10 Αυγούστου 2011

Περιποίηση προσώπου


Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πιο σημαντικό στάδιο στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Γι αυτό μη ξεχνάτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ. Και θυμηθείτε: ο πιο σημαντικός καθαρισμός της επιδερμίδας, είναι ο βραδινός! Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για ένα λαμπερό και υγιές πρόσωπο!

Χρησιμοποιείτε πάντα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Μη παραλείπετε ποτέ, μετά το γαλάκτωμα ή το σαπούνι, την τονωτική λοσιόν η οποία τονώνει την επιδερμίδα και εξισορροπεί το ph της.

Αφαιρέστε εύκολα και γρήγορα με ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ, τα αδιάβροχα ή μακράς διάρκειας προϊόντα από μάτια και χείλη.

Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτή και εύθραυστη γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε ειδική κρέμα.

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα προτιμήστε μια κρέμα με πλούσια υφή που θα σας προσφέρει ελαστικότητα και προστασία κατά των πρόωρων γραμμών έκφρασης.

Αν στην επιδερμίδα σας έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια γήρανσης, χρησιμοποιήστε συστηματικά κρέμα νυκτός η οποία είναι πλούσια σε ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά.

Αν έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης στην επιδερμίδα του προσώπου σας, καταπολεμήστε τα χρησιμοποιώντας κρέμα σύσφιξης με βάση τη ρετινόλη.

Αν σας προβληματίζουν οι γραμμές έκφρασης στο πρόσωπό σας χρησιμοποιήστε κρέμα πλούσια σε αντιρυτιδικά συστατικά.

Οι περισσότερες γυναίκες, στην καθημερινή τους περιποίηση, αμελούν κάποια σημεία του προσώπου τα οποία προδίδουν την ηλικία μας. Ένα από αυτά είναι η περιοχή που βρίσκεται δίπλα στους λοβούς των αυτιών. Μην ξεχνάτε στην καθημερινή σας περιποίηση να χρησιμοποιείτε την κρέμα σας και σε αυτό το σημείο.

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής της κρέμας ματιών είναι το Α και το Ω για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αφιερώστε 1 λεπτό παραπάνω τοποθετώντας μια μικρή ποσότητα κρέμας στο σημείο που είναι γνωστό ως «πόδι της χήνας». Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πάντα τον παράμεσο, απλώστε την κρέμα με κυκλικές κινήσεις από έξω προς τα μέσα πάνω στο κόκαλο, ακολουθώντας τη φορά του φρυδιού, μέχρι να απορροφηθεί.

Μη χρησιμοποιείτε την κρέμα ματιών στην περιοχή των βλέφαρων. Η θερμοκρασία που δημιουργείται με την κίνηση των ματιών, βοηθά το προϊόν να απλωθεί στην περιοχή που χρειάζεται. Διαφορετικά η χρήση της κρέμας πάνω στα βλέφαρα μπορεί να προκαλέσει ενόχληση στα μάτια.

Κάντε απολέπιση 1 φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα και να δείξει η επιδερμίδα σας πιο φωτεινή, λαμπερή και υγιής.

Δώστε extra ενυδάτωση και τροφή στην επιδερμίδα σας, χρησιμοποιώντας μια μάσκα ενυδάτωσης όσο συχνά θέλετε.

Αν έχετε μικτό δέρμα προσώπου χρησιμοποιήστε στα σημεία που είναι πιο λιπαρό μία μάσκα αργίλου και στο υπόλοιπο πρόσωπο μία μάσκα ενυδάτωσης.

Αν η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη και ευαίσθητη ή έχει πανάδες χρησιμοποιήστε, χειμώνα – καλοκαίρι, αντηλιακή κρέμα.

10΄ πριν τη βραδινή σας έξοδο κάντε μία μάσκα αργίλου η οποία θα φωτίσει και θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα του προσώπου σας.

Για τις νεαρές ηλικίες, όπου εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της εφηβείας (μαύρα στίγματα, σπυράκια, λιπαρότητα), χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα καθαρισμόυ με αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Συχνά, λόγω έλλειψης χρόνου παραμελούμε τη χρήση των ειδικών προϊόντων, όπως πίλινγκ και μάσκα. Συνδυάστε το μπάνιο σας και το λούσιμο των μαλλιών σας με την περιποίηση του προσώπου σας.
Σε καθαρή επιδερμίδα, και στο διάστημα που περιμένετε για να αφαιρέσετε τη μάσκα ή τη μαλακτική κρέμα από τα μαλλιά, εφαρμόστε το πίλινγκ. Στη συνέχεια αφαιρέστε μάσκα ή μαλακτική μαλλιών και πίλινγκ ταυτόχρονα. Εφαρμόστε τη μάσκα προσώπου της επιλογής σας, κάντε το ντους σας και αφαιρέστε τη μάσκα και το αφρόλουτρο πάλι ταυτόχρονα. Θα κερδίσετε χρόνο και τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν!

http://www.rotise.gr/arthra/emfanisi/peripoiisi-prosopoy.html#ixzz1Ubnmm5cC