10 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .....> Βουλγαρία: χάος από τις απεργίες στους σιδηροδρόμους της χώρας

"Παρέλυσαν" οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στη Βουλγαρία σήμερα εξαιτίας της στάσης εργασίας των εργατοϋπαλλήλων στο δημόσιο οργανισμό σιδηροδρόμων BDJ, η οποία διήρκεσε μία ώρα και είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια εξήντα τρένων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ένωσης στον BDJ, Πέταρ Μπούνεφ, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις των εργατικών συνδικάτων του BDJ με τη διοίκηση του οργανισμού και το υπουργείο Μεταφορών δεν καταλήξουν σε συμφωνία τότε από αύριο θα αρχίσει απεργία διαρκείας, κατά την οποία τα τρένα δεν θα εκτελούν δρομολόγια από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Ο ίδιος --με δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση-- τόνισε ότι, σε περίπτωση που η απεργία διαρκείας πραγματοποιηθεί, οι οικονομικές ζημίες για τον οργανισμό θα είναι 250.000 ευρώ μόνο από τη διακίνηση επιβατών, ενώ από τη μεταφορά φορτίων θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως ότου συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές ένα πρόγραμμα εξυγίανσης του οργανισμού σιδηροδρόμων.
Το πρόγραμμα αυτό, διευκρίνισε ο κ. Μπούνεφ, θα πρέπει να είναι αποδεκτό από τη διοίκηση και τους εργαζομένους.
Οι εργαζόμενοι επιμένουν στην αναθεώρηση της προγραμματισμένης κατά 30% μείωσης του προσωπικού, που προβλέπεται από τη συμφωνία με την Παγκόσμια Τράπεζα, από την οποία η Σόφια πήρε δάνειο 600 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών σιδηροδρόμων.
'Αλλο αίτημα των εργατοϋπαλλήλων είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους όπως και να γίνουν επενδύσεις στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης, αρμόδιος για τη διαχείριση της υποδομής των σιδηροδρόμων, Μίλτσο Λάμπρεφ διαβεβαίωσε ότι σημαντικό μέρος του δανείου της Παγκόσμιας τράπεζας θα επενδυθεί στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.
Στο μεταξύ, απεργιακές κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δραστική αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα του πετρελαίου (η τιμή του οποίου ξεπέρασε το 1,25 ευρώ) προανήγγειλε η Εθνική Ένωση Μεταφορέων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου