16 Μαρτίου 2012

Προϋποθέσεις χορήγησης παροχών οαεε




OΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΤΟΥΣ  2012 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

Όσοι δικαιούχοι  Ν. Αττικής πήραν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 ή εισιτήρια Θερινού Εκδρομικού   Προγράμματος έτους 2011 δεν δικαιούνται να λάβουν Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2012 ή εισιτήρια Θερινού Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2012, ανεξάρτητα αν έκαναν χρήση ή μη αυτών. Τα Δελτία θεάματος δίνονται ανεξαρτήτου παροχής.
Οι δικαιούχοι της Περιφέρειας  για τους οποίους εκδόθηκαν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 και δεν θα τα παραλάβουν μέχρι τη λήξη του προγράμματος (31/3/2012) δεν δικαιούνται  να  λάβουν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ή εκδρομικό πρόγραμμα το έτος  2012.
Εξαιρούνται οι κατωτέρω κατηγορίες δικαιούχων:
α. Οι καταβάλλοντες εισφορές υπέρ του Οργανισμού πολύτεκνοι, οι οποίοι προστατεύουν ασφαλιστικά (στο βιβλιάριο του ασφαλιστικού τους ταμείου)  3 παιδιά και άνω δικαιούνται ή Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ή εισιτηρίων Εκδρομικού Προγράμματος Θερινής Περιόδου, ανεξάρτητα αν έλαβαν κάποια από αυτές τις παροχές το έτος 2011.
Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που σε ένα ζευγάρι δεν είναι και οι δύο   δικαιούχοι του Ο.Ε.Ε και ο δικαιούχος σύζυγος  δεν προστατεύει στο ασφαλιστικό του βιβλιάριο τα τέκνα του δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και δεν δικαιούται των παραπάνω παροχών κάθε έτος, άσχετα αν έχει από τρία (3) τέκνα και άνω, πάρα μόνο όπως και οι λοιποί δικαιούχοι  ανά έτος δηλαδή χρόνο παρά χρόνο.
β. Τα Α.με.Α. με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον(67% και άνω), δικαιούνται  Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2012 οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών,  ανεξάρτητα αν  έλαβαν  Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού το έτος 2011 και δεν  δικαιούνται εισιτήρια του Θερινού Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2012. Διευκρινίζεται ότι, εάν συμμετείχαν στο θερινό εκδρομικό πρόγραμμα το έτος 2011, δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού το έτος 2012.
Α.μεΑ. δικαιούχοι των παροχών που επιλέγουν να  συμμετέχουν στα εκδρομικά προγράμματα,  δικαιούνται εισιτήρια, όπως  και  οι λοιποί  δικαιούχοι  (χρόνο  παρά  χρόνο).
Ειδικότερα, για τα Άτομα με Αναπηρίες χορηγείται Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού για τον συνοδό τους, μόνο στη περίπτωση που η  αναγκαιότητα συνοδείας  προκύπτει από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα (αποφάσεις υγειονομικών επιτροπών των ασφαλιστικών ταμείων) ή από την Ανώτατη Επιτροπή Αναπηρίας όταν αυτή λειτουργήσει  και όχι από άλλο φορέα  (π.χ. Νομαρχία, Δημόσιο Νοσοκομείο οικογενειακό γιατρό κ.λ.π.)
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ: Τα μεμονωμένα Α.μεΑ. (άμεσα ασφαλισμένοι-προστατευόμενα μέλη) α)παραπληγικοί - κινητικά ανάπηροι,   β) νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση γ) οι πάσχοντες από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) δ) οι τυφλοί ε) προστατευόμενα μέλη με βαριές παθήσεις όπως αυτισμός , σύνδρομο DAWN, νοητική αναπηρία και εγκεφαλική παράλυση Για τις παραπάνω κατηγορίες δεν απαιτείται γνωμάτευση για  συνοδό αυτών
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση δικαιούχων με αναπηρία 67% και άνω που η αναπηρία προέκυψε μετά την απονομή της σύνταξης και η οποία δεν πιστοποιείται από την υγειονομική επιτροπή του ασφαλιστικού φορέα ή από την Ανώτατη Επιτροπή Αναπηρίας , αλλά από την Νομαρχία δικαιούνται Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού όπως και οι λοιποί δικαιούχοι (χρόνο παρά χρόνο)
Επισημαίνεται ότι τα άμεσα ασφαλισμένα μεμονωμένα Α.με.Α μπορούν να επιλέγουν όποιο συνοδό επιθυμούν, χωρίς να σφραγίζεται το βιβλιάριο του/της συνοδού.  
Μεμονωμένα Α.με.Α νοούνται τα άτομα χωρίς οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα στην οικογένεια για να τα συνοδέψουν είτε τα ενήλικα άτομα της οικογενείας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας.
Το προστατευόμενο τέκνο μιας οικογένειας δικαιούχων (έμμεσα ασφαλισμένο), που είναι 67% ΑμεΑ, ανεξαρτήτου ηλικίας, δικαιούται Δ.Κ.Τ. 2012 για το ίδιο και για τον άμεσα ασφαλισμένο αυτού γονέα ως συνοδό, ανεξαρτήτως εάν προκύπτει ανάγκη συνοδείας ή όχι και μόνο στην περίπτωση που ο γονέας δεν δικαιούται Δ.Κ.Τ. έτους  2012.
Ανήλικο Α.με.Α με 67% και άνω αναπηρία έως 18 ετών ή 24 εφόσον είναι άνεργο ή 26 εφόσον σπουδάζει σε οποιαδήποτε δημόσια σχολή στην ημεδαπή ή αλλοδαπή ΜΕ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ( δηλαδή με διαφορετικό αριθμό μητρώου από τον γονέα που είναι δικαιούχος του Οργανισμού ) δικαιούται Δ.Κ.Τ. για τον ίδιο και τον δικαιούχο γονέα αυτού ως συνοδό ανεξαρτήτως εάν  προκύπτει ανάγκη συνοδείας ή όχι και μόνο στην περίπτωση που ο γονέας δεν δικαιούται Δ.Κ.Τ. έτους  2012. Στην περίπτωση αυτή θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.
Δικαιούχοι των παροχών του Οργανισμού κάθε χρόνο (όπως ορίζονται  κάθε έτος με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού π.χ. Α.μεΑ., πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π.) με προστατευόμενο μέλος, που είναι Α.μεΑ., δεν δικαιούνται  επιπλέον Δ.Κ.Τ. για το μέλος αυτό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσα ΑμεΑ  είναι δικαιούχοι Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από τον Ε.Ο.Τ.  ή από τον ΟΓΑ δεν δικαιούνται να λάβουν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας την παροχή αυτή.
γ. Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες, που  καταβάλλουν  εισφορές  υπέρ  Ο.Ε.Ε. και  τα προστατευόμενα τέκνα αυτών  δικαιούνται ή Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού 2012 ή  εισιτήρια  Θερινού Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2012, ανεξάρτητα  αν  έλαβαν το έτος  2011.
Στην περίπτωση:
α) που τα προστατευόμενα τέκνα ασφαλίζονται από το δικαιούχο  γονέα οι παροχές χορηγούνται βάσει των ηλικιακών προϋποθέσεων  που έχουν καθορισθεί.
β) που τα τέκνα της ως άνω κατηγορίας  είναι ασφαλισμένα από τον έτερο γονέα, που δεν είναι ή ήταν δικαιούχος των παροχών του Ο.Ε.Ε δικαιούνται τις ανωτέρω παροχές για το έτος 2012 μόνο  εφόσον είναι μέχρι 18 ετών.
Επισημαίνεται ότι μονογονεϊκές οικογένειες για τη λήψη παροχών από τον Ο.Ε.Ε νοούνται οι οικογένειες στις οποίες υπάρχει ΜΟΝΟ ένας γονέας εν ζωή όπως χήρες, χήροι, άγαμοι πατέρες ή περιπτώσεις αφανείας και σε καμία περίπτωση οι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει γονείς.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΗ
α) Στους μεμονωμένους δικαιούχους  χορηγείται ένα εισιτήριο για κάθε παροχή εκτός από τα Δελτία θεάματος, που χορηγούνται δύο εισιτήρια.
β) Στους δικαιούχους με προστατευόμενα μέλη χορηγείται ένα εισιτήριο για τους ίδιους και ένα για κάθε προστατευόμενο μέλος για κάθε παροχή.
Ειδικότερα για τους δικαιούχους με προστατευόμενα μέλη – τέκνα ισχύουν ως εξής:
  • Δελτία  Θεάματος για τις παιδικές σκηνές 
Στους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα, ηλικίας από τριών (3) (έτος γεν. από και το 2009) έως και δέκα (10) ετών (έτος γεν. από και το 2002) χορηγούνται τόσα εισιτήρια όσα και τα τέκνα αυτών συν ένα εισιτήριο για τον  συνοδό τους. Επίσης στους ανωτέρω δικαιούχους χορηγείται ένα εισιτήριο θεάματος από τις λοιπές παραστάσεις για τους ίδιους και ένα για κάθε προστατευόμενο μέλος  ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών.
  • Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, εκδρομικά εισιτήρια
Στους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα χορηγείται ένα Δελτίο για τους ίδιους και ένα για κάθε προστατευόμενο μέλος  ηλικίας άνω των πέντε (5)  ετών (έτος γεν. από και το 2007).
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ : Προστατευόμενα μέλη - τέκνα των δικαιούχων, όπως προκύπτει από το βιβλιάριο του ασφαλιστικού φορέα δικαιούνται  των παροχών μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους ή του 24ου εφόσον είναι άνεργα ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή ημεδαπή, αλλοδαπή.
Όσον αφορά προστατευόμενα τέκνα, άνω του 26ου έτους της ηλικίας τους δεν δικαιούνται παροχές, εκτός από προστατευόμενα τέκνα ΑμεΑ .
Επισημαίνεται ότι τα εισιτήρια θα χορηγούνται απευθείας στον δικαιούχο ή σε συγγενή α΄, β' βαθμού (μόνο αδέλφια).
Επίσης να υπάρχει δυνατότητα οι δικαιούχοι να εξουσιοδοτούν οποιονδήποτε με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599 επικυρωμένη από Δημόσια αρχή  μόνο  για  ένα  μεμονωμένο  δικαιούχο  ή  μια  οικογένεια  δικαιούχων κάθε  φορά.
Δικαιολογητικά

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:  
α) Ατομικό  και  οικογενειακό  βιβλιάριο (εφόσον υπάρχει) ασθενείας
Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα θα προσκομίζουν το βιβλιάριο ασθενείας πρασίνου χρώματος (προσοχή όχι το μπεζ συνταγολόγιο).
Οι εργαζόμενοι με  ασφάλεια ΤΣΜΕΔΕ θα προσκομίζουν το βιβλιάριο ΙΚΑ με την ένδειξη «παροχές σε χρήμα»
Βιβλιάριο κυρίου ταμείου ασφάλισης ΤΣΜΕΔΕ
β) Αστυνομική Ταυτότητα του άμεσα ασφαλισμένου.
γ)  Πρωτότυπο και φωτοτυπία , η οποία θα παρακρατείται από την υπηρεσία για την παροχή του Κοινωνικού Τουρισμού, εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού   έτους 2011, στο οποίο θα υπογράφει ο δικαιούχος το συνολικό αριθμό δελτίων που παρέλαβε.
Για τους πολύτεκνους , πέραν των παραπάνω δικαιολογητικών ,απαιτείται φωτοτυπία της σελίδας των προστατευομένων μελών του βιβλιαρίου ασθενείας η οποία θα επισυνάπτεται στο εκκαθαριστικό της εφορίας για την παροχή του Κοινωνικού Τουρισμού.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν στο Εκκαθαριστικό της εφορίας προκύπτει ότι ένας εκ των δύο συζύγων, ενώ εργάζεται (εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες)  δεν είναι δικαιούχος του Ο.Ε.Ε,  αποκλείεται των παροχών, ακόμα και στην περίπτωση που είναι προστατευόμενο μέλος στο οικογενειακό βιβλιάριο του έτερου συζύγου, δικαιούχου του Ο.Ε.Ε.
Εάν το προστατευόμενο μέλος είναι εργαζόμενος-συνταξιούχος δικαιούχος των παροχών του Ο.Ε.Ε. υποχρεούται να προσκομίσει το βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλιστικού του φορέα . Σε αντίθεση περίπτωση δεν δικαιούται παροχών του Ο.Ε.Ε.
Για τον λόγο αυτό θα προσκομίζεται το εκκαθαριστικό της Εφορίας για όλες τις παροχές.
Σε περίπτωση που οι σύζυγοι κάνουν διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις και αποδεικνύεται ότι υπάρχουν προστατευόμενα μέλη θα ζητείται υποχρεωτικά και το εκκαθαριστικό του/ της συζύγου.
Ειδικά :  
Οι  εργαζόμενοι  σε  κύριο  ασφαλιστικό  φορέα  εκτός από το  Ι.Κ.Α. (όπως  ΔΕΗ,  ΤΑΠΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ )  θα  προσκομίζουν  βιβλιάριο  ασθενείας  και  στην περίπτωση  που προστατεύουν  παιδιά (για  τη  διαπίστωση  του  ορίου  ηλικίας αυτών 18ο ή 24ο ή 26ο αναλόγως) θα προσκομίζουν  ληξιαρχική  πράξη   γέννησης  ή την αστυνομική ταυτότητα (εφόσον έχει εκδοθεί) και βεβαίωση σπουδών, εφόσον σπουδάζουν.
Σε  περίπτωση  επιδοτούμενης  ανεργίας  θα  προσκομίζεται απαραίτητα η    εγκριτική απόφαση επιδοτούμενης ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ., που θα αναφέρει το  συνολικό χρόνο ανεργίας και φωτοτυπία αυτής η οποία θα παρακρατείται από την υπηρεσία.
Οι  απολυόμενοι  από  το  στράτευμα  είναι δικαιούχοι των παροχών του
Οργανισμού   για διάστημα  έξη ( 6)  μηνών από την απόλυσή τους οπότε και θα προσκομίζουν το απολυτήριο  Στρατού και  το  βιβλιάριο ασθενείας  θεωρημένο  για  το  έτος   2011.
Επισημαίνεται ότι όσοι υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία δεν δικαιούνται παροχές από τον Ο.Ε.Ε
Οι διαζευγμένοι γονείς που προστατεύουν παιδιά θα προσκομίζουν διαζευκτήριο ή αντίγραφο  αγωγής. Δεν λαμβάνεται υπόψη ποιος γονέας έχει την επιμέλεια των παιδιών αλλά ποιος γονέας προστατεύει ασφαλιστικά τα παιδιά.
Άνδρες  ή  γυναίκες  σε  χηρεία  που  προστατεύουν  παιδιά  θα  προσκομίζουν ληξιαρχική  πράξη  θανάτου.
Οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες θα προσκομίζουν   πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής   Ασφάλισης και Περίθαλψης και οι Ορκωτοί Λογιστές, που είναι δικαιούχοι  των παροχών του Οργανισμού, θα προσκομίζουν:
α) Το Δελτίο παροχών, το οποίο θα σφραγίζεται με τις χορηγούμενες παροχές.
β) Αστυνομική  ταυτότητα  του άμεσα  ασφαλισμένου.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (αορίστου και ορισμένου χρόνου) εάν δεν φαίνεται από το μηχανογραφικό πρόγραμμα του Ι.Κ.Α., θα προσκομίζουν βεβαίωση από την υπηρεσία τους με  εκατό  (100) ημέρες   εργασίας  έτους  2011 και ότι γίνονται κρατήσεις υπέρ Ο.Ε.Ε.
ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ:
α) Ατομικό  και  οικογενειακό  βιβλιάριο (εφόσον υπάρχει) ασθενείας .
β) Αστυνομική Ταυτότητα του άμεσα ασφαλισμένου
γ) Αρχική  απόφαση  σύνταξης .
δ) Πρωτότυπο και φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος  έτους 2011 η οποία θα παρακρατείται από την υπηρεσία για την παροχή του Κοινωνικού Τουρισμού και του εκδρομικού προγράμματος και στο οποίο θα υπογράφει ο δικαιούχος το συνολικό αριθμό εισιτηρίων που παρέλαβε.
Για τους πολύτεκνους , πέραν των παραπάνω δικαιολογητικών, απαιτείται φωτοτυπία της σελίδας των προστατευομένων μελών του βιβλιαρίου ασθενείας η οποία θα επισυνάπτεται στο εκκαθαριστικό της εφορίας για την παροχή του Κοινωνικού Τουρισμού.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν στο Εκκαθαριστικό της εφορίας προκύπτει ότι ένας εκ των δύο συζύγων ενώ παρουσιάζει εισόδημα από σύνταξη ή από Μισθωτές Υπηρεσίες  και δεν είναι δικαιούχος του Ο.Ε.Ε,  αποκλείεται των παροχών, ακόμα και στην περίπτωση που προστατεύεται στο οικογενειακό βιβλιάριο.
Επισημαίνεται ότι οι συνταξιούχοι από κύριο ασφαλιστικό  φορέα  εκτός από το  Ι.Κ.Α. (όπως  ΔΕΗ,  ΤΑΠΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ )  θα  προσκομίζουν  βιβλιάριο  ασθενείας  και  στην περίπτωση  που προστατεύουν  παιδιά  (για  τη  διαπίστωση  του  ορίου  ηλικίας αυτών 18ο ή 24ο ή 26ο αναλόγως) θα προσκομίζουν  ληξιαρχική  πράξη   γέννησης  ή την αστυνομική ταυτότητα (εφόσον έχει εκδοθεί) και βεβαίωση σπουδών (εφόσον σπουδάζουν).
ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον):
α) Ατομικό  και  οικογενειακό  βιβλιάριο (εφόσον υπάρχει)
β) Αστυνομική Ταυτότητα του άμεσα ασφαλισμένου
γ) Αρχική  απόφαση  σύνταξης.
δ) Πρωτότυπο και φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (εφορίας)  οικονομικού έτους 2011. η οποία θα παρακρατείται από την υπηρεσία για την παροχή του Κοινωνικού Τουρισμού και για το εκδρομικό πρόγραμμα.
ε) Γνωματεύσεις   Α/βάθμιων  ή  Β/βάθμιων  Υγειονομικών  Επιτροπών, των
Ασφαλιστικών  Φορέων τους (Ι.Κ.Α., ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΔΕΗ, ΤΑΠΟΤΕ, κλπ.) και φωτοτυπία αυτής που θα παρακρατείται από την Υπηρεσία από  τις  οποίες προκύπτουν  παθήσεις  που  επιφέρουν  αναπηρία ίση ή  μεγαλύτερη του  67%.
Επισημαίνεται οι συνταξιούχοι από κύριο ασφαλιστικό  φορέα  εκτός από το  Ι.Κ.Α.
(όπως  ΔΕΗ,  ΤΑΠΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ)  θα  προσκομίζουν  βιβλιάριο  ασθενείας  και  στην περίπτωση  που προστατεύουν παιδιά  (για  τη  διαπίστωση  του  ορίου  ηλικίας αυτών 18ο ή 24ο ή 26ο αναλόγως) θα προσκομίζουν  ληξιαρχική  πράξη   γέννησης ή την αστυνομική ταυτότητα (εφόσον έχει εκδοθεί) και βεβαίωση σπουδών (εφόσον σπουδάζουν).
στ) Βεβαίωση και φωτοτυπία που θα παρακρατείται από την Υπηρεσία ΜΟΝΟ του ασφαλιστικού φορέα, από την οποία θα προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας για την χορήγηση Δελτίου σε συνοδό , εκτός των εξαιρέσεων που αναφέρονται στη σελίδα 2 ήτοι : α)παραπληγικοί - κινητικά αναπήροι,   β) νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση γ) οι πάσχοντες από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) δεν απαιτείται γνωμάτευση για χορήγηση Δ.Κ.Τ.  για συνοδό αυτών. δ) οι τυφλοί ε) προστατευόμενα μέλη με βαριές παθήσεις όπως αυτισμός , σύνδρομο DAWN, νοητική στέρηση και εγκεφαλική παράλυση.
ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ –ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ )  ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Πέραν των κατά περίπτωση  λοιπών δικαιολογητικών που αναφέρονται παραπάνω πρέπει να προσκομίζονται  τα απαραίτητα νομιμοποιητικά:
ή Βινιέττα (αυτοκόλλητο που βρίσκεται κατά κύριο λόγο επικολλημένο σε διαβατήρια)
ή Δελτίο διαμονής (Ροζ έντυπο)
ή Δελτίο μόνιμης διαμονής (Μπλε έντυπο)
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ: Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για όλες τις παροχές, με επιπλέον μόνο
  1. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (της εφορίας) οικονομικού έτους 2011 (το οποίο θα παρακρατείται από την Υπηρεσία).
  2. Αστυνομική Ταυτότητα εκτός του άμεσα ασφαλισμένου και των υπολοίπων δικαιούχων μελών που διαθέτουν ταυτότητα (δηλ. ηλικίας άνω των 14 ετών)
ΠΡΟΣΟΧΗ :
Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν έχει παραλάβει το Εκκαθαριστικό της Εφορίας έτους 2011 θα προσκομίζει :
  1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599 που θα «δηλώνει ότι δεν έχει παραλάβει μέχρι σήμερα το Εκκαθαριστικό της Εφορίας Οικονομικού έτους 2010»  επικυρωμένη ΜΟΝΟ από την αρμόδια Εφορία.
  2. Φωτοαντίγραφο της Φορολογικής του Δήλωσης Οικονομικού έτους 2011, που την υπέβαλε στην  Εφορία
Στην περίπτωση που ο δικαιούχος έχει χαμηλό εισόδημα το έτος 2010 και δεν απαιτείτο υποβολή Φορολογικής Δήλωσης έτους 2011 θα προσκομίζει:
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599 που θα «δηλώνει ότι δεν έχει υποβάλει Φορολογική Δήλωση Οικονομικού έτους 2011 επειδή δεν απαιτείται, λόγω χαμηλού εισοδήματος»  επικυρωμένη ΜΟΝΟ από την αρμόδια Εφορία.
Στην περίπτωση που είναι και δύο σύζυγοι εργαζόμενοι και δικαιούχοι Ο.Ε.Ε, θα προσκομίζονται τα ασφαλιστικά βιβλιάρια και των δύο συζύγων, καθώς και το οικογενειακό βιβλιάριο (εφόσον υπάρχει), προκειμένου να ανοιχθεί ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ οικογενειακή μερίδα με όλα τα μέλη που συμπεριλαμβάνονται στο Εκκαθαριστικό της Εφορίας και είναι δικαιούχοι του Ο.Ε.Ε.
Στην περίπτωση που ο ένας από τους δύο συζύγους έχει απογραφεί το έτος 2011αποκλείεται και ο έτερος σύζυγος από την παροχή του Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2012, προκειμένου να απογραφούν και οι δύο το 2013. 
http://www.oee.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=348&Itemid=268 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου