2 Μαρτίου 2011

Κεμπάπ

Κεμπάπ...... γιαμ γιαμ


kebab-386
Υλικά (για 4 άτοµα)
600 γραµµ. µοσχαρίσιο κιµά
400 γραµµ. αρνίσιο κιµά
½ κ.γλ. κύµινο
1 κ.γλ. αλάτι
λίγο πιπέρι µαύρο
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
½ κ.γλ. σόδα
½ κρεµµύδι τριµµένο στον τρίφτη
Για το ντιπ γιαουρτιού
50 γραµµ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γραµµ. κρέμα τυρί
λίγο δυόσµο ψιλοκοµµένο
2-3 σταγόνες λεµόνι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 10 λεπτά, αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε και σε καλαμάκια.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνετε τα τρία είδη κιµά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυµώνετε µε απαλές κινήσεις µέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, πλάθετε µακρόστενα κεµπάπ, τα οποία ψήνετε στα κάρβουνα για 10 λεπτά. Σερβίρετε µε πιτούλες ψηµένες στα κάρβουνα, ντιπ γιαουρτιού και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες. Για το ντιπ γιαουρτιού, δουλεύετε απαλά όλα τα υλικά µε ένα κουτάλι µέσα σε µεγάλο µπολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου