6 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.....

Οι αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών έρχονται και μαζί και οι ανάδοχοι για το 10% της ελάχιστης συμμετοχής με στόχο 2,4 δισ – Goldman Sachs, J P Morgan, BofA/Merrill Lynch και Morgan Stanley βολιδοσκοπούνται…

(upd)Οι αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών έρχονται και μαζί και οι ανάδοχοι για το 10% της ελάχιστης συμμετοχής.
Οι ελληνικές τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν  αναδόχους και κατά το δυνατό εγγυητές αναδόχους ώστε να καλυφθεί το 10% της ελάχιστης συμμετοχής.

Με βάση πληροφορίες από ενημερωμένες τραπεζικές πηγές, η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η Bank of America Merrill Lynch και η J P Morgan ήδη βολιδοσκοπούνται  ώστε να αναλάβουν τον ρόλο του αναδόχου και κατά προτίμηση εγγυητή αναδόχου.
Με βάση εκτιμήσεις η Εθνική θα χρειαστεί 8,5 με 9 δις ευρώ άρα το 10% περί τα  850 με 900 εκατ ευρώ.
Η Alpha θα χρειαστεί 2,5 με 3 δις ευρώ δηλαδή 250 με 300 εκατ ευρώ.
Η Eurobank 5 με 6 δις ευρώ ή 500-600 εκατ ευρώ και η Πειραιώς περί τα 6 δις ευρώ ή 600 εκατ ευρώ.
Οι 4 συστημικές τράπεζες καλούνται να συγκεντρώσουν με ίδια μέσα 2,4 δις ευρώ.
Οι συχνές επαφές των αμερικανικών τραπεζών με έλληνες αξιωματούχους έχουν διπλό στόχο.
Πρωτίστως να διαπιστώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και το κατά πόσο είναι διατεθειμένη να αναλάβει δράση ώστε να εφαρμοστεί το μνημόνιο.
Εν συνεχεία με βάση της έκβασης της οικονομίας θα προχωρήσουν ή όχι στην διαδικασία ανάληψης ρόλου αναδόχου στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.
Το κεφάλαιο αναδοχής ξένων επενδυτικών οίκων ανοίγει εκ νέου και η εξέλιξη αυτή αποτελεί τεραστίας σημασίας σε μια περίοδο που η Ελλάδα προσπαθεί να αποτρέψει την χρεοκοπία.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου