23 Αυγούστου 2011

Εμείς ΔΕΝ έχουμε δρόμους και στις ΗΠΑ...... έρχονται οι νέοι ηλιακοί...δρόμοι που παράγουν ρεύμα και λιώνουν τον πάγο το χειμώνα!


20-08-2011


Οι «ηλιακοί δρόμοι» είναι το όνειρο που φιλοδοξεί να κάνει πραγματικότητα η αμερικανική εταιρεία Solar Roadways. Τις τελευταίες ημέρες, δέχτηκε σημαντική ώθηση, καθώς έλαβε επιχορήγηση 750.000 δολαρίων από την κρατική υπηρεσία αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ, ώστε να κατασκευάσει ένα χώρο στάθμευσης στο Άινταχο, ο οποίος θα καλύπτεται από φωτοβολταϊκά και θα μπορεί να φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα, καλύπτοντας παράλληλα και τις ανάγκες του χώρου σε φωτισμό κτλ.
Παρόλο που η εταιρεία σκοπεύει να «ντύσει» με φωτοβολταϊκά τους αυτοκινητόδρομους, το συγκεκριμένο έργο είναι η αρχή ώστε να επεκταθεί σταδιακά προς την κατεύθυνση αυτή. Πέρυσι, η Solar Roadways είχε ολοκληρώσει ένα πρωτότυπο εμβαδού 3χ3μ. του οδοστρώματος που αναπτύσσει. Τα panels του είναι σε θέση να παράγουν 7,6 κιλοβατώρες ανά ημέρα, αλλά είναι και θερμαινόμενα ώστε να λιώνουν τον πάγο όπου χρειάζεται.
Όπως είναι φυσικό, το όλο σύστημα θα συνδέεται με το τοπικό δίκτυο και θα προσφέρει ενέργεια στις γύρω κατοικίες. Πλέον, η εταιρεία μπορεί να κινηθεί πιο δυναμικά, αφού θα δοκιμάσει στην πράξη μέρος της τεχνολογίας της, στα πλαίσια της κατασκευής του χώρου στάθμευσης, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει και στους ίδιους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
Πηγή: neaenergia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου