2 Μαρτίου 2011

Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, μέλη των Κλαδικών Συλλογικών Φορέων, καλούνται να υποβάλλουν φάκελο υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον Κλαδικό τους Φορέα και στο πλαίσιο του Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής που έχει ετοιμάσει ο Κλαδικός Φορέας (Πρόσκληση Α).
Προϋπόθεση έγκρισης ενός Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής είναι, εκτός από τη θετική αξιολόγηση, η υποβολή αίτησης από τις επιχειρήσεις για ένταξη σε αυτό.
Προϋπόθεση έγκρισης φακέλων υπαγωγής Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων είναι, εκτός από τη θετική αξιολόγηση τους, η έγκριση του Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής στο οποίο υπάγονται.
Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 1-19 άτομα θα συμμετέχουν μέσω του Κλαδικού τους Φορέα υποχρεωτικά, ενώ οι επιχειρήσεις με προσωπικό 20-49 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής, είτε μέσω του Κλαδικού τους Φορέα, είτε αυτοτελώς με την Πρόσκληση Γ.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

Περιοχή υλοποίησης

Ολόκληρη η Ελλάδα

Τομείς ενδιαφέροντος

Σε ποιους απευθύνεται

Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις 1-49 απασχολουμένων οποιασδήποτε νομικής μορφής, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο καθεστώς επιχορήγησης ήσσονος σημασίας (de minimis) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Όροι και προϋποθέσεις

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις, οποιασδήποτε νομικής μορφής, σε όλους τους τομείς οικονομικής ...

Τι χρηματοδοτείται

1. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην επιχείρηση για θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας ή προσωπικού όπως:
  • Αναδιοργάνωση, τεχνολογική αναβάθμιση και διαφοροποίηση προϊόντων και υπηρεσιών (ενέργειες που σχετίζονται με τον ανασχεδιασμό διαδικασιών, το σχεδιασμό και διαφοροποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, την εφαρμογή συστημάτων μέτρησης της απόδοσης, το σχεδιασμό και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.α.) και έχουν ως στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας της εργασίας,
  • Προβολή και προώθηση προϊόντων ή/και υπηρεσιών,
  • Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες χρηματοοικονομικής μηχανικής, αναδιάρθρωσης και διαχείρισης υποχρεώσεων -προσανατολισμός στα προβλήματα ρευστότητας των επιχειρήσεων - καθώς και υπηρεσίες που αφορούν στη συνεχή ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης, σε προγράμματα μείωσης κόστους),
  • Άλλα θέματα που προκύπτουν από το σχέδιο αναδιάρθρωσης.
2. Δράσεις κατάρτισης που σχετίζονται με το Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής του Κλαδικού Φορέα (Α Πρόσκληση) και αφορούν στην κατάρτιση των απασχολουμένων της επιχείρησης σε θεματικά πεδία σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησης ή / και με τις ανάγκες των απασχολουμένων για κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων που συνάδουν με τους στόχους του Σχεδίου Δράσης.

Προϋπολογισμός

€ 51.000.000

Περίοδος υποβολής

από 17/1/2011 έως 15/4/2011 (Αναμένεται η παράταση της προθεσμίας υποβολής μέχρι 15/4/2011 μετά τη δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ)

Σχετικά αρχεία

Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε.
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Διεύθυνση
Γ. Λύρα 140 & Λεωφόρος Τατοΐου 125, Νέα Κηφισιά, 145 64 Αθήνα
Φαξ
210 6245315
Γραφείο Πληροφόρησης
210 6245350
helpdesk@ep-katartisi.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου