29 Νοεμβρίου 2011

Μιλφέιγ σοκολάτας



photo
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
380 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. corn flour
4 κρόκοι αυγών
50 γρ. ζάχαρη
160 γρ. μαύρη σοκολάτα

Για το γλάσο:
130 γρ. μαύρη σοκολάτα
                               1 κουταλιά βούτυρο
                               300 γρ. ζάχαρη άχνη
                 60 ml νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη βανίλια να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτουμε το corn flour και ύστερα λίγο-λίγο το γάλα και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σοκολάτα, αφού την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί, το τρυπάμε σε πολλά σημεία με πιρούνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Για το γλάσο:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το νερό. Ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε ένα λείο γλάσο. Όταν ψηθεί η σφολιάτα, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε 3 ίσα ορθογώνια κομμάτια. Βάζουμε τη μισή γέμιση επάνω στο πρώτο φύλλο, καλύπτουμε με το δεύτερο, βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Αλείφουμε την επιφάνεια με το γλάσο.