2 Μαρτίου 2011

Μοσχαρίσια φιλέτα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια


mosxarisia fileta-386
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μοσχαρίσια φιλέτα
150 ml κρέμα γάλακτος 0%
250 γρ. μανιτάρια αγαρικά φρέσκα
3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
2 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.τ.σ. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Ετοιμασία

1. Πλένετε καλά τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα πιέζετε δυνατά με τις παλάμες σας. Τα σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι και τα αφήνετε να ψηθούν όσο θέλετε. Τα βγάζετε και τα αφήνετε στην άκρη προσέχοντας να μην κρυώσουν.
2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια, τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά.
3. Περιχύνετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου