6 Μαρτίου 2012

«Μαγειρέματα» της τελευταίας στιγμής για τη συνδεδεμένη στο βαμβάκι

Πανάγος Γιάννης |  06/03/2012 - 09:44 πμ
Δικαίωση των «ανεπρόκοπων» συνιστούν τα «μαγειρέματα» της τελευταίας στιγμής με τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι. Οι βαμβακοκαλλιεργητές δεν είδαν το πρωί της Τρίτης 6 Μαρτίου στους λογαριασμούς τους τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το προϊόν, καθώς η πολιτική διαχείριση του θέματος και τα πελατειακά τετρίπια επέβαλαν αναβολή τουλάχιστον για 48 ώρες στην πίστωση των χρημάτων.
O λόγος της καθυστέρησης εντοπίζεται στην επιλογή να υπάρξουν δύο ταχύτητες στον υπολογισμό της ενίσχυσης.O λόγος της καθυστέρησης εντοπίζεται στην επιλογή να υπάρξουν δύο ταχύτητες στον υπολογισμό της ενίσχυσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος της καθυστέρησης εντοπίζεται στην επιλογή να υπάρξουν δύο ταχύτητες στον υπολογισμό της ενίσχυσης. Έτσι, οι αγρότες που εισπράττουν μέχρι 5.000 ευρώ ενίσχυση θα πληρωθούν με 68 ευρώ το στρέμμα, ενώ όσοι εισπράττουν πάνω από 5.000 ευρώ θα πληρωθούν με 62  ευρώ το στρέμμα.
Καμιά ενίσχυση δεν θα εισπράξουν μόνο οι αγρότες που δεν παρέδωσαν κιλό βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια. Αντίθετα, όσοι παρέδωσαν έστω και λίγα κιλά θα μπορούν να εισπράξουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση και μάλιστα αυξημένη. Πρόκειται για καταφανή πελατειακό χειρισμό, εν όψει του κλίματος εκλογών, στο οποίο έχει ήδη εισέλθει η χώρα, καθώς με την επιλογή αυτή ευνοούνται οι καλλιεργητές με ελάχιστες αποδόσεις, οι οποίοι κινήθηκαν με μοναδικό γνώμονα την επιδότηση, αδιαφορώντας για την παραγωγικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου