4 Μαΐου 2012

Υποψήφιος της ΔΗΜ.ΑΡ έκανε μήνυση στην Τράπεζα Ελλάδος


nikos-graikousis-minisi-trapeza-ellados

26.04.2012
Ποιος υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε μήνυση με την οποία στρέφεται κατά της Τράπεζας της Ελλάδας;
Yποψήφιος κατέθεσε μήνυση με την οποία στρέφεται κατά της Τράπεζας της Ελλάδας και αφορά το αδίκημα της απιστίας διαχειριστή.Πρόκειται για τον υποψήφιο Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Νίκο Γραικούση.
Ο Νίκος Γραικούσης είναι μέτοχος του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, ως πρώην αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και στρέφεται κατά της Τράπεζας της Ελλάδας με το επιχείρημα ότι ενώ γνώριζε την απομείωση των ελληνικών ομολόγων με τη διαδικασία του PSI, εντούτοις προχώρησε στην αγορά ομολόγων με αποτέλεσμα την κυριολεκτική καταστροφή των αποθεματικών του Ταμείου.
Στρέφεται δε και κατά και της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4046/2012 με τον οποίο απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη οι διαχειριστές της Τράπεζας ως εκπρόσωποί της κατά την διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.
Όπως δήλωσε ο κ. Γραικούσης «η παραπάνω ενέργεια έγινε, πέρα από την τιμωρία των υπευθύνων, για να τονιστεί τώρα κατά την προεκλογική περίοδο, η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης του Ασφαλιστικού Συστήματος. Μόνο μέσω μιας τέτοιας ενέργειας, όπως και με το Τραπεζικό σύστημα, μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τον κόσμο της εργασίας και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και το αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία». http://www.fimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου