11 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζει να αισιοδοξεί για την Ευρωζώνη η Goldman Sachs

Συνεχίζει να αισιοδοξεί για την Ευρωζώνη η Goldman Sachs - Παραμένει long στα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας και προβλέπει περαιτέρω μείωση των αποδόσεών τους - Προτιμώμενα τα 5ετή ισπανικά, ιταλικά και ιρλανδικά ομόλογα


Συνεχίζει να αισιοδοξεί για την επίλυση της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη η Goldman Sachs. Όπως αναφέρει σε νέα έκθεσή της, εξακολουθεί να συστήνει long τοποθετήσεις στα κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Υπενθυμίζεται πως η Goldman Sachs ξεκίνησε να συστήνει long τοποθετήσεις στα 5ετή ισπανικά, ιρλανδικά και ιταλικά ομόλογα, στις 29 Αυγούστου.
Στη νέα έκθεσή του ο οίκος εξηγεί πως θέματα δημοσιονομικής φύσεως και ζητήματα ανάπτυξης έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην πορεία διαμόρφωσης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Κατά τη Goldman Sachs, το μεγάλο ζητούμενο από εδώ και στο εξής πρέπει να είναι η διασύνδεση της εικόνας που παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά spreads, με την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας.
"Η διεύρυνση των spreads έχει άρρηκτη θέση με το πιστωτικό προφίλ των ευρωπαϊκών χωρών", εξηγεί μεταξύ άλλων ο οίκος.
"Μετά και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα - για νέο γύρο αγοράς απεριόριστων κρατικών ομολόγων - έχουμε κάθε λόγο να εκτιμούμε πως οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου θα συνεχίσουν να μειώνονται", επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου