25 Μαΐου 2011

Στις πλατείες όλης της χώρας βγαίνουν την Τετάρτη χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» Έλληνες


Αθήνα
Μετά την Ισπανία, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» πολιτών έφτασε και στην Ελλάδα, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας οργανώνονται, μέσω Facebook, το απόγευμα της Τετάρτης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (6.μ.μ) μετρά ήδη περί τις 14.000 συμμετοχές, ενώ χιλιάδες άνθρωποι δηλώνουν ότι το απόγευμα (6 μ.μ) θα βρίσκονται στον Λευκό Πύργο (πάνω από 18.000 συμμετοχές), αλλά και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα (7 μ.μ.).

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται μέσω Facebook και σε άλλες πόλεις, όπως τα Γιάννενα, η Αρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ζάκυνθος και η Κομοτηνή.

«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

«Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες» τονίζουν.


Newsroom ΔΟΛ
Επιστήμη-Τεχνολογία:  Περισσότερες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου