20 Ιανουαρίου 2014

Ουγγαρία: Μειώνει περαιτέρω τις τιμές σε ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και αέριο η κυβέρνηση

Η ουγγρική κυβέρνηση πρόκειται να μειώσει τις τιμές για το αέριο των νοικοκυριών, τη θέρμανση και την ηλεκτρική ενέργεια περαιτέρω, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας στο κρατικό ραδιόφωνο MR1 Kossuth.

Η κυβέρνηση μείωσε τις τιμές δύο φορές το περασμένο έτος κατά 20% συνολικά, και το κυβερνών κόμμα Fidesz υποσχέθηκε να τις μειώσει περαιτέρω φέτος.

Ο πρωθυπουργός Viktor Orban δεν έδωσε ακριβή χρόνο ή ποσοστό των μειώσεων των τιμών, αλλά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Fidesz, Antal Rogan δήλωσε νωρίτερα ότι όλες οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος στις 24 Ιανουαρίου.

Ο Orban επιδιώκει να κερδίσει τον επόμενο γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών τον Απρίλιο ή το Μάιο φέτος και η μείωση των τιμών για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας των νοικοκυριών είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του προκειμένου να προσελκύσει νέους υποστηρικτές.

Οι δύο μειώσεις των τιμών έχουν επίσης περιορίσει σημαντικά τον πληθωρισμό της χώρας, και οδήγησε το ποσοστό σε χαμηλό 43 ετών, στο 0,4% σε ετήσια βάση.

17/1/2014
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου