εργασίας: πολιτιστικό και καλλιτεχνικό (CULT&ΑRT), έξτρα fee: 45E


Πρόγραμμα μόνο για Εφήβους στην Γαλλία που μόλις παρουσιάστηκε, το CONC 165 BETHISY SAINT PIERRE, από 11/07 έως 25/07/2014, για 15 εθελοντής ηλικίας 15-17, τύπος εργασίας: εργασίες συντήρησης (REST) extra fee: 165,00€

Προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά εκατόν έξι (106) .....

Προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά εκατόν έξι (106) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του εργοστασίου Πλατέος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Ε.Β.Ζ. Α.Ε. που εδρεύει στο Πλατύ Ημαθίας

Εισερχόμενα
x

Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα

12:31 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα)

προς Εμένα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.                                                                                    Πλατύ, 28-4-2014
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ                                                                                                          Αριθ. Πρωτ.: 717

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1 / 2014
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Το Εργοστάσιο Πλατέος
της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε.

Το Εργοστάσιο Πλατέος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν έξι (106) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του εργοστασίου Πλατέος της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. που εδρεύει στο Πλατύ Ημαθίας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, ατιθμού ατόμων:

  • Κωδ.: 301  ΠΕ Γεωπόνων για Ν. Λάρισας 6 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 302  ΠΕ Συντηρητής Χειριστής Καθαρισμού Χυμού 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 303  ΤΕ Αυτοματιστές 8 Μήνες 6
  • Κωδ.: 304  ΤΕ Χειριστές Λεβήτων 8 Μήνες 3 
  • Κωδ.: 305  ΤΕ Μηχανολόγοι-Χειριστές Στροβίλων 8 Μήνες 2 
  • Κωδ.: 306  ΤΕ Ηλεκτρολόγοι-Χειριστές Ηλεκτρικών Πινάκων 8 Μήνες 3 
  • Κωδ.: 307  ΤΕ Πολιτικός Μηχανικός 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 308  ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτικής 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 309  TΕ Μηχανολόγος-Συντηρητής Εκχύλισης 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 310  ΤΕ Μηχανολόγος-Συντηρητής Καθαρισμού Χυμού 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 311  ΤΕ Μηχανολόγος-Συντηρητής Συμπύκνωσης 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 312  ΔΕ Αγγελιοφόροι Ψεκασμών - Γεωργοτεχνίτες για Ν. Ημαθίας 5 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 313  ΔΕ Αγγελιοφόροι Ψεκασμών - Γεωργοτεχνίτες για Ν. Κιλκίς 5 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 314  ΔΕ Αγγελιοφόροι Ψεκασμών - Γεωργοτεχνίτες για Ν. Πέλλης 5 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 315  ΔΕ Αγγελιοφόροι Ψεκασμών - Γεωργοτεχνίτες για Ν. Λάρισας 5 Μήνες 4 
  • Κωδ.: 316  ΔΕ Αγγελιοφόροι Ψεκασμών - Γεωργοτεχνίτες για Ν. Τρικάλων 5 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 317  ΔΕ Αγγελιοφόροι Ψεκασμών - Γεωργοτεχνίτες για περιοχή Φαρσάλων 5 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 318  ΔΕ Χειριστές Γεωργικών Μηχανημάτων για Γεωργικό Πειραματισμό 6 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 319  ΔΕ Θερμαστές Λεβήτων 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 320  ΔΕ Εφαρμοστές 8 Μήνες 8 
  • Κωδ.: 321  ΔΕ Ηλεκτροσυγκολλητές υψηλής πίεσης 8 Μήνες 6 
  • Κωδ.: 322  ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες – Χειριστές Πύργου παραλαβής τεύτλων 8 Μήνες 4 
  • Κωδ.: 323  ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες 8 Μήνες 2 
  • Κωδ.: 324  ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων ΄Εργων (Γερανοί – Φορτωτές ) 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 325  ΔΕ Χειριστές Ανυψωτικών Μηχανημάτων και προωθητών γαιών (Φορτωτές+Περονοφόρο) 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 326  ΔΕ Χειριστές προωθητών γαιών και Φορτηγών 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 327  ΔΕ Χειριστές Εργαλειομηχανών 8 Μήνες 2 
  • Κωδ.: 328  ΔΕ Τεχνίτες Βαρέων Οχημάτων 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 329  ΔΕ Υδραυλικοί 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 330  ΔΕ Τεχνίτες Συντηρητές Κτιρίων 8 Μήνες 2 
  • Κωδ.: 331  ΔΕ Γραμματεία Διεύθυνσης 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 332  ΔΕ Χειριστές Γεωργικών Μηχανημάτων για Σποροπαραγωγική Καλλιέργεια περιοχής Λαγκαδίκια 8 Μήνες 3 
  • Κωδ.: 333  ΔΕ Χειριστές Ανυψωτικών Μηχανημάτων (Περονοφόρο) συσκευασίας ζάχαρης 8 Μήνες 3 
  • Κωδ.: 334  ΥΕ Χειριστές Μηχανημάτων συσκευασίας ζάχαρης 8 Μήνες 6 
  • Κωδ.: 335  ΥΕ Χειριστές Ασβεστοκαμίνου 8 Μήνες 5 
  • Κωδ.: 336  ΥΕ Χειριστές Μηχανημάτων Υπερυψηλής πίεσης 8 Μήνες 2 
  • Κωδ.: 337  ΥΕ Χειριστές Πλυντηρίου Τεύτλων 8 Μήνες 3 
  • Κωδ.: 338  ΥΕ Χειριστές Μηχανημάτων PELLETS 8 Μήνες 3 
  • Κωδ.: 339  ΥΕ Χειριστές Βιομηχανικών Φίλτρων 8 Μήνες 3 
  • Κωδ.: 340  ΥΕ Χειριστές Ξηραντηρίου Ν. Πολτού 8 Μήνες 3 
  • Κωδ.: 341  ΥΕ Χειριστές Φυγόκεντρων Μηχανών 8 Μήνες 3 
  • Κωδ.: 342  ΥΕ Χειριστές Κοπτικών Μηχανών 8 Μήνες 2 
  • Κωδ.: 343  ΥΕ Χειριστής Εκχύλισης 8 Μήνες 1 
  • Κωδ.: 344  ΥΕ Χειριστές Προθερμαντήρων 8 Μήνες 2 
  • Κωδ.: 345  ΥΕ Χειριστές μηχανημάτων ξηράς παραλαβής τεύτλων 8 Μήνες 2 
  • Κωδ.: 346  ΥΕ Χειριστές Μηχανημάτων συσκευασίας ζάχαρης για Ν. Λάρισας 8 Μήνες 3

 ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ
1) Για τη θέση με κωδικό 313, προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, που ανήκουν στον ίδιο πίνακα προσόντων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των δήμων του Νομού Κιλκίς.
2) Για τις θέσεις με κωδικό 314 προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, που ανήκουν στον ίδιο πίνακα προσόντων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των δήμων του Νομού Πέλλας.
3) Για όλες τις υπόλοιπες θέσεις δεν ισχύει η εντοπιότητα.

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, όπως ορίζεται κατωτέρω:
Μετά την έκδοση του ν.4250/2014 (ΦΕΚ 74/26.03.2014/τ.Α’) «Διοικητικές Απλουστεύσεις-Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα- Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις.» και ειδικότερα του άρθρου 1 «Κατάργηση της υποχρέωσης επικυρώσεων αντιγράφων εγγράφων» αυτού, επέρχονται αλλαγές στο οικείο « ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΟΧ), λόγω κατάργησης της υποχρέωσης επικύρωσης δημοσίων και ιδιωτικών εγγράφων της ημεδαπής και αλλοδαπής.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)».
ΠΡΟΣΟΧΗ : Μετά την τελευταία αναμόρφωση του ανωτέρω Παραρτήματος με σήμανση έκδοσης «27-9-2013» επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τροποποιήσεις σχετικές με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη των κριτηρίων της ανεργίας (για ανέργους που παρακολουθούν προγράμματα του ΟΑΕΔ, κ.λ.π.), της πολυτεκνικής και μονογονεικής ιδιότητας (ως προς τη δήλωση για την πρόσληψη άλλου μέλους της ίδιας οικογένειας), της μονογονεικής ιδιότητας (σε περίπτωση διάστασης γονέων) και της μερικής απασχόλησης.
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Εργοστάσιο Πλατέος Ημαθίας, 44οχλμ.Θεσ/νίκης-Βεροίας, Τ.Κ. 590 32, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού (Κ. Κανσίζογλου), τηλ. Επικοινωνίας: 2333068200, 2333068210.
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες για την πρόσληψη του προσωπικού τους υπάγονται στις διατάξεις του ν. 2190/1994, εφαρμόζονται και οι σχετικές με τα κωλύματα και τις απαγορεύσεις διατάξεις του Π.Δ. 180/2004, όπως ισχύει.

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «27-9-2013», το οποίο περιλαμβάνει: i) οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3, σε συνδυασμό με επισημάνσεις σχετικά με τα προσόντα και τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές ρυθμίσεις· και ii) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό, αλλά και στα Ειδικά Παραρτήματα: (Α1) Απόδειξης Χειρισμού Η/Υ με σήμανση έκδοσης «11-3-2014» και (Α2) Απόδειξης Γλωσσομάθειας με σήμανση έκδοσης «11-3-2014», μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται και για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης δηλαδή: Κεντρική σελίδα  Έντυπα αιτήσεων  Διαγωνισμών φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ).
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων σπό Τετάρτη 30-04/2014 έως και Παρασκευή 09-05-2014

Προκήρυξη ΣΟΧ 1/2014
Παράρτημα Ανακοινώσεων ΣΟΧ
Ειδικό Παράρτημα (Α1) Απόδειξης Χειρισμού Η/Υ
Ειδικό Παράρτημα (Α2) Απόδειξης Γλωσσομάθειας
Έντυπο Αίτησης ΣΟΧ.3
 Ο Διευθυντής
του Εργοστασίου Πλατέος
της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε.
ΤΣΑΜΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

1. α) Τo εισόδημα από μισθούς, συντάξεις και μισθούς με έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης για παροχή υπηρεσιών ή αυτό που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου υποβάλλεται σε φόρο σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:
ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ  - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Κλιμάκιο
εισοδήματος
(ευρώ)
Φορολογικός
συντελεστής
%
Φόρος κλιμακίου(ευρώ)
Σύνολο
Εισοδήματος(ευρώ)
Φόρου(ευρώ)
25.000
22%
5.500
25.000
5.500
17.000
32%
5.440
42.000
10.940
Υπερβάλλον
42%




β) Το δηλωθέν εισόδημα από ατομική επιχείρηση, εκτός της περίπτωσης γ) της παρούσας παραγράφου και ελευθέριο επάγγελμα υποβάλλεται σε φόρο σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:
ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Κλιμάκιο
εισοδήματος
(ευρώ)
Φορολογικός
συντελεστής
%
Φόρος κλιμακίου(ευρώ)
Σύνολο
Εισοδήματος(ευρώ)
Φόρου(ευρώ)
50.000
26%
13.000
50.000
13.000
Υπερβάλλον
33%



Για νέες ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1η Ιανουαρίου 2013 και για τα τρία (3) πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της παραπάνω κλίμακας μειώνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) και μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ εισόδημα.

γ) Το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση υποβάλλεται σε φόρο με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%). Ειδικά για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) για το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση εφαρμόζεται αυτοτελώς η κλίμακα μισθωτών- συνταξιούχων.

δ) Τα εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων υποβάλλονται σε αυτοτελή φορολόγηση βάσει της παρακάτω κλίμακας:
ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ 
Κλιμάκιο
εισοδήματος
(ευρώ)
Φορολογικός
συντελεστής
%
Φόρος
κλιμακίου
(ευρώ)
Σύνολο
Εισοδήματος
(ευρώ)
Φόρου
(ευρώ)
12.000
10%
1.200
12.000
1.200
Υπερβάλλον
33%



Το ακαθάριστο ποσό από ακίνητα υποβάλλεται και σε συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή ενάμισι τοις εκατό (1,5%). Ειδικώς, ο συντελεστής του προηγούμενου εδαφίου αυξάνεται σε τρία τοις εκατό (3%), εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει τα τριακόσια (300) τετραγωνικά μέτρα ή πρόκειται για επαγγελματική μίσθωση.


2. Το συνολικό καθαρό εισόδημα για ομόρρυθμες εταιρείες (Ο.Ε.), ετερόρρυθμες εταιρείες (Ε.Ε.)., κοινωνίες αστικού δικαίου που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, αστικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς καθώς και κοινοπραξίες, φορολογείται με την ακόλουθη κλίμακα:
Κλιμάκιο
εισοδήματος
(ευρώ)
Φορολογικός
συντελεστής
%
Φόρος
κλιμακίου
(ευρώ)
Σύνολο
Εισοδήματος
(ευρώ)
Φόρου
(ευρώ)
50.000
26%
13.000
50.000
13.000
Υπερβάλλον
33%




Σε περίπτωση διανομής κερδών από τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία και εφόσον υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό τους, εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 55. Όταν οι παραπάνω υπόχρεοι τηρούν διπλογραφικά βιβλία το συνολικό καθαρό εισόδημά τους υποβάλλεται σε φόρο με συντελεστή είκοσι έξι τοις εκατό (26%).


3. Για τα νομικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε., δηλαδή για:
α) τις ημεδαπές ανώνυμες εταιρίες,
β) τις δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα,
γ) τους συνεταιρισμούς που έχουν συσταθεί νόμιμα και τις ενώσεις τους,
δ) τις αλλοδαπές επιχειρήσεις που λειτουργούν με οποιονδήποτε τύπο εταιρίας, καθώς και τους κάθε είδους αλλοδαπούς οργανισμούς που αποβλέπουν στην απόκτηση οικονομικών ωφελημάτων,
ε) τις ημεδαπές εταιρίες περιορισμένης ευθύνης και
στ) τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρίες,
ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή είκοσι έξι τοις εκατό (26%) στο συνολικό φορολογητέο εισόδημά τους.

Στα μερίσματα ή κέρδη που κεφαλαιοποιούν ή διανέμουν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, ενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%). Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται ανάλογα και για τα κέρδη που κεφαλαιοποιούν ή διανέμουν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες με τη μορφή προμερισμάτων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, ανεξάρτητα αν η καταβολή τους γίνεται σε μετρητά ή μετοχές.

Για τα ημεδαπά και αλλοδαπά νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή είκοσι έξι τοις εκατό (26%).



ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ
Οι παραπάνω κλίμακες ισχύουν για τα εισοδήματα που αποκτώνται από το οικονομικό έτος 2014 και μετά. Η παρακράτηση φόρου 10% για τα μερίσματα ισχύει για διανεμόμενα κέρδη που εγκρίνονται από γενικές συνελεύσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.