24 Μαρτίου 2011

Πιτάκια μπακαλιάρου στο τηγάνι


Προετοιμασία: Πάνω από 6 ώρες, Μαγείρεμα: 0-15 λεπτά


Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο
      Για το χυλό:
250 γρ. αλεύρι
2 αυγά
2 κουτ. σούπας δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
λίγο νερό

Τρόπος παρασκευής
Από βραδύς βάζουμε τον παστό μπακαλιάρο σε μια μεγάλη γαβάθα με νερό να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας 3-4 φορές το νερό. Πριν το μαγείρεμα, το βάζουμε σε σουρωτήρι και τον ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση.
Ψιλοκόβουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε ξύλο κοπής. Ψιλοκόβουμε και το φρέσκο δυόσμο.
Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τον χυλό, βάζοντας αλεύρι μέσα στο οποίο σπάμε τα 2 αβγά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο λάδι, χτυπάμε με ένα χτυπητήρι να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά, προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει λείος ο χυλός. Βάζουμε και το δυόσμο με τον τεμαχισμένο μπακαλιάρο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα, βάζουμε μια πρέζα αλάτι, και ρίχνουμε μερικές κουταλιές χυλό με ψάρι, σαν μπουκίτσες. Αφήνουμε να χρυσίσουν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε από το λάδι πάνω σε χαρτί κουζίνας. Όταν ψηθούν όλες οι πιτούλες, τις σερβίρουμε ζεστές σε μια πιατέλα πασπαλισμένες με λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου