31 Ιανουαρίου 2013

Ο Χρυσός Τροχός του Πυθαγόρα.....

Ο Χρυσός Τροχός του Πυθαγόρα για Αλάνθαστη Πρόγνωση. Μάθετε το Μέλλον, αποκτήστε Γνώση και Δύναμη. Ακριβής Προβλέψεις και απαντήσεις σε κάθε σας ερώτημα.


Ο Χρυσός Τροχός (Οδηγός) του Πυθαγόρα αποτελεί μέθοδο πρόγνωσης βασισμένη στη σοφία των αριθμών και τη φώτιση και έμπνευση του Πυθαγόρα.  Η ανάμιξη γραμμάτων – συμβόλων προσφέρει ένα αλάνθαστο κώδικα πρόγνωσης.
Με τον Χρυσό Τροχό, μπορείτε να λάβετε ακριβή πρόβλεψη και απάντηση σε κάθε σας ερώτημα, να λάβετε καθοδήγηση, να σας αποκαλυφθεί το πόσο γρήγορα ή αργά θα πραγματοποιηθεί κάποιο γεγονός.
Βρείτε απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα της ζωής, προσωπικά, ερωτικά, επαγγελματικά. Χρησιμοποιήστε την δύναμη και την γνώση για καθοδήγηση, πλούτο, αφθονία, αγάπη και ευτυχία !
"Η Γνώση" υπάρχει από τόσο παλιά... απλά μέχρι τώρα δεν σας ήταν γνωστή. Για να διαβάζετε τώρα τούτες τις γραμμές είναι προφανώς η δική σας σειρά για Γνώση, Δύναμη και Σοφία ! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ να βελτιώσετε την ζωή σας σήμερα κιόλας !
Ο Χρυσός Τροχός είναι σύμβουλος και βοηθός και πραγματικό απόκτημα. Οι αριθμοί απαντούν με ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε κάθε ερώτηση. Μην αφήνετε το μέλλον σας στην "Τύχη" !
Ο Χρυσός Τροχός του Πυθαγόρα βασίζεται σε πολύχρονη έρευνα και επίπονη μελέτη της Αστρο-Φιλοσόφου και Μεταφυσικού Αθηνάς Κουζή και είναι αφιερωμένος στην μνήμη της !
Προσφέρεται δε σε τόσο χαμηλή τιμή ώστε να μπορέσει καθένας μας να επωφεληθεί !
Ο Χρυσός Τροχός του Πυθαγόρα για Αλάνθαστη Πρόγνωση   Ο Χρυσός Τροχός του Πυθαγόρα για Αλάνθαστη Πρόγνωση

Ο Χρυσός Τροχός του Πυθαγόρα προσφέρεται σε μικρών διαστάσεων, εύχρηστο, πλαστικοποιημένο και καλαίσθητο δίφυλλο για να τον έχετε πάντα μαζί σας.

Το προιόν δεν επιστρέφεται.



ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ο Πυθαγόρας είναι μια από τις πιο μυστήριες φυσιογνωμίες της αρχαίας Ελλάδας. Μην έχοντας αφήσει το παραμικρό γραπτό κείμενο, η διδασκαλία του διασώθηκε και διαδόθηκε από τα γραπτά των μαθητών του. Όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και με το Χριστό.

Θεωρείται από τους πιο σοφούς ανθρώπους της αρχαιότητας και οι θεωρίες του βρίσκουν πολλές εφαρμογές ακόμα και σήμερα.

Γεννήθηκε το 580 π.Χ. στη Σάμο και πέθανε το 490 π.Χ. στο Μεταπόντιον της Κάτω Ιταλίας. Μεγάλωσε στη Σάμο και είχε πιθανότατα δάσκαλο τον Αναξίμανδρο. Θα ταξιδέψει αναζητώντας τη σοφία στην Περσία, στην Κρήτη και στην Αίγυπτο, όπου και θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στα σαράντα του χρόνια επιστρέφει στη Σάμο και βρίσκει την πατρίδα του υπό την κατοχή του τυράννου Πολυκράτη και φεύγει πάλι, για την Ιταλία αυτή τη φορά.

Στην Κροτόνα, ελληνική αποικία της Κάτω Ιταλίας, ιδρύει μια σχολή που δε θα αργήσει να πάρει μεγάλη φήμη, συγκεντρώνοντας πλήθος μαθητών που συσπειρώνονται γύρω από το Δάσκαλο.
Σχηματίζουν μια αδελφότητα μέσα στην οποία βασιλεύουν συγκεκριμένοι κανονισμοί αλλά και ταμπού σχετικά με την ένδυση, τη διατροφή και τις κοινωνικές συναναστροφές.

Το να γίνεις μέλος της σχολής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει πρώτ' απ' όλα να μπορείς να "κρατάς κλειστό το στόμα σου". Έπειτα, να ακούς επί πέντε ολόκληρα χρόνια το δάσκαλο Πυθαγόρα να διδάσκει, χωρίς να τον βλέπεις. Στη συνέχεια να ακούς συμπεράσματα χωρίς αποδείξεις, και στο τέλος να μαθαίνεις και τις αποδείξεις. Και όλα αυτά προφορικά.

Ο σκοπός της σχολής αφορά πρώτ' απ' όλα στη θρησκεία και στον εσωτερισμό και έπειτα στην πολιτική. Με την πολιτική του θεωρία, ευνοϊκή ως προς τις έννοιες της τάξης και της ιεραρχίας, θα κερδίσει το ενδιαφέρον και την υποστήριξη των ντόπιων αριστοκρατών, όχι όμως και των δημοκρατικών, η αντίθεση των οποίων θα τον υποχρεώσει να εγκαταλείψει την Κροτόνα.

Οι δημοκρατικές επαναστάσεις θα οδηγήσουν στην καταστροφή της "αίρεσης", κυνηγώντας τους τελευταίους μαθητές που είχαν απομείνει, στον Τάραντα της Σικελίας. Ο ίδιος ο Πυθαγόρας, θα πεθάνει κατά τη διάρκεια του εμπρησμού της σχολής του.

ΟΙ Πυθαγόριοι πιστεύουν στην κυριαρχία των αριθμών πάνω σε οτιδήποτε βρίσκεται στο Σύμπαν. Κάθε πράγμα εκφράζεται με αριθμούς. Από αυτό και μόνο το δόγμα απορρέουν σχεδόν όλες οι μαθηματικές σχέσεις που ερευνήθηκαν από τη σχολή του Πυθαγόρα. Οι μελέτες αφορούν στους γνωστούς έως τότε αριθμούς, δηλαδή τους θετικούς, ακέραιους, δυνάμεις στο τετράγωνο και τα κλάσματα.

Στο χώρο της γεωμετρίας, η πιο φημισμένη "ανακάλυψη" είναι αυτή που καθορίζει ότι το τετράγωνο της υποτείνουσας ενός ορθογωνίου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο άλλων πλευρών.

Στον τομέα της αστρονομίας, οι Πυθαγόριοι είναι οι πρώτοι που θα μιλήσουν για τη σφαιρικότητα της Γης καθώς και γι άλλους πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από μια κεντρική εστία φωτιάς. Όμως, τι απ' όλα ήταν ο Πυθαγόρας; Πνευματικός δάσκαλος, επιστήμονας ή φιλόσοφος;

Απ' ότι φαίνεται, και οι τρεις αυτές ιδιότητες βρίσκονταν σε απόλυτη αρμονία μέσα του. Πολλά έχουν λεχθεί για τη ζωή του, ακόμα και για το θάνατό του. Γνωρίζουμε σήμερα ότι ακολουθούσε πλήθος ορφικών θεωριών σχετικά με τη μετεμψύχωση, σχετικά με την αθανασία της ψυχής, καθώς και με την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση του ανθρώπου ν' ακολουθήσει, για το καλό της ψυχής του, ένα βίο ασκητικό.

Λέγεται ότι ο μεγάλος δάσκαλος είχε λάβει το θείο δώρο να θυμάται τις προηγούμενες ζωές του, προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς ανθρώπους. Μόνο ο σοφός μπορεί να είναι αποδέκτης αυτού του χαρίσματος, αυτής της ανώτατης ικανότητας να "επιθεωρήσεις" από μόνος σου τον εαυτό σου και να εξαλείψεις τα σφάλματά σου ξαναζώντας τα νοητικά.

Ο Πυθαγόρας είχε επίσης ένα εξαιρετικό χάρισμα να μαγεύει τον κόσμο, σε τέτοιο βαθμό που πολλοί τον θεωρούσαν θεό και γι' αυτό τον αποκαλούσαν συχνά και υπερβόριο Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας ήταν άλλωστε και ο πιο λατρευμένος θεός των πυθαγορίων. Η μουσική (της οποίας αντιπροσωπευτικός θεός ήταν ο Απόλλωνας), θεωρούταν η ψυχή της σχολής τους.

Σχετικά με το θάνατό του υπάρχουν πάλι πολλές ιστορίες. Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των επαναστάσεων, πολλοί από τους μαθητές του βρήκαν το θάνατο, πολλοί απ' αυτούς κάηκαν ζωντανοί, κάποιοι άλλοι δολοφονήθηκαν επί τόπου. Δεν είναι όμως σίγουρο αν ο Πυθαγόρας σκοτώθηκε επίσης από τους εχθρούς του, ή πέθανε με τη θέλησή του, αφήνοντας νηστικό τον εαυτό του, λόγω της απελπισίας και της αγανάκτησής του.

Ο Πυθαγόρας έζησε την ίδια εποχή με τον Lao-Tse της Κίνας, τον Βούδα των Ινδιών και τον Ζωροάστρη της Περσίας. Θα μάθουμε άραγε ποτέ τι ήταν εκείνο που θέλησε τον ταυτόχρονο ερχομό αυτών των μεγάλων φυσιογνωμιών στη γη;


Η γνώση των αριθμών έχει την αρχή της στα βάθη των αιώνων. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως ο μεγάλος δάσκαλος της φιλοσοφικής σκέψης  και μαθηματικός, ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, πίστευε στην δύναμη και τον συμβολισμό των αριθμών. Αφιέρωσε το έργο της ζωής του σ’ αυτούς και στον Κρότωνα δίδαξε τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής του. Το έργο του πολεμήθηκε και η σχολή του έκλεισε κάποια στιγμή. Εκείνος έφυγε από την ζωή πικραμένος, αλλά η μαθηματική σκέψη των αιώνων που ακολούθησαν βασίστηκε στο διασωθέν κομμάτι των μελετών του.Οι Αριθμοί έχουν την εσωτερική και την εξωτερική τους διάσταση ως συμβολισμοί. Στην εσωτερική τους πλευρά, έχουμε φιλοσοφικές αντιστοιχίες και στην εξωτερική τους διάσταση, η Αριθμολογία μπορεί να λειτουργήσει σαν μαντική τέχνη, λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν την αστρολογία, μόνο που δεν χρειάζεται την ώρα και τον τόπο γέννησης.
Λέξεις κλειδιά στη Νουμερολογία (για τον κάθε ένα αριθμό)

Έννοια των αριθμών εν συντομία:

1. Έναρξη της δράσης, εξερεύνηση, οδήγηση, επίτευξη, απομόνωση, ανεξαρτησία.
2. Συνεργασία, προσαρμοστικότητα, εκτίμηση, μεσολάβηση, συνεργασία.
3. Έκφραση, διατύπωση, κοινωνικοποίηση, τέχνες, χαρά.
4. Ίδρυση, διαταγή, υπηρεσία, προσπάθεια ενάντια στα όρια, σταθερή αύξηση.
5. Ακρίβεια, οραματισμός, περιπέτεια, εποικοδομητική χρήση της ελευθερίας.
6. Ευθύνη, προστασία, παγιοποίηση, κοινότητα, ισορροπία, συμπόνια.
7. Ανάλυση, κατανόηση, γνώση, συνειδητοποίηση, φιλομάθεια.
8. Πρακτικότητα, ικανότητας προσανατολισμού, υψηλοί υλικοί στόχοι.
9. Ανθρωπιστής, φυσιολάτρης, αλτρουιστής, δημιουργική έκφραση.
11. Υψηλό πνευματικό επίπεδο, διαίσθηση, ιδεαλιστής, ονειροπόλος.
22. Ενορχηστρωτής, οδηγός, αρχηγός, μεγάλες προσπάθειες, ισχυρή δύναμη, ηγέσία.

Η φιλοσοφική αρχή του Πυθαγόρα ήταν ότι οι αριθμοί αποτελούν την ουσία των όντων, όχι όμως οι συγκεκριμένοι αλλά η συμβολική έννοια των αριθμών από τους οποίους μερικούς θεωρούσε ιερούς.
Έτσι η μονάδα, η οποία περιέχει το άπειρο συμβολίζει το Θεό.
Η δυάδα, παριστάνει την ένωση του Αιώνιου - αρσενικού και του Αιώνιου - θηλυκού.
Η τριάδα δηλώνει τρεις ομόκεντρους κύκλους ή Κόσμους του Σύμπαντος, το Φυσικό, το Ανθρώπινο και το Θεό. Η τριάδα αυτή βρίσκεται παντού μέσα στη φύση καθώς και στον άνθρωπο, ο οποίος αποτελείται από σώμα, ψυχή και πνεύμα.
Η τετρακτύς είναι το άθροισμα των τεσσάρων πρώτων αριθμών (1+2+3+4) πάνω στην οποία ορκίζονταν οι Πυθαγόρειοι, ήταν δηλαδή η δεκάδα.
Οι αφηρημένοι αριθμοί (δια της ορθής σχέσεως προς αλλήλους και αναλογίας) δηλώνουν την αρμονία και το μέτρο και καθορίζουν την ουσία των όντων, γι’ αυτό και τις αρμονίες της μουσικής τι παρίστανε με συμβολικές αριθμητικές παραστάσεις.
Η σημερινή Αριθμολογία είναι βασισμένη στους νόμους και τα διδάγματα του Πυθαγόρα και έχει διαμορφώσει την εικόνα της μέσα από την εξέλιξη του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου