8 Απριλίου 2015

Ολοκληρη η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για 32.433 προσλήψεις στην κοινωφελή εργασία


Κοινωφελή εργασία: Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα προκηρυχθούν οι 32.000 προσλήψεις στους δήμους


Ολοκληρη η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για 32.433 προσλήψεις στην κοινωφελή εργασία
Μετά από μεγάλη καθυστέρηση ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας μεσω του οποίου θα προσληφθούν 32.433 νέοι υπάλληλοι σε δήμους για πέντε μηνες.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., και ανήκουν σε μια τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
  1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ1,
  2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς2 (βλέπε Επισήμανση 3)
  3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ3,
  4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους (βλέπε Επισήμανση 6),
  5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
ΕΠΙΣΗΜΆΝΣΕΙΣ:
  1. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των προϋποθέσεων και των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή των υποψηφίων ανέργων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα πρόσκληση (27/04/2015).
  2. Για την εφαρμογή της παρούσας, ως μέλη οικογενειών της κατηγορίας 1, νοούνται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σύζυγοι της κατηγορίας 1.
  3. Ως μέλος μονογονεϊκής οικογένειας της κατηγορίας 2, νοείται ο αρχηγός της, δηλαδή ο γονέας ο οποίος ζει μόνος και έχει τη φροντίδα / επιμέλεια ενός ή περισσότερων εξαρτώμενων τέκνων
  4. Στην περίπτωση που ένας /ή και οι δύο από τους υποψηφίους της κατηγορίας 1 (σύζυγοι εγγεγραμμένοι άνεργοι) εντάσσεται και στην κατηγορία 3 (μακροχρόνια άνεργοι), τότε ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να είναι και οι δύο σύζυγοι της κατηγορίας 1.
Παράδειγμα: Εγγεγραμμένος άνεργος με διάρκεια δελτίου ανεργίας τεσσάρων μηνών υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση στο πρόγραμμα. Υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση και η σύζυγός του, εγγεγραμμένη άνεργη με διάρκεια δελτίου ανεργίας δεκατεσσάρων μηνών. Στην περίπτωση αυτή και οι δύο αιτήσεις είναι αποδεκτές.
  1. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν υποβάλει αίτηση και οι δύο σύζυγοι της οικογένειας – στόχου χωρίς ο ένας τουλάχιστον να πληροί και το κριτήριο της μακροχρόνιας ανεργίας, τότε αποκλείονται από τον προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και οι δύο αιτήσεις.
  1. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, δηλώνοντας στο σχετικό πεδίο της αίτησης μόνο μία ειδικότητα σύμφωνα με τα τυπικά προσόντα τους, όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης.
Στην περίπτωση που οι άνεργοι της ως άνω κατηγορίας (πτυχιούχοι ΠΕ ή ΤΕ) δεν επιλέξουν θέση απασχόλησης με ειδικότητα αντίστοιχη των ειδικών τυπικών προσόντων τους, αποκλείεται η αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, εκτός εάν ανήκουν έστω και σε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες 1,
2,         3 και 5. Η συμμετοχή τους με βάση μία από τις υπόλοιπες αναφερόμενες κατηγορίες (1, 2, 3 και 5) τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν ειδικότητα (κατηγορία εκπαίδευσης) διαφορετική των τυπικών προσόντων τους.
Οι πτυχιούχοι άνεργοι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν ταυτόχρονα και στην κατηγορία του αρχηγού μονογονεϊκής οικογένειας θα πρέπει να δηλώνουν κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης υποχρεωτικά και τις δύο κατηγορίες, προκειμένου να λάβει τον αυξημένο αριθμό μορίων της εγγεγραμμένης ανεργίας, όπως περιγράφεται στο Κεφάλαιο 7 της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης.
  1. Ωφελούμενοι της κατηγορίας 5 (εγγεγραμμένοι άνεργοι άνω των 29 ετών) είναι όσοι γεννήθηκαν πριν την 28/04/1986.
 ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (απαιτούνται για όλες τις ειδικότητες και ζητούνται από τους Επιβλέποντες Φορείς)
Οι άνεργοι πρέπει:
  1. Να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. (ν. 2431/1996), ή Βορειοηπειρώτες ή Ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα Νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και την συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).
Για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ελληνομάθειας (ν. 2413/1996 άρθρο 10 παρ. 1) που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας: α) ΥΠΕΠΘ Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Αθήνα, τηλ. 210-34 43 384 και β) Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρα, Τ.Κ. 551 32 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310- 459 101 των κατωτέρω επιπέδων:
Α” ΕΠΙΠΕΔΟ/ Α2 ΕΠΙΠΕΔΟ : Για την Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.)
Β” ΕΠΙΠΕΔΟ/ Β1 ΕΠΙΠΕΔΟ : Για την Κατηγορία Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) μη Διοικητικού Προσωπικού ή και Εργατοτεχνικού Προσωπικού.
Γ” ΕΠΙΠΕΔΟ/ Β2 ΕΠΙΠΕΔΟ:  Για την Κατηγορία Πανεπιστημιακής (Π.Ε.) και
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), μη Διοικητικού Προσωπικού και για την Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) Διοικητικού Προσωπικού .
Δ” ΕΠΙΠΕΔΟ/ Γ1 ΕΠΙΠΕΔΟ:  Για την Κατηγορία Πανεπιστημιακής (Π.Ε.) και
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) Διοικητικού Προσωπικού.
  1. Κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (και να διανύουν το 19ο έτος), δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί πριν την 28/04/1997.
  2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων των ειδικοτήτων που επιλέγουν.
  3. Κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και κατά τον χρόνο πρόσληψης:
α) να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ” υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
β) να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ’ άλλον νόμιμο τρόπο (άρθρο 43 του ν.4319/2013) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί. γ) να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.
δ) να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις
ε) να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.
Οι άνεργοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την απασχόληση μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Επιβλέποντες Φορείς του Παραρτήματος I κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:
  1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
  2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου 5.1 της παρούσας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
  3. Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
  4. Ηλικία
  5. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά ωφελούμενους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.
Τα ανωτέρω κριτήρια μοριοδοτούνται ως εξής:
Α/Α ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
1 ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ [1](με ανώτατο όριο τους 36 μήνες και ανώτατο αριθμό μορίων τα 36) 1 μόριο ανά πλήρη μήνα
2 ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 5.1 (με ανώτατο όριο τους 36 μήνες και ανώτατο αριθμό μορίων τα 36) 1 μόριο ανά πλήρη μήνα
3 ΑΤΟΜΙΚΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 α) Ατομικό έως5.0.                00      € ευρώ, β) Οικογενειακό έως
11.0.               00     €
30 μόρια
α) Ατομικό από5.001.0    € – 9.000,00 €, β) Οικογενειακό από
11.001.0   € -20.000,00 €
20
α) Ατομικό από9.001.0   € – 12.000,00 €, β) Οικογενειακό από
20.001.0   € -30.000,00 €
10
α) Ατομικό από 12..001,00€ και άνωβ) Οικογενειακό από 30.001,00 € και άνω 0
4 ΗΛΙΚΙΑ 18-29 15
30-44 30
45 και άνω 25
5 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Για κάθε ανήλικο τέκνο 15
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
α. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη για την κατάταξη των υποψηφίων ανέργων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής (27/04//2015 και ώρα 12η μεσημβρινή).
β. Σε περίπτωση που μόνο ο ένας εκ των δύο άνεργων συζύγων της κατηγορίας 1 της παρ. 5.1 αιτηθεί συμμετοχή στο πρόγραμμα, τότε προστίθεται στον αριθμό των μορίων του στον αριθμό των μορίων της ανεργίας του/της συζύγου.
γ. Στην περίπτωση που οι σύζυγοι της 4ης Επισήμανσης της παρ. 5.1 υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως ωφελούμενοι, επειδή ο ένας τουλάχιστον ανήκει στην κατηγορία 3, ο καθένας από τους συζύγους λαμβάνει τον αριθμό των μορίων της εγγεγραμμένης ανεργίας του.
δ. Το εισόδημα (ατομικό / οικογενειακό) ως μοριοδοτούμενο κριτήριο προκύπτει από το δηλωθέν εισόδημα του οικονομικού έτους 2014 (εισοδήματα έτους 2013).
ε. Ως ατομικό εισόδημα λαμβάνεται το αναγραφόμενο στη στήλη του υπόχρεου δηλωθέν εισόδημα.
στ. Ως οικογενειακό εισόδημα λαμβάνεται το δηλωθέν εισόδημα του υπόχρεου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων του.
ζ. Ανήλικο θεωρείται το παιδί το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του μέχρι και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (27/04/2015), δηλαδή έχει γεννηθεί από τις 28/04/1997 και μετά. Στα τέκνα του ανέργου συμπεριλαμβάνονται και όσα γεννήθηκαν από άλλο ή άλλους γάμους, καθώς και τα εκτός γάμου γεννηθέντα τέκνα για τον πατέρα άνεργο, τα οποία είναι νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα από αυτόν.
Επισημαίνεται ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που είναι γονείς ανήλικων τέκνων, μπορούν να δηλώσουν και οι δύο τον αριθμό των ανήλικων τέκνων τους κατά την υποβολή της αίτησής τους, ώστε να λάβει ο κάθε ένας γονέας, τη μοριοδότηση που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
η. Η μοριοδότηση ως προς το πέμπτο κριτήριο (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ) βασίζεται στον δηλωθέντα αριθμό των ανήλικων τέκνων. Οι πληροφορίες για το κριτήριο αυτό (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ) λαμβάνονται με ηλεκτρονικό τρόπο αυτόματα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.)
Οι πληροφορίες για τα κριτήρια της συνεχόμενης ανεργίας και της ηλικίας λαμβάνονται με αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
ι. Οι πληροφορίες για το κριτήριο του εισοδήματος λαμβάνονται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την κατάρτιση του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο την ειδική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www. oaed. gr).
ΠΡΟΣΟΧΗ:
1)         Υποβολή αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται ρητά στην παρούσα πρόσκληση συνεπάγεται τον αποκλεισμό του ανέργου από τη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και, κατά συνέπεια, από τη διαδικασία προσλήψεων που υλοποιείται βάσει αυτού.
2)         Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων δεν υποβάλλονται μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του Οργανισμού.
3)         Στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προσέρχονται μόνο όσοι δυνητικά ωφελούμενοι αναφέρονται στην παράγραφο 8.2.1, προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι οποίοι είναι οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
8.1.2    Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην παρούσα πρόσκληση, και συγκεκριμένα από 06-04-2015 και ώρα 10η πρωινή έως και 27-04-2015 και ώρα 12η μεσημβρινή. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της ηλεκτρονικής αποστολής της στον Ο.Α.Ε.Δ.. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.
8.1.3 Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο
8          του Ν.1599/1986 όσον αφορά στα στοιχεία που περιλαμβάνονται και αναφέρονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται από τον άνεργο στην ηλεκτρονική αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
8.1.4. Ο άνεργος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής του αίτησης. Ειδικότερα, υποχρεούται να συμπληρώσει με ακρίβεια τα οικεία πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης με τα στοιχεία που ορίζονται στην παρούσα πρόσκληση και αντιστοιχούν σε προσωπικά στοιχεία, κριτήρια κατάταξης, ειδικότητα πρόσληψης και προτιμήσεις φορέων.
8.1.5    Η αίτηση συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης.
8.1.6    Ο άνεργος έχει δικαίωμα να υποβάλει μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνοντας υποχρεωτικά τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του.
Όσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες στην διαδικτυακή πύλη του Ο.Α.Ε.Δ. έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Ο άνεργος συμπληρώνει υποχρεωτικά τα παρακάτω πεδία:
  1. αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»,
  2. πτυχιούχος άνεργος ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα,
(βλέπε Κατηγορία 4 της παρ.5.1 της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης και Επισήμανση 6 του Κεφαλαίου 5) αποκλειστικά και μόνο για τις θέσεις που αντιστοιχούν σε ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»,
iii.         αριθμός ανήλικων τέκνων (συμπληρώνεται μόνο με αριθμητικούς χαρακτήρες). Στην περίπτωση που ο άνεργος δεν έχει ανήλικα τέκνα συμπληρώνει το σχετικό πεδίο με την τιμή 0.
Στα πρόσθετα στοιχεία, εφόσον έχει άνεργο/-η σύζυγο που δεν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση, συμπληρώνει και τον «ΑΦΜ» και τον «ΑΜΚΑ» του / της ανέργου συζύγου στα αντίστοιχα πεδία «ΑΦΜ Συζύγου» και «ΑΜΚΑ Συζύγου».
Στην ενότητα «Επιλογή Ειδικότητας» επιλέγει μία (1) μόνο ειδικότητα πρόσληψης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ι, και μέχρι τρεις
(3)        Επιβλέποντες Φορείς.
Επίσης στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», δηλώνει υποχρεωτικά τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εφόσον υπάρχει.
Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησης περιγράφονται αναλυτικά στα Κεφάλαια 5 και 7 της παρούσας Πρόσκλησης.
Προσοχή: Στην περίπτωση που ένα (1) ή περισσότερα από τα προσυμπληρωμένα στοιχεία που εμφανίζονται με τη συμπλήρωση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ ή των κωδικών πρόσβασης δεν ισχύουν, τότε ο άνεργος θα πρέπει να προσέλθει στο ΚΠΑ2 όπου ανήκει, προκειμένου να επικαιροποιήσει τα σχετικά στοιχεία, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.
Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων αιτήσεων που ακυρώνονται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, και ειδικότερα έως και τις 27/04/2015 και ώρα 12η μεσημβρινή.
8.1.7    Όταν ο άνεργος υποβάλει την ηλεκτρονική του αίτηση, αναγράφονται σε αυτήν ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης συμμετοχής (Κωδικός Αριθμός αίτησης), καθώς και η ημερομηνία της ηλεκτρονικής αίτησης. Είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να εκτυπώσουν την αίτηση τους ή να σημειώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης (Κωδικός Αριθμός αίτησης), προκειμένου να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξης τους στους Πίνακες Κατάταξης Ανέργων ή τον λόγο αποκλεισμού τους από τον Πίνακα Αποκλειομένων, όταν οι Πίνακες αυτοί αναρτηθούν.
8.1.8    Επισημαίνεται ότι δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν και όσοι εγγεγραμμένοι άνεργοι είχαν συμμετάσχει και σε προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που είχαν προκηρυχθεί τόσο από τον ΟΑΕΔ στις Δημόσιες Προσκλήσεις Νο 4, 5, 6 και 7/2013 (β” φάση υλοποίησης προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας) σύμφωνα με την με αριθμ. 3.24641/Οικ. 3.1574 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2091/Β/27-08-2013) όσο και από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. ΑΝ.Α.Δ., σύμφωνα με την με αριθμ. 1.5131/οικ.3.949/14-4-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 613/Β/15-4-2011) (α” φάση υλοποίησης προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας).
Όσοι επιλεγούν, δηλαδή είναι επιτυχόντες στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης, αποκλείονται από τη διαδικασία κατάταξης σε Πίνακες Κατάταξης Ανέργων επόμενων Δημόσιων Προσκλήσεων που θα προκηρυχθούν βάσει της με αριθμ. 4.31879/οικ.3.1604 (ΦΕΚ 3172/Β/26-11-2014) ΚΥΑ.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Στις περιπτώσεις που οι δυνητικά ωφελούμενοι συμμετέχουν ως άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, συνοδευόμενο από οποιοδήποτε άλλο σχετικό παραστατικό, όπως πρόσφατο εκκαθαριστικό ΔΟΥ, διαζευκτήριο, ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης γονικής μέριμνας, επιμέλειας κ.λπ., από τα οποία προκύπτει ότι είναι αρχηγοί μονογονεϊκής οικογένειας, και έχουν τη φροντίδα / επιμέλεια των εξαρτώμενων τέκνων τους.
Οι συμμετέχοντες αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών (κατηγορία 2 της παρ. 5.1) υποχρεούνται να προσέλθουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (27/04/2015 και ώρα 15:00) στην κατά τόπο αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2), προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ιδιότητα της μονογονεϊκότητας, αυτοπροσώπως ή μέσω νομίμου αντιπροσώπου (με εξουσιοδότηση).
O αρμόδιος χειριστής της Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) παραλαμβάνει όλα τα εμπρόθεσμα δικαιολογητικά που κατατίθενται για την κατηγορία 2 της παρ. 5.1 (αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας), τα ελέγχει και ταυτόχρονα ενημερώνει (για την έγκριση ή μη) του πεδίου «Αρχηγός Μονογονεϊκής Οικογένειας» στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού, επαληθεύοντας με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες που έχει συμπληρώσει ο άνεργος.
Η μη προσκόμιση των δικαιολογητικών στην ανωτέρω περίπτωση επιφέρει τον αποκλεισμό των υποψηφίων, εκτός εάν ανήκει στην κατηγορία 3 (μακροχρόνια άνεργοι) ή κατηγορία 4 (πτυχιούχοι οι οποίοι υποβάλουν αίτηση για ειδικότητα με βάση το ειδικό τυπικό προσόν τους και τον σχετικό τίτλο σπουδών τους) ή κατηγορία 5 (εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών). Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος δεν θα λάβει τα μόρια της μονογονεϊκότητας (δηλαδή τον διπλασιασμό των μορίων των μηνών της εγγεγραμμένης ανεργίας).
Σημείωση: Καμία άλλη κατηγορία ωφελουμένων εκτός της κατηγορίας 2 της παρ.
5.1       (αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών) δεν προσέρχεται για υποβολή δικαιολογητικών στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, αφού αυτά αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τα Πληροφοριακά Συστήματα (Π.Σ.) του ΟΑΕΔ, της ΓΓΠΣ και της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.
Ο αριθμός των μορίων του κριτηρίου της εγγεγραμμένης ανεργίας που αφορά στους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών διπλασιάζεται.
Κατεβάστε εδω ολοκληρη την πρόσκληση του ΟΑΕΔ


http://www.e-dimosio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου