8 Αυγούστου 2011

Αμετάβλητο το γιεν παρά τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου


Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011 10:45
Ενίσχυση του γιεν μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ λόγω αποστροφής ρίσκου >Μετριάζονται οι ανησυχίες για μια νέα παρέμβαση μετά και την ανακοίνωση της G7 > Το γιεν παραμένει αμετάβλητο
Το γιεν διέγραψε τα πρωινά του κέρδη έναντι του δολαρίου παρά τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύεται σε στενό εύρος διακυμάνσεων μέσα σε ένα περιβάλλον όπου κυριάρχησε η αποστροφή ρίσκου και οι έντονες προσδοκίες μιας νέας παρέμβασης της ιαπωνικής κυβέρνησης στην αγορά συναλλάγματος.

Αν και μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ σε ΑΑ+ την περασμένη Παρασκευή από τον οίκο S&P, το γιεν ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, η εικόνα αυτή άρχισε να ανατρέπεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση των ασιατικών αγορών. Αιτία είναι τα συμπεράσματα της έκτακτης συνεδρίασης των G7 το Σαββατοκύριακο καθώς και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας Yoshihiko Nod, που επιβεβαίωσαν ότι η G7 συμφώνησε να ενισχύει τη ρευστότητα της αγοράς και να ανακόψει τη ραγδαία ανοδική πορεία των νομισμάτων, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα παρέμβαση στο μέλλον.
Αν και το εμπορικό ισοζύγιο του Ιουνίου στην Ιαπωνία παρουσίασε σημαντική βελτίωση, ένδειξη ότι η οικονομία ανακάμπτει, το γιεν δεν έλαβε την απαραίτητη ώθηση. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 2,2% στις 9.097,56 μονάδες.






http://www.myfxcentral.gr/Economic-news/ametablito-to-gien-para-ti-beltiosi-tou-emporikou-isozugiou-5470.html