4 Αυγούστου 2011

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΦΡΥΔΙΑ

Θέλετε να αποκτήσετε βλέμμα φωτιά με βάθος που σαγηνεύει; Να "ανοίξει" το μέτωπό σας και όλοι να αναρωτιούνται για την ομορφιά και τη λάμψη σας; Μάθετε με απλές και εύκολες κινήσεις τον τρόπο.

Τα φρύδια κατέχουν περίοπτη θέση στο πρόσωπο. Δεσπόζοντας πάνω από τα μάτια, σχηματίζουν το πρόσωπο, συμβάλλουν στην πλήρη εκφραστικότητά του και δίνουν βάθος στο βλέμμα. Πολλές φορές, όμως, συνηθίζουμε να βγάζουμε λάθος τα φρύδια μας, καταστρέφοντας τη γενική εικόνα του προσώπου, αν και υπάρχει η λύση του μολυβιού που βοηθάει να καμουφλάρουμε το λάθος μας.

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούμε να δώσουμε ώστε να βγάλετε σωστά τα φρύδια σας. Δυστυχώς, όμως, οι συμβουλές αυτές είναι γενικές και όχι εξειδικευμένες και αυτό γιατί φρύδι με φρύδι διαφέρει, όπως διαφέρει και περίπτωση με περίπτωση.

Καταρχήν, εάν είστε πρωτάρα στο «άθλημα» ή επιθυμείτε να αλλάξετε την τεχνική που είχατε υιοθετήσει μέχρι σήμερα, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε τον βασικότατο κανόνα που είναι «σεβασμός στην φυσική καμπύλη των φρυδιών σας». Η φυσική φόρμα που έχουν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη για το πρόσωπό σας.

Γενικά, αποφεύγετε να βγάζετε τις επάνω τρίχες. Επικεντρωθείτε στο κάτω μέρος των φρυδιών σας. Είναι γεγονός ότι επεμβαίνοντας στο επάνω μέρος, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσετε ένα ακαλαίσθητο αποτέλεσμα. Τα πάντα, βέβαια, εξαρτώνται και από το πάχος αλλά και το σχήμα που έχουν τα φρύδια της κάθε γυναίκας. Άλλες έχουν περιθώριο να καθαρίσουν το επάνω μέρος και άλλες όχι. Συνήθως, οι αισθητικοί βγάζουν τόσο τις επάνω, όσο και τις κάτω τρίχες, επιτυγχάνοντας ένα πιο καθαρό και καλοσχηματισμένο αποτέλεσμα.

Η αποτρίχωση των φρυδιών γίνεται κατά κύριο λόγο με το ειδικό τσιμπιδάκι, μπορεί, όμως, να γίνει και με αποτριχωτικό κερί σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής. Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε το κερί μόνες στο σπίτι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε τελείως τα φρύδια σας.

Το ιδανικό για φυσικά και καλοσχηματισμένα φρύδια είναι να καθαρίσετε απλά τη γραμμή τους, αφαιρώντας μόνο εκείνες τις τρίχες που προεξέχουν αισθητά, χωρίς να προσπαθείτε σώνει και καλά να τα λεπτύνετε. Για να το επιτύχετε, εφοδιαστείτε με ένα βουρτσάκι μάσκαρας και χτενίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω, ώστε να ξεκαθαρίσετε την κάτω γραμμή. Στη συνέχεια, αφαιρέστε μία μία τις τρίχες που προεξέχουν από τη γραμμή, ακολουθώντας κατεύθυνση από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική. Η εσωτερική γωνία (αυτή που βρίσκεται κοντά στη μύτη) πρέπει να είναι πιο παχιά σε σχέση με το υπόλοιπο φρύδι και να είναι κατά κύριο λόγο ευθυγραμμισμένη με την κάθε πλευρά της μύτης.

Είναι σημαντικό να μην κονταίνετε την εσωτερική γωνία του φρυδιού, γιατί λειτουργεί ως εξισορροπητικός παράγοντας της έκφρασης του προσώπου. Γι' αυτό, δημιουργήστε δύο όμορφες γωνίες, χωρίς να φτάσετε στην υπερβολή με την αποτρίχωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τις εξωτερικές γωνίες. Όσο πιο μακριά είναι τα φρύδια σας τόσο το καλύτερο.

Εάν επιθυμείτε να αφαιρέσετε τις τρίχες από το πάνω μέρος των φρυδιών σας, ακολουθήστε ακριβώς την ίδια διαδικασία, τραβώντας μόνο τις τρίχες που προεξέχουν. Δώστε μεγάλη προσοχή, όμως, ώστε να μην καταστρέψετε το φυσικό τους σχήμα.

Μόλις αποτριχώσετε τα φρύδια σας, περάστε τα με ένα μολύβι για να τονίσετε το χρώμα και το σχήμα τους και να καλύψετε τυχόν ατέλειες. Επιλέξτε ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με αυτή των φρυδιών σας ή μία σκιά ματιών, την οποία απλώνετε με ένα πινέλο ειδικά σχεδιασμένο για αυτή τη δουλειά. Ζωγραφίστε ελαφρώς τα φρύδια σας στο κέντρο τους, ακολουθώντας την καμπύλη τους. Εάν είναι υπερβολικά κοντά, τραβήξτε λίγο τη γραμμή προς τα έξω.

Τώρα που αποκτήσατε καθαρά και καλοσχηματισμένα φρύδια, μπορείτε να επιδιορθώσετε το μολύβι και τις τρίχες με τη βοήθεια μίας διάφανης μάσκαρας για φρύδια, που θα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών. Χρειάζεται, όμως, λίγη προσοχή και απαλές κινήσεις για να επιτύχετε ένα όσο πιο αόρατο αποτέλεσμα γίνεται.

Τέλος, μία χρήσιμη συμβουλή για όσες και όσους βγάζουν για πρώτη φορά τα φρύδια τους: αφήστε καλύτερα μία αισθητικό να σας τα φτιάξει την πρώτη φορά και να δημιουργήσει τη βάση, ώστε να μπορέσετε μόνες σας και μόνοι σας στο μέλλον να αφαιρείτε τις τρίχες χωρίς να φοβάστε μην κάνετε κάτι λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου