23 Νοεμβρίου 2011

15 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων


Την έναρξη της νέας «digi-mobile» ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Η δράση αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων προκειμένου να αξιοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών (smartphones) και tablets.

Οι εφαρμογές που επιδοτούνται στο πλαίσιο της δράσης θα πρέπει να απευθύνονται είτε σε καταναλωτές, είτε σε επιχειρήσεις, είτε να είναι ενδο-επιχειρησιακές.

Επιδοτούνται αποκλειστικά δαπάνες προμήθειας λογισμικού και/ή υπηρεσιών λογισμικού με τη μορφή «Software as a Service». Το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού ανά έργο διαμορφώνεται από την επιχείρηση και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του κύκλου εργασιών της τελευταίας χρήσης της επιχείρησης.

Έργα
Η μέγιστη ενίσχυση αφορά στο 70% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου. Το υπόλοιπο 30% του έργου καλύπτεται με ιδιωτική συμμετοχή της επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις πρέπει να ολοκληρώσουν την επένδυση το αργότερο σε πέντε μήνες από την ημερομηνία έγκρισης της πρότασης έργου. To ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή προτάσεων θα είναι διαθέσιμο από τις 19 Δεκεμβρίου.


23/11/2011
Πηγή: www.imerisia.gr