20 Απριλίου 2012

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

 


Υλικά


Για τα σουτζουκάκια


· 1/2 κιλό κιμά (ανάμικτος ή οτι άλλο σας αρέσει)

· 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο

· 1 αυγό

· 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο

· 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

· 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

· 1 1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμενο (σκόνη)

· αλάτι και πιπέρι

Σπορέλαιο ·  για τηγάνισμα


Για την σάλτσα


· 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

· 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

· 1/2 φλυτζάνι κρασί

· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

· 1 κονσέρβα κονκασε ή τρεις φρέσκες τομάτες τριμμένες

· 1 κουταλιά τοματοπελτέ

· αλάτι και πιπέρι



Προετοιμασία

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ με  το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο και ζυμώνουμε ελάφρα


Προσθέτουμε το αυγό και το ψωμί αλάτι και πιπέρι

Ζυμώνουμε πολύ καλά

Πλάθουμε στα γνώστα μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια

Σε ένα τηγάνι  με το  σπορέλαιο ι τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια

Όταν τηγανιστούν τα βάζουμε στην άκρη  σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα και τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε το σκόρδο και τζιγαρίζουμε λίγο ακόμα

Σβήνουμε με το κρασί

Αλατοπιπερώνουμε

Βράζουμε  μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά  και ρίχνουμε τα σουτζουκάκια  να πάρουν δυό τρείς βράσεις .

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου