29 Φεβρουαρίου 2012

Αύξηση εξαγωγών 40% για τη «Μύθος»

Ισχυρή ζήτηση από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστραλία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ"Η" 29/2


Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψαν κατά την περσινή χρονιά οι εξαγωγές της «Μύθος Ζυθοποιίας». Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία, οι εξαγωγές της «Μύθος» αυξήθηκαν κατά 40% το 2011 σε σχέση με το 2010 λόγω της ισχυρής ζήτησης από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστραλία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ, όπου το ελληνικό στοιχείο έχει έντονη παρουσία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση των εξαγωγών και σε άλλες αγορές όπου υπάρχουν περιθώρια αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης για τα ελληνικά προϊόντα. Εξίσου θετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα στο εσωτερικό, καθώς κόντρα στην κρίση και την κάμψη της κατανάλωσης μπίρας κατά περίπου 10% διευρύνει το μερίδιο αγοράς της και ενισχύσει τις πωλήσεις της.
Η «Μύθος» εμφανίζεται αποφασισμένη να διατηρήσει την πολιτική των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές παρά τη σημαντική άνοδο που παρατηρείται στο λειτουργικό κόστος και στις πρώτες ύλες. Παράλληλα, διατηρεί το επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης ύψους 50 εκατ. ευρώ που εκπόνησε πριν από δύο χρόνια καθώς εξακολουθεί να πιστεύει στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής αγοράς.

http://www.imerisia.gr/

http://www.mythosbrewery.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου