20 Ιανουαρίου 2014

Δυναμικά εισέρχεται η Ryanair στην αεροπορική αγορά

Κομμάτι της πίτας των αερομεταφορών της χώρας μας στο εσωτερικό δίκτυο επιχειρεί να διεκδικήσει η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair με μία επένδυση 280 εκατ. δολαρίων, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η ιρλανδική εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία βάσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει «παράθυρο» για την πρόσληψη 2.800 εργαζομένων στις δύο πόλεις καθώς αναμένεται να μεταφέρει 2 εκατ. επιβάτες.

Χθες, η Ryanair προανήγγειλε πτήσεις από Αθήνα για Χανιά, Ρόδο και Θεσσαλονίκη με ναύλους από 12 ευρώ και επιπλέον εμπλοκή στην εσωτερική αεροπορική αγορά με στόχο το 2015 να μεταφέρει συνολικά 4 εκατ. επιβάτες.

Η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines και η αλλαγή του αεροπορικού σκηνικού στη χώρα μας προκάλεσε το ενδιαφέρον της εταιρείας χαμηλού κόστους, η οποία υπόσχεται μεταφορά στο εσωτερικό δίκτυο με τιμές πολύ χαμηλότερες των ανταγωνιστών της.

Σταθμοί

Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. David O' Brien ανακοίνωσε, χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τη δημιουργία μιας νέας βάσης στην πρωτεύουσα, όπου θα σταθμεύουν μόνιμα δύο αεροσκάφη της Ryanair. Θα πραγματοποιούν 154 πτήσεις προς έξι προορισμούς σε καθημερινή βάση προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. O' Brien, στόχος της εταιρείας είναι να μεταφέρει σε ετήσια βάση πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει στον κλάδο των αερομεταφορών και τουρισμού πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

  Ειδικότερα, η Ryanair ανακοίνωσε πως με αφορμή τη νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει θέσεις σε έκπτωση με τιμές από 12 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι θέσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου. Οι έξι νέοι προορισμοί θα ισχύσουν από τον Απρίλιο, ενώ οι κρατήσεις ξεκινούν από σήμερα.

Παράλληλα, η Ryanair εξήγγειλε και τη δημιουργία νέας βάσης στη Θεσσαλονίκη, επένδυση περίπου 70 εκατ. δολάρια, όπου θα σταθμεύει μόνιμα ακόμη ένα αεροσκάφος. Από τη Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετούνται συνολικά 16 προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Σκοπός της εταιρείας είναι να μεταφέρονται από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ στην πόλη αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.600 νέες θέσεις εργασίας. Και στη Θεσσαλονίκη ισχύουν τιμές από 12 ευρώ.

Aegean 
Για τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αεροπορικής αγοράς στη χώρα κάνει λόγο η Aegean Airlines.
«Η σημερινή ανακοίνωση της Ryanair, που αφορά στη δημιουργία βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών, γεγονός που πάντοτε ισχυριζόταν η Aegean», τονίζεται σε ανακοίνωση της ελληνικής εταιρείας, αναφέροντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η συνένωση δυνάμεων των δύο ελληνικών αερομεταφορέων ήταν απαραίτητη ώστε «να δημιουργηθούν οι οικονομίες κλίμακας, για την αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη ενός αερομεταφορέα που θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά».
Μάλιστα, τονίζεται ότι οι επενδύσεις που υλοποιεί, αλλά και η τιμολογιακή πολιτική των εκπτώσεων που έχει υιοθετήσει η Aegean, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού.
«Οι πρωτοβουλίες αυτές βελτίωσαν σημαντικά το κόστος εισιτηρίου για τον Έλληνα καταναλωτή, τόσο στα δρομολόγια εσωτερικού όσο και στις άγονες γραμμές», καταλήγει.

Χαμηλότεροι ναύλοι στο εσωτερικό της Ελλάδας

Εναλλακτική πρόταση στους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες απέναντι στις υψηλές τιμές των εισιτηρίων που προσφέρουν οι δύο ελληνικές εταιρείες υποσχέθηκε χθες ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, David O' Brien, με την είσοδο της ιρλανδικής εταιρείας χαμηλού κόστους στην εσωτερική αγορά της χώρας μας.
«Οι έξι νέες διαδρομές μας με βάση την Αθήνα θα επιτρέψουν στους Έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες να ξεφύγουν από τα υψηλά κόμιστρα των Aegean/Ολυμπιακής και αντ' αυτού να απολαύσουν τα πραγματικά χαμηλά κόμιστρα, την υποδειγματική συνέπεια και εξυπηρέτηση πελατών της Ryanair», είπε χαρακτηριστικά.
Η Αθήνα είναι η τρίτη βάση στην Ελλάδα μετά από τα Χανιά και τη Θεσσαλονίκη.
«Κάνοντας αυτή την επένδυση, ελπίζουμε να τραβήξουμε την προσοχή και να ?ξεκλειδώσουμε? τη δυναμική της Αθήνας», τόνισε. «Είναι τρελό η πόλη να έχει μόνο 12 εκατ. επιβάτες. Κάποιος κρατάει την Αθήνα όμηρο και εμείς είμαστε εδώ για να την απελευθερώσουμε», συνέχισε.
Ο κ. Ο' Brien έγινε ιδιαίτερα επικριτικός για τα Τέλη του «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία θεώρησε ως υπεύθυνα για τη μείωση της κίνησης του διεθνούς αερολιμένα. «Το ότι φταίει η οικονομία είναι μία τεμπέλικη απάντηση», είπε και επικαλέστηκε το παράδειγμα του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το οποίο, όπως είπε, αναπτύσσεται.


15/1/2014
Πηγή: www.imerisia.gr
http://www.e-forologia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου