18 Ιουλίου 2014

Με ένα click σας φέρνουν τα εκλεκτότερα προϊόντα του Έλληνα παραγωγού

Ευάγγελος Σεϊμενάκης
Υπηρεσίες που ενώνουν τον Έλληνα παραγωγό με τον καταναλωτή και δημιουργούν το δίκτυο που θα μεταφέρει την ανανεωμένη ελληνική γαστρονομία παντού!
(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)
.
Πλέον το διακρίνουμε ευκρινέστερα από ποτέ: η κρίση δημιούργησε νέες ανάγκες, συνεπώς και νέες ιδέες για να τις καλύψουν, το προφανές και το αυτονόητο ήρθαν και πάλι στη μόδα (και εκεί ελπίζουμε να παραμείνουν) και η εν γένει νοοτροπία μας διαφοροποιήθηκε προς το καλύτερο.
Το ελληνικό προϊόν είναι εδώ, κερδίζει σιγά-σιγά τη θέση που του αρμόζει στις επιλογές του Έλληνα και βάζει πλώρη για να κατακτήσει και τις ξένες αγορές με μεγάλο πλεονέκτημα την αθρόα τουριστική κίνηση του καλοκαιριού, η οποία γίνεται ο καλύτερος πρεσβευτής της ανανεωμένης γαστρονομίας μέσω του word of mouth σε όλο τον κόσμο.
Σημαντικό στάδιο σε αυτή την πορεία είναι και η ύπαρξη ενός σοβαρού και οργανωμένου δικτύου διανομής. Εξίσου σημαντική και αναγκαία και η παρουσία στο χώρο του διαδικτύου ώστε να επικοινωνηθούν οι νέες τάσεις. Αυτό το κενό προσπαθούν να καλύψουν πέντε νέες προσπάθειες στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop).
Εγχείρημα δύσκολο και γι’ αυτό άκρως γοητευτικό και γενναίο αφού έχει ως μέγιστο στόχο να φέρει κοντά μικρές και σπάνιες παραγωγές με τον καταναλωτή που επιζητά το ποιοτικό και εκλεκτό προϊόν, βοηθώντας παράλληλα στην σωστή αυτορρύθμιση της αγοράς. Η επίτευξη του γεγονότος αυτού είναι από μόνη της ικανή ν’ αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα μέχρι τώρα δεδομένα και να ανοίξει τον δρόμο τόσο για νέες και ίσως μεγάλες (;) επενδύσεις στον κλάδο, όσο και για συνεχή βελτίωση στην (ας μου επιτραπεί ο όρος) προϊοντοποίηση των ελληνικών πρώτων υλών αφού μέχρι στιγμής είχαμε μάθει να λειτουργούμε λίγο «χύμα».
Πάμε να γνωρίσουμε λοιπόν αυτούς που μετέτρεψαν σε επιχειρηματικότητα, την πίστη τους στη μεσογειακή διατροφή!
 .

elenianna.com Premium Mediterranean Gastronomy

.

Ιδρύθηκε το 2013 με ένα μεγάλο στόχο. Να εισάγει τα καλύτερα μεσογειακά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά. Επενδύει στην ελληνική πρώτη ύλη και της δίνει ουσιαστικά μια μεγάλη διέξοδο αφού το δίκτυο που αναπτύσσει, ενθαρρύνει την παραγωγή εκλεκτών προϊόντων τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να πληθαίνουν και ν’ αποτελούν πλέον μια από τις βασικές επιλογές των παραγωγών.
Διαλέγει με προσοχή και αυστηρά κριτήρια (υψηλή ποιότητα – πρωτοποριακό design) τα προϊόντα που εντάσσει στη λίστα της ώστε να υπηρετούν στο μέγιστο βαθμό το σκοπό της για luxury και ultra-premium προϊόντα. Είναι κατά 99% εξαγωγική (δεν είναι τυπογραφικό λάθος αλλά απλά η στρατηγική επιλογή της elenianna.com) και περιλαμβάνει μια boutique σειρά άνω των 120 πολυτελών προϊόντων από ελαιόλαδα και μέλια μέχρι οίνους, βότανα και σαπούνια.
Η ιστοσελίδα είναι αρκετά εύχρηστη αν αναλογισθεί κανείς τον όγκο των πληροφοριών που διαχειρίζεται αφού ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει προϊόντα από πολλά και διαφορετικά κριτήρια, όπως ο τόπος παραγωγής ή ο ίδιος ο παραγωγός, η κατηγορία προϊόντος ή ακόμα και μέσω συνταγών. Με λίγα λόγια αν είσαι από εκείνους που ψάχνουν ότι ποιοτικότερο και εκλεκτότερο παράγει σήμερα η Ελλάδα τότε θα το ανακαλύψεις στο elenianna.com
elenianna.com/
twitter.com/eleniannacom
facebook.com/eleniannacom
 .

Yolenis Mediterranean Food & Taste


Κορυφαία τοπικά προϊόντα που παραδίδονται εντός 16-36 ωρών σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο με 9€! Δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013 και περιλαμβάνει μια γκάμα περισσότερων από 800 τοπικών προϊόντων που προέρχονται από σχεδόν 100 παραγωγούς ανά την Ελλάδα. Το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό delicatessen φιλοδοξεί να μεταφέρει τα αυθεντικά προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου που πραγματώνουν την μεσογειακή διατροφή, σε όλο τον κόσμο ώστε να μπορεί όποιος το επιθυμεί, ανεξαρτήτως το που βρίσκεται να έχει πρόσβαση σ’ αυτόν τον μοναδικό και καλά κρυμμένο θησαυρό.
Το e-shop είναι επιμελημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί ο καθένας να περιηγηθεί με ευκολία αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει στον επισκέπτη πολύτιμες πληροφορίες γύρω από τα προϊόντα αφού υπάρχει αναλυτική παρουσίαση (κείμενο, φωτογραφίες, video) τόσο του τόπου, όσο και του ίδιου του παραγωγού. Επιπροσθέτως δίνει στον πιστό επισκέπτη του, την δυνατότητα να κερδίζει πόντους με τις αγορές του και να τις εξαργυρώνει σε επόμενες. Έτσι με το πρόγραμμα επιβράβευσης Yoleni’s Olive Tree είτε με αγορές άνω των 40€ είτε με την εγγραφή στο newsletter, είτε ακόμα και με ένα απλό share κερδίζετε ένα πόντο (σήμα ελιάς) που ισούται με 1€ για τις επόμενες αγορές σας. Σύμφωνα άλλωστε με το μότο των ανθρώπων της Yoleni’s: το ταξίδι στη γεύση αρχίζει μ’ ένα κλικ!
yolenis.com/
twitter.com/YolenisHellas
facebook.com/YolenisHellas


http://www.analyst.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου