21 Ιουλίου 2014

Digital Weekly Magazine από την Financial-Academy.eu & derivatives.gr

 Τα νέα της εβδομάδος που πέρασε:
   
·         ·        Την Δευτέρα, η αξία της Alibaba εκτιμήθηκε στα $130 δισεκατομμύρια ενόψει της δημόσια εγγραφής της κινέζικης εταιρίας διαδικτυακού εμπορίου, σε σχέση με τα $170 δισεκατομμύρια που ήταν η αξία της στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με μια έρευνα. Η αναστάτωση στις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα στην Ευρώπη υπενθύμισε την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, που είναι ευκαιρία επίσης για να αγοράσει κανείς. Το κοινωνικό δίκτυο Cynk, ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα $6 δισεκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα. Η Intel δοκιμάζει νέους τρόπους για να αντιμετωπίσει τους μικρούς προμηθευτές από την Κίνα που διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς των τάμπλετς. >> Σελίδα




Tα νέα της εβδομάδος που πέρασε:

Η.Π.Α.: Η Bank of America ανακοίνωσε κέρδη ύψους $2,29 δισεκατομμυρίων, ή $0,19 ανά μετοχή,
 και συνολικά έσοδα $21,75 δισεκατομμυρίων. Τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου περιλαμβάνουν
 πρόστιμο από μια καταδίκη, ύψους $4 δισεκατομμυρίων, ή $0,22 ανά μετοχή. Οι δικηγόροι της Bank of America
  και του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συναντήθηκαν πρόσφατα για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις
και να καταλήξουν σε έναν διακανονισμό για υποθήκες και χρεόγραφα αλλά δεν κατέληξαν στο μέγεθος και στο είδος της τιμωρίας, σύμφωνα με γνώστες του ζητήματος. Η τράπεζα προσφέρει $13 δισεκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων χρημάτων και ελάφρυνσης πελατών, αλλά το Υπουργείο ζητά μεγαλύτερη τιμωρία.

ΕΛΛΑΔΑ: Οι πιστωτές της Ελλάδας σκέφτονται να ελαφρύνουν το χρέος της Αθήνας με διάφορες αλλαγές, αλλά ελέγχοντας την οικονομική πολιτική της χώρας μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης. Η διευκόλυνση του χρέους της Ελλάδας, που ανέρχεται σε €320 δισεκατομμύρια ($434 δισεκατομμύρια), ή σχεδόν το 174% του ΑΕΠ της, είναι μια ερώτηση που προβληματίζει τις χώρες της Ευρωζώνης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Νοέμβριο του 2012. Παρ’ όλο που το ΔΝΤ επιμένει σε ελάφρυνση χρέους, οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες σε ρυθμίσεις με όρους αποπληρωμής. Αυτές θα έκαναν το χρέος λίγο μεγαλύτερο μακροπρόθεσμα, αλλά θα έκαναν την αποπληρωμή του ευκολότερη. Το ΔΝΤ ανέφερε πως δεν θα αλλάξει κανέναν από τους όρους αποπληρωμής όσον αφορά το δικό του πεδίο, γιατί αυτό θα ήταν παραβίαση των όρων του.

PIMCO: Έξι μήνες μετά την απότομη παραίτηση τον Ιανουάριο του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Pimco και ιδρυτή της, Bill Gross, η εταιρία προσπαθεί να αποφύγει το τέλος για την μεγαλύτερη εταιρία ομολόγων. Ο κύριος λόγος έντασης: οι πελάτες εγκαταλείπουν την Pimco, που διαχειρίζεται $1,97 τρισεκατομμύρια, και, συγκεκριμένα, το fund του Gross. Το fund, το μεγαλύτερο στον κόσμο για ομόλογα, ανακοίνωσε εκροές $4,5 δισεκατομμυρίων τον Ιούνιο. Η εταιρία αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και στα αμοιβαία κεφάλαιά της εδώ και 13 μήνες. Η βεβαιότητα πως η νέα δομή της ηγεσίας της Pimco θα επιτύχει είναι απαραίτητη γιατί μερικοί επενδυτές ανέφεραν ότι το αν θα αποσύρουν τα λεφτά τους θα κριθεί από το πώς θα λειτουργήσει η νέα διεύθυνση.

ΚΙΝΑ: Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας σταμάτησαν ένα πειραματικό πρόγραμμα, λόγω κυρώσεων από την κεντρική τράπεζα της χώρας, που βοηθούσε τους πολίτες να μεταφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό παρά τους ελέγχους κεφαλαίου από την κυβέρνηση. Η ακύρωση, που μάλλον είναι προσωρινή, ήρθε αφού το πρόγραμμα κατακρίθηκε από την κρατική τηλεόραση, υπογραμμίζοντας την πολιτική ευαισθησία της μεταφοράς των καταθέσεων των πλούσιων Κινέζων στο εξωτερικό. Οι ειδικοί ανέφεραν πως η κριτική θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες της Κίνας να προστατεύσει το οικονομικό σύστημα. Μεγάλες εμπορικές τράπεζες όπως η Bank of China, η Industrial & Commercial Bank of China και η China Citic Bank εμπόδισαν το πρόγραμμα επίσης. Η ακύρωση ήρθε όταν η κεντρική τράπεζα της χώρας, η People's Bank of China, άρχισε να ερευνά κατηγορίες ότι η Bank of China χρησιμοποιεί αυτό το πρόγραμμα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος των πελατών της.

Φιλικά,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου