23 Νοεμβρίου 2011

T Bank

T Bank: Οδεύει στο δρόμο της Proton
Ακαρπη απέβη και η τρίτη γενική συνέλευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σχετικά με την έγκριση των μετόχων για την απορρόφηση της T Bank (πρώην Aspis Bank). Η επόμενη -ενδεχόμενη- κίνηση της διοίκησης του ΤΤ είναι η σύγκληση Δ.Σ. με το ίδιο θέμα και να ζητηθεί η σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι η απορρόφηση της T Bank δεν αποτελεί επιθυμία της διοίκησης του ΤΤ και του κατά 44% μετόχου της, που είναι το ελληνικό δημόσιο. Αλλωστε, μόνο με τη συμμετοχή του κράτους η απαρτία για την έγκριση είναι εξασφαλισμένη.

Η λύση της ένταξης της T Bank στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά το πρότυπο της Proton Bank είναι πιο κοντά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προτού κινηθούν οι διαδικασίες για την ένταξη της T Bank στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα δεδομένα και οι επιπτώσεις τους.

Και τούτο διότι τόσο το Δημόσιο όσο και η διοίκηση της τράπεζας επιθυμούν να αποφύγουν τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί «απιστία» από τους μετόχους, αφού το κρατικό ΤΤ έχει λάβει μέρος στην αύξηση της T Bank (Aspis Bank) με περίπου 40 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 32,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω τράπεζας και η αξία της συμμετοχής θα μηδενιστεί με την ένταξή της στο ΤΧΣ. Ωστόσο, η T Bank θα πρέπει άμεσα να εξυγιανθεί και να κλείσει τις «τρύπες» του ισολογισμού της.


23/11/2011
Πηγή: www.imerisia.gr