6 Σεπτεμβρίου 2012

Credit Agricole: Το ευρώ θα υποχωρήσει ........

Credit Agricole: Το ευρώ θα υποχωρήσει άμεσα στο 1,2431 δολ. - Οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ θα προκαλέσουν ένα βραχυπρόθεσμο profit taking - Η επόμενη πορεία θα κριθεί από τις δράσεις έναντι της κρίσης

Να υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,2431 δολάρια αναμένει για το ευρώ η Credit Agricole, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουν σε profit taking μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αποτυχία διάσπασης των αντιστάσεων του 1,2650 δολ. δείχνει ότι οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής για τις σημερινές ανακοινώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες θα κρίνουν και την πορεία της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Διαρροές κάνουν λόγο για απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων ωρίμασης έως και 3 ετών, με ταυτόχρονη διενέργεια αποστείρωσης, ώστε να μην μεταβληθεί η προσφορά χρήματος στην αγορά. Αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν πρόκειται να προσδώσει κάποια αξία στο ευρώ, με τα κέρδη να θεωρούνται οριακά.
Σύμφωνα με την Credit Agricole, το ευρώ αναμένεται να κάνει σήμερα μια μικρή ανοδική κίνηση, για να διορθώσει μετά τις πρώτες αντιδράσεις. Ωστόσο, όλα θα κριθούν σε περίπτωση που υπάρξουν σαφείς οδηγίες για τις αποδόσεις και τον όγκο των αγορών της ΕΚΤ.
Τέλος, οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας θεωρούν ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στη στήριξη του 1,2431 δολ. βραχυπρόθεσμα μέχρι να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου