7 Μαΐου 2012

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 2012

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 2012

Περιθώριο μέχρι τις 15 Μαΐου έχουν οι δικαιούχοι επιδοτήσεων να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους. Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ξεκίνησαν τη διαδικασία της ενεργοποίησης η οποία και φέτος είναι πολύπλοκη καθώς οι δικαιούχοι χρειάζεται όχι μόνο να προσκομίζουν το Ε9 αλλά τα στοιχεία που αυτό εμφανίζει να συμφωνούν με εκείνα της δήλωσης καλλιέργειας.
Κι όπου δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες να εμφανίζονται ενοικιαστήρια. Επίσης, οι Ενώσεις χρειάζεται να σκανάρουν και να στείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα δικαιολογητικά των δικαιούχων. Με αυτό το αιτιολογικό οι περισσότερες Ενώσεις εισπράττουν κάποια ποσά από τους δικαιούχους επιδοτήσεων. Φέτος ορισμένες Ενώσεις εισπράττουν  χαμηλά ποσά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που κυμαίνονται μεταξύ 13 και 90 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ  ανάλογα με το ύψος των επιδοτήσεων που λαμβάνει κάθε δικαιούχος. Από την πλευρά τους οι αγρότες διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι η ενεργοποίηση θα έπρεπε να γίνεται δωρεάν και επικαλούνται τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία σαφώς προβλέπει τη δωρεάν ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης είπε ότι η συνεταιριστική οργάνωση δεν έχει ορίσει κάποιο ποσό ως κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων. Ο ίδιος πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει κατά το επόμενο διάστημα την κοστολόγηση της διαδικασίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των Ενώσεων τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων είναι:
Ε9 ή ενοικιαστήρια
• Ταυτότητα
• Βιβλιάριο ΟΓΑ
• Βιβλιάριο Αγροτικής Τράπεζας ή βιβλιάριο Παγκρήτιας Τράπεζας
• ΑΜΚΑ
Όσοι παίρνουν εξισωτική θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν:
•Κτηνοτροφική δήλωση 2012
• Μητρώο αιγοπροβάτων 2012
• Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
• Ε1 2012

http://www.dikaiologitika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου